Şimdi Ara

yeni pc yi hdmi ile 32 inç lcd tv ye bağladım görüntü çok kötü ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
57.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni sistemimi bugün kurdum monitör olarak kullandığım lcd tv ye hdmi ile bağladım ama görüntü kalitesi beni tatmin etmedi, masaüstünde dosyaların kenarları tırtıklı gibi görünüyor sanki kare kare gibi, internet sitelerinde de aynı şelikde, yazılar görüntüler bi garip net değil, bundan önce eski 6 senelik ekrankartım analog ile aynı televizyona bağlıydı ve görüntü çok netti, şimdi daha net olacak diye beklerken hüsran oldu ,nedeni hakkında bi fikri olan varsa lütfen paylaşabilir mi?

ekran kartım asus hd7950 dcu2 top, televizyonum samsung c530 1080p

şimdiden çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baskosword -- 3 Ocak 2013; 21:17:40 >

• televizyonun nokta aralığı yüksektir veya aktarılan sinyal kalitesi düşüktür bunlar ilk aklıma gelenler
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

televizyonun nokta aralığı yüksektir veya aktarılan sinyal kalitesi düşüktür bunlar ilk aklıma gelenler

teşekkürler cevap için, anlamadığım neden 6 senelik ekran kartımla kalite yüksekti, bu söylediğin ihtimaller için ne yapmak gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: baskosword

quote:

televizyonun nokta aralığı yüksektir veya aktarılan sinyal kalitesi düşüktür bunlar ilk aklıma gelenler

teşekkürler cevap için, anlamadığım neden 6 senelik ekran kartımla kalite yüksekti, bu söylediğin ihtimaller için ne yapmak gerekir

1. başka bir hdmi kabloyla deneyebilirsen daha iyi anlaşılır.
    2. 6 senelik ekran kartın ile bu yeni televizyonda görüntü almışmıydın? görüntü onda nasıldı
    3. Eski ekran kartında hdmi çıkışı yoktur sanırsam onu analog vga portundan bağlamışsındır bu yeni ekran kartındada o şekilde deneyebilme imkanın var mı

eğer kablodan veya yeni ekran kartından değilse televizyonun nokta aralığı yüksek demektir(dpi) normal tv yayınları izlerken yakından bakıncada dediğin gibi pikselleşmeler oluyorsa kesin tv dendir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baskosword

quote:

1. başka bir hdmi kabloyla deneyebilirsen daha iyi anlaşılır.
    2. 6 senelik ekran kartın ile bu yeni televizyonda görüntü almışmıydın? görüntü onda nasıldı
    3. Eski ekran kartında hdmi çıkışı yoktur sanırsam onu analog vga portundan bağlamışsındır bu yeni ekran kartındada o şekilde deneyebilme imkanın var mı

eğer kablodan veya yeni ekran kartından değilse televizyonun nokta aralığı yüksek demektir(dpi) normal tv yayınları izlerken yakından bakıncada dediğin gibi pikselleşmeler oluyorsa kesin tv dendir.

ilgilendiğin için çok teşekkür ederim,

1: başka bir hdmi kablo ile ilk fırsatta deneyeceğim

2: 6 senelik ekran kartımla yine bu televizyona bağlıydım, görüntü, resimler herşey çok netti, sadece 1080p videoları açamıyordu donma oluyordu çok, şimdi 1080p videoları rahatlıkla açıyor görüntü kalitside gayet iyi, ama masaüstü, resimler, internette dolaşırken görüntü çok kalitesiz

3: eski ekran kartımla vga ile bağlıydı, yeni kart vga desteklemiyor

normal tv izlerken yada bilgisayardan herhangibir video açtığımda hiç bir sorun olmuyor

• ekran çözünürlüğü nedir? ve 16 mı 32 bit resim kalitesimi seçili?
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

ekran çözünürlüğü nedir? ve 16 mı 32 bit resim kalitesimi seçili?

teşekkürler cevap verdiğiniz için. ekran çözünürlüğü 1920 ye 1080p , resim kalitesine nereden bakabilirim bilmiyorum söyleyebilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc ekranı için TV mi? Monitör mü?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekran çözünürlüğünden, seçeneklere gel. üstte monitör yazan sekmeye gel. 16,32 seçeneği var. kontrol edersin 16 ise karelenme olur. 32 de daha güzel görüntü alırsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

ekran çözünürlüğünden, seçeneklere gel. üstte monitör yazan sekmeye gel. 16,32 seçeneği var. kontrol edersin 16 ise karelenme olur. 32 de daha güzel görüntü alırsın..

windows 8 kullanıyorum, daha sabah kurdum, bakmadığım yer kalmadı dediğin seçeneği bulamadım, bende hatırladım sonradan eski bilgisayarımda çözünürlük seçeneğinin hemen yanında renkler seçeneği vardı ama bunda yok hiçbiyerde uada ben bulamıyorum, biraz daha bakıcam şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Kabla falan alakası yok biraz ayarları kurcalarsan sorunu çözersin.Kenarların öyle olması sharp denilen ayardan olabilir amd catalystde varsa görüntü modunu kalite moduna alırsan da kalite baya artar

teşekkürler cevap için , bu dediklerini nasıl yapıcam acaba biraz anlatır mısın?
  • çok teşekkürler dostum, renk ayarı yok valla bulamadım herhalde windows 8 de yok yada hdmi ile bağladığında değiştiremiyosun, ikici önerindeki driver yok bende sanırım ilk defa duydum , tv ayarlarınada baktım sölediğin ayarı bulamadım ama bütün ayarları denedim hiç bi etkisi olmadı, türkçe karşılığınıda bulamadım internetten, yapabileceğim herşeyi yaptım ama sorun çözülmüyor,

acaba benim gibi televizyonu bilgisayarına hdmi ile bağlayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? monitörü 32 inç ve üzeri olanlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. bu sorun sadece benim başıma gelmemiştir herhalde diye umuyorum
  • kablo ile alakası bilip bilmeden yok demeyin ben LCD monitörde bile dandik hdmi kablosu yüzünden görüntünün çamurlaştığını bilirim

ayrıca o arkadaşın demek istediği renk derinliği falan değil font köşe yumuşatma olayı var ama win7-win8 de standart artık o işler. Ha amd nin driveri mal gibi kendi kapadıysa onu bilemem. Masaüstünden kişiselleştirme kısmına gidip görüntü ayarlarından "clear type" 'ı etkin hale getirirsen düzelebilir şayet kapalıysa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 3 Ocak 2013; 21:40:56 >
  • quote:

kablo ile alakası bilip bilmeden yok demeyin ben LCD monitörde bile dandik hdmi kablosu yüzünden görüntünün çamurlaştığını bilirim

ayrıca o arkadaşın demek istediği renk derinliği falan değil font köşe yumuşatma olayı var ama win7-win8 de standart artık o işler. Ha amd nin driveri mal gibi kendi kapadıysa onu bilemem. Masaüstünden kişiselleştirme kısmına gidip görüntü ayarlarından "clear type" 'ı etkin hale getirirsen düzelebilir şayet kapalıysa

çok teşekkürler öneri için, clear type a girdim açık mı kapalı mı anlamadım ama bana bikaç aşama resim gösterdi içinden daha net gördüğüm resimleri seçtirtti sonra bitti, çıkıp baktım çok bi etkisi olmadı

• quote:

Peki normal pc monitorune taktıgınızda dvi ile bagladıgınızda görüntü nasıl ?

normal monitörüm yok, dvi kablomda olmadığından ikisinide deneyemedim ama bi arkadaşıma sordum, ''bende de aynı sorun oluyor hdmi ile bağladığımda görüntü bozuluyor dvi ile bağladığımda düzeliyor'' dedi, o dvi kullanmaya başlamış. ama ben neden olduğunu çok merak ettim sıfır bilgisayar aldım full hd 32'' monitörüm var kaliteli görüntü alamıyorum (videolar hariç), ne yapsam bilemedim
  • yeni ekran kartı ve yeni bsğlantı türü olduğu için yeni ayar gerekecek ccc yi biraz kurcalaman gerek ben öle yapmıştım yeni monitör aldağımda öğrenmiş olursun hem kurcalayarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd nin kontrol center diye bir programı yok mu?
     yeni pc yi hdmi ile 32 inç lcd tv ye bağladım görüntü çok kötü ne yapmalıyım
    color depth yazan yerde işte türkçe Renk derinliği gibi bir şey olması lazım nvidia da burda ama amd de nerde bilmiyorum.
  • yeni konu açmadan bende bi sorayım bendede 100 küsür ekran bi samsung tv var ekran kartım 7950 hdmi ile bagladım ama pc kendinden geçti baglayınca mouse falan yavaş hareket ediyor oyunlarda fps yerlerde sürünüyor televizyonun ekranınada tam oturmuyo bunu nasıl düzeltebiliriz
  • Lcd tv nin max çözünürlüğü düşük olduğundan olabilir.Bende Lcd tv kullanıyorum.Sadece 1360*768 e getirdiğimde netliği yakalıyorum.Başka hiçbir çözünürlükte net olmuyor.Bunun dışında tv ayarlarına bak Netlik, tam netlik gibi ayarlar var onlarda etkiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: carloska

yeni ekran kartı ve yeni bsğlantı türü olduğu için yeni ayar gerekecek ccc yi biraz kurcalaman gerek ben öle yapmıştım yeni monitör aldağımda öğrenmiş olursun hem kurcalayarak

teşekkürler öneri içini ccc yi biraz açar mısın rica etsem
  • quote:

Bana kalırsa bunun bir ayarı vardır ,yada ekran kartına bağlı driveri yoksa kablodan olacağını hiç sanmıyorum.Ve monitorden ayarlanıyorda olabilir

bende öyle düşünüyorum bişeyler deniyorum sürekli bakalım ne olacak, teşekkürler cevap için
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.