Şimdi Ara

yeni pc yi hdmi ile 32 inç lcd tv ye bağladım görüntü çok kötü ne yapmalıyım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
58.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoXyBuLL

quote:

Orijinalden alıntı: baskosword

quote:

PC ile TV'nin hangi HDMI portuna taktıysanız, TV'de o portun ismini PC olarak değiştirin. Muhtemelen sorun ortadan kalkacaktır.

Örneğin PC'yi TV'deki "HDMI1/DVI" portuna taktıysanız, TV'nin kumandasından "Source" butonuna basın, açılan listeden "HDMI1/DVI" ın üzerine gelin, daha sonra yine kumandadaki "TOOLS" butonuna basarak "İsim Değiştir" e basın ve açılan listeden "PC" yi seçerek işlemi tamamlayın. Tüm bu işlemlerin sonunda
    "HDMI1/DVI" portunun yanında "PC" yazacaktır.

SORUN ÇÖZÜLDÜ:

kusura bakmayın geciktiğim için, önerdiğiniz çözüm yolunu denedim ve işe yaradı inanamadım gerçekten çok teşekkür ederim sana, şimdi hdmi/dvi yazan yerin karşısında ki nokta nokta olan yerde pc yazıyor, eskiden vga ile aldığım görüntüyle benzer belki biraz daha iyi bi görüntü elde ettim, izin verirseniz bi sorum var, biz bu isim değişikliğini yaparak tam olarak neyi değiştirdik acaba sorabilir miyim, tv'nin hdmi yoluyla bir pc ye bağlandığını farketmesini mi sağladık, öbür türlü görüntü neden kötü ve çok parlaktı?

birde farkettiğim bikaç konuyu belirtmeliyim galiba, bu işlemi yapmadan önce 16 ya 9 ekran ayarında görüntü dışarıya taşıyordu bu yüzden ekrana sığdır modunu seçmiştim, şimdi bu sorunda ortadan kalktı, 16 ya 9 da görüntü ekrana tam oturdu

ama şu anda full hd bir film açtığımda farkettim herşey düzeldi ama full hd film kalitesinde biraz düşme olmuş, buda bilgilerinize, yani eskiden görüntüler kötüydü ama full hd film açtığımda görüntü çok iyiydi, şimdi ise görüntüler düzeldi ama full hd film açtığımda eskiye göre biraz daha puslu görünüyor

tüm bunların sonunda çıkardığım sunuç şudur ki, kötü görüntü aldığımda fazla netlikten pikseller çok net seçilebiliyordu buda kalitesizlik oluşturuyordu, şimdi ismi değiştirdiğimde sanki ekrana bir pus geldi pikseller seçilemez oldu, parlaklıkta kayboldu( rahatsız ediciydi) görüntü düzeldi, yani piksel sayısı daha fazla olan bir televizyonla böle bir sorun yaşanacağını zannetmiyorum, hepinize çok teşekkür ederim

Sorunun çözülmesine sevindim. Bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım:

Aslında Samsung, portlar için "İsim değiştir" yerine "Mod Değiştir" deseymiş çok daha mantıklı olurmuş. Çünkü Samsung'un isim başlığı altında sunduğu seçenekler, TV'deki görüntü ve ses ile ilgili bazı önayarları devreye alıyor ya da devreden çıkarıyor.

Görüntü üzerinden gidecek olursak; herhangi bir port için, "PC" ya da "DVI PC" ismini seçtiğimizde, görüntüde gecikmeye yol açabilecek bazı ayarlar deaktif hale geliyor.

Ses üzerinden gidecek olursak; "PC" ya da "DVI PC" ismini seçtiğimizde, TV'nin arkasındaki analog ses girişi aktif hale geliyor.

Durumu örneklendirelim: PC'niz ile TV'nizi DVI>HDMI adaptor yardımıyla "HDMI1/DVI" portuna bağladınızda, dijital görüntü elde edebilecek fakat ses elde edemeyeceksiniz. İşte bu durumda, bu port için "PC" ya da "DVI PC" ismini seçtiğimizde, TV'nin arkasındaki analog ses girişi aktif olacağından bilgisayarınızın ses kartından TV'ye yapacağınız analog ses bağlantısıyla ses de elde etmiş olacaksınız.

merhaba..bende de aynı sorun var...yazınızı okudum dediginiz gibi tv den hdmı yazısının yanına pc yazdım fakat bir degişiklik olmadı... Yanlız ben hdmı dvı degilde hdmı 3 baglantısını kullandım tv den..Bu bir fark yaratır mı..?

2.sorum ise benim lcd tv samsung 32c450 yani hd degil, ekran kartım ise asus hd7790 2gb modeli.. dedigim gibi baglantı hdmı .... şimdi ben bu hdmı kabloyu tv nin arkasındaki hdmı 3 baglantısından çıkarıp hdmı dvı ye baglasam ve adını pc olarak düzeltsem sorunum çözülür mü..?

• quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

quote:

quote:

quote:

PC ile TV'nin hangi HDMI portuna taktıysanız, TV'de o portun ismini PC olarak değiştirin. Muhtemelen sorun ortadan kalkacaktır.

Örneğin PC'yi TV'deki "HDMI1/DVI" portuna taktıysanız, TV'nin kumandasından "Source" butonuna basın, açılan listeden "HDMI1/DVI" ın üzerine gelin, daha sonra yine kumandadaki "TOOLS" butonuna basarak "İsim Değiştir" e basın ve açılan listeden "PC" yi seçerek işlemi tamamlayın. Tüm bu işlemlerin sonunda

SORUN ÇÖZÜLDÜ:

kusura bakmayın geciktiğim için, önerdiğiniz çözüm yolunu denedim ve işe yaradı inanamadım gerçekten çok teşekkür ederim sana, şimdi hdmi/dvi yazan yerin karşısında ki nokta nokta olan yerde pc yazıyor, eskiden vga ile aldığım görüntüyle benzer belki biraz daha iyi bi görüntü elde ettim, izin verirseniz bi sorum var, biz bu isim değişikliğini yaparak tam olarak neyi değiştirdik acaba sorabilir miyim, tv'nin hdmi yoluyla bir pc ye bağlandığını farketmesini mi sağladık, öbür türlü görüntü neden kötü ve çok parlaktı?

birde farkettiğim bikaç konuyu belirtmeliyim galiba, bu işlemi yapmadan önce 16 ya 9 ekran ayarında görüntü dışarıya taşıyordu bu yüzden ekrana sığdır modunu seçmiştim, şimdi bu sorunda ortadan kalktı, 16 ya 9 da görüntü ekrana tam oturdu

ama şu anda full hd bir film açtığımda farkettim herşey düzeldi ama full hd film kalitesinde biraz düşme olmuş, buda bilgilerinize, yani eskiden görüntüler kötüydü ama full hd film açtığımda görüntü çok iyiydi, şimdi ise görüntüler düzeldi ama full hd film açtığımda eskiye göre biraz daha puslu görünüyor

tüm bunların sonunda çıkardığım sunuç şudur ki, kötü görüntü aldığımda fazla netlikten pikseller çok net seçilebiliyordu buda kalitesizlik oluşturuyordu, şimdi ismi değiştirdiğimde sanki ekrana bir pus geldi pikseller seçilemez oldu, parlaklıkta kayboldu( rahatsız ediciydi) görüntü düzeldi, yani piksel sayısı daha fazla olan bir televizyonla böle bir sorun yaşanacağını zannetmiyorum, hepinize çok teşekkür ederim

Sorunun çözülmesine sevindim. Bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım:

Aslında Samsung, portlar için "İsim değiştir" yerine "Mod Değiştir" deseymiş çok daha mantıklı olurmuş. Çünkü Samsung'un isim başlığı altında sunduğu seçenekler, TV'deki görüntü ve ses ile ilgili bazı önayarları devreye alıyor ya da devreden çıkarıyor.

Görüntü üzerinden gidecek olursak; herhangi bir port için, "PC" ya da "DVI PC" ismini seçtiğimizde, görüntüde gecikmeye yol açabilecek bazı ayarlar deaktif hale geliyor.

Ses üzerinden gidecek olursak; "PC" ya da "DVI PC" ismini seçtiğimizde, TV'nin arkasındaki analog ses girişi aktif hale geliyor.

Durumu örneklendirelim: PC'niz ile TV'nizi DVI>HDMI adaptor yardımıyla "HDMI1/DVI" portuna bağladınızda, dijital görüntü elde edebilecek fakat ses elde edemeyeceksiniz. İşte bu durumda, bu port için "PC" ya da "DVI PC" ismini seçtiğimizde, TV'nin arkasındaki analog ses girişi aktif olacağından bilgisayarınızın ses kartından TV'ye yapacağınız analog ses bağlantısıyla ses de elde etmiş olacaksınız.

merhaba..bende de aynı sorun var...yazınızı okudum dediginiz gibi tv den hdmı yazısının yanına pc yazdım fakat bir degişiklik olmadı... Yanlız ben hdmı dvı degilde hdmı 3 baglantısını kullandım tv den..Bu bir fark yaratır mı..?

2.sorum ise benim lcd tv samsung 32c450 yani hd degil, ekran kartım ise asus hd7790 2gb modeli.. dedigim gibi baglantı hdmı .... şimdi ben bu hdmı kabloyu tv nin arkasındaki hdmı 3 baglantısından çıkarıp hdmı dvı ye baglasam ve adını pc olarak düzeltsem sorunum çözülür mü..?

arkadaşlar sorun devam ediyor...benim lcd hd degil,ondan olabilir mi..?

• Kaç senedir bu sorunun çözümünü arıyorum, FoXyBuLL Allah senden razı olsun. Dediğiniz gibi kumanda dan hdmı1' in ismini pc yapınca 1920x1080 çözünürlükte vga kablosu kadar net görüntü verdi. Kaç senedir vga kablo ile kullanıyorum 32 inc samsung c650 lcd mi.
  • illa bunu hdmı 1 emi baglamak lazım acaba...ben birde öyle deniyeyim
  • Evet arkadaşlar bende sorunu çözdüm..baglantıyı hdmi 3 den hdmi 1 e bagladim sorun kendiliginden cozuldu...bilginiz olsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @system electronıc
    @tufan1986

Foruma uzun zamandır yeni bakma fırsatım oldu. Her ikiniz için de sorunun çözülmesi sevindirici

Hayat paylaştıkça güzel
  • FoXyBuLL F kullanıcısına yanıt
    Hay Allah razı olsun. Bende bir türlü çözemiyordum bu çözünürlük olayını sayende çözmüş oldum. Ne kadar teşekkür etsem azdır.
  • Sorununuzun çözülmesine sevindim. Faydalı olduysam ne mutlu bana
  • Aynı sorun bende de var 1360x768 oluyor en fazla.. 1080p olduğunda görüntü mahvoluyor.. 32 inc phlips tv var.. Yardım var mı? :/
  • Vestel tv var fullhd led 50pf7070 ayni sorunu yasiyorum, cozum var mi?

• quote:

yeni sistemimi bugün kurdum monitör olarak kullandığım lcd tv ye hdmi ile bağladım ama görüntü kalitesi beni tatmin etmedi, masaüstünde dosyaların kenarları tırtıklı gibi görünüyor sanki kare kare gibi, internet sitelerinde de aynı şelikde, yazılar görüntüler bi garip net değil, bundan önce eski 6 senelik ekrankartım analog ile aynı televizyona bağlıydı ve görüntü çok netti, şimdi daha net olacak diye beklerken hüsran oldu ,nedeni hakkında bi fikri olan varsa lütfen paylaşabilir mi?

ekran kartım asus hd7950 dcu2 top, televizyonum samsung c530 1080p

şimdiden çok teşekkürler

Hocam aynı durumu yaşamışız hiç canını sıkma düzeltilemeyecek bir şey değil. Bende 32 ls 570s tv ile sapphire r9 290 tri-x bağlamıştım aynı dediğin gibi tırtıklı görüntü veriyordu.
    Kablo fln derseler de hikaye hocam.
    Yapman gerekenler ;
    VGA ile daha iyi görüntü alıyorum diyorsun ( eskiye nazaran haklısın ama HDML ile bağladıktan sonra tv de full hd ise daha güzeli gözüne görünecek.)
    Hocam şimdi kullandığın ekran kartının çözünürlük ayarlarını aç ve uygun çözünürlüğü bul.
    TV kullanıyorsun tvde modları göreceksin sinema , video vs vs oyun moduna al.
    Masaüstü sağ tık gelişmiş ayarlar cleartype yazı formatını ayarla.
    hepsi bittikten sonra reset at devam.Hayırlı günler

• Arkadaşlar benimde bir sorum olacaktı. Dün vatanArkadaşlar benimde bir sorum olacaktı. Dün vatandan yeni pc dizdim. Parçalar:
    Cooler master haf912 750w kasa
    Asus m5a97 r2.0 anakart
    Asus r9 270x ekran kartı
    8gb ram
    Wd 1tb caviar blue 7200rpm hdd
    Kingston hyperx 535/510 ssd
    Amd fx 8320 3.5ghz islemci
    Ekstra cooler master islemci fanı

Evdeki 120 ekran samsung 48h6270 tv ye hdmi ile bagladim.gta 4 kasıyor. Mostwanted2 oynuyo oynuyo bir anda donuyo. Ne yapmaliyim kasa 2600 tlye maal oldu hayal kirikligi yasiyorumdan yeni pc dizdim. Parçalar:
    Cooler master haf912 750w kasa
    Asus m5a97 r2.0 anakart
    Asus r9 270x ekran kartı
    8gb ram
    Wd 1tb caviar blue 7200rpm hdd
    Kingston hyperx 535/510 ssd
    Amd fx 8320 3.5ghz islemci
    Ekstra cooler master islemci fanı

Evdeki 120 ekran samsung 48h6270 tv ye hdmi ile bagladim.gta 4 kasıyor. Mostwanted2 oynuyo oynuyo bir anda donuyo. Ne yapmaliyim kasa 2600 tlye maal oldu hayal kirikligi yasiyorum

• Bende Playstation da aynı sorunu yaşıyordum eskiden 50 tl verip aldığım vatandan bir hdmi da süper bir görüntü varken şimdi pc ciden aldığım 10 tllik hdmi kablo tırtıklı ve kalitesiz
  • quote:

Hocam cok saol Allah senden razi olsun.senin sayende 2 aydir cektigim sorun duzeldi

Benim de uzun süredir araştırdığım, hakkında bilgi aradığım bir konuydu.

Yardımlarınız işe yaradı. Çok teşekkürler.
  • Rica ederim. İşe yaramasına sevindim.

İyi forumlar
    Bende de diger arkadaşlarda olan durum var bi çok yolu deniyorum olmuyor. Arkadaşlar Hdmi modunu Pc ye cevirmiş düzelmiş ama benim tv Sunny Axen source tusunu kullanıp açıyorum fakat Kumanda da Tools diye bi tus yok ayrıca bütün tusları denıyorum ismi degiştir vs hiç bi şey çıkmıyor bilgin varmıdır. Resimleride yolluyorum
    Ne Olur Yardım Edin kafayı yiycem saat 7 den beri ona ugrasıyorum

• Sabah onca ugrastım olmadı şimdi kabloyla oynadım ekran çok net artık çözdüm yine de teşekkür ederim iyi forumlar :)
  • Burdaki mantık hdmi den bağlayınca hdmi yi tv den bilgisayar diye kuracaksınız. Adını degiştirince olmuyor.
    Bende şu şekilde oluyor pc yi bağlıyorum tv nin kumandasından ayarlarda yeni cihaz kur diyorum pc yi bağladığım portu seçiyorum zaten ileri diyince uydualıcısı bilgisayar kamera v. S... Seçenekler çıkıyır bilgisayarı seçiyorsunuz. Bende işe yaramadı vga dan bağlayınca net oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 21 Ocak 2015; 16:31:37 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.