Merhaba arkadaşlar. Anlayan arkadaşlara bir sorum olacaktı. Geçen hafta lg 47la620s marka led tv aldım. Cihaz gayet güzel ama bir sorunum var. Cihazı pc den hdmi ile tv ye baglayınca filmler biraz kasma yapıyor. Şöyle diyeyim. Mesela usbden bagladıgımda fimler gayet akıcı izlenirken aynı filmi bilgisayarın hddsinden açtıgımda film ara ara kasıyor. Aklıma önce codeclerle alakalı bir sorun olabilecegi geldi ama daha sonra youtube veya başka stream sitelerinden izlerkende videoların kastıgını gördüm. Tv'nin smartından youtube a girip video açtıgımda akıcı ancak pc den açınca kasıyor görüntü. Yani çok rahatsız etmiyor ama smart kadar akıcı olmuyor. Hele vimeo.com dan bir video açınca kasım kasım kasıyor. PC den oyun oynarken herhangi bir kasma yok ama video ve youtube benzeri video içeriklerinde kasma oluyor. Simdi sorum şu. Bu sorunun nedeni ne olabilir ? HDMİ kablosu nedeniyle yeterli kalitede veri iletilemediginden kasma olabilr mi ? yoksa codec tarzı bir sorun olabilir mi ? Sizde de hdmi dan pc ye baglantı yaptıgınızda bu tarz kasmalar oluyor mu ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kutu kadar alet koca dev gibi tv nize görüntü iletirken bırakın da bir miktar kasılsın, o kadarı kadı kızında bile oluyor yahu..
Şaka bir yana, çözünürlüğünüz çok yüksek bir miktar düşürün, sizi rahatsız etmeyecek seviyeye kadar. Böyle biraz kullanın eğer kasma hala devam ediyor ise bilgisayarınızın gücü tv niz için düşük geliyor demektir. Bilgisayarınızı ya modifiye edin veya satıp daha üst model satın alın. Kolay gelsin..
condemned890
kullanıcısına yanıt
Pcyi tvye değil monitore bağladığınızda da aynı tarz bir kasma oluyor mu ? Bu kasma sadece filmlerde mi oluyor ? İzlediğiniz filmlerin kalitesi ne durumda ? Full 720 mi 1080mi , yoksa gerçek bluray kalitesinde mi ? Film yüksek kalitedeyse işlemci filmi koşturmaya yetmiyor olabilir.Gpu hızlandırıcılı bir player kullanabilirsiniz.Mesela splayer bu konuda iyidir.Ekran kartınızın modelini de yazarsanız daha net birşey söyleyebilirim performans konusunda.Hdmi kablonun performansla hiçbir alakası yok.
Bilgisayarınızın sistem özelliklerini yazın. Bilgisayarınızı yüksek performans moduna alın. Eğer laptop kullanıyorsanız ve çift ekran kartlıysa yüksek performanslı gpuyu aktif edin.
Kablo veya codecle ilgili bir problem değildir.Doğru çözünürlüğü ve doğru hertzi seçtiğinize emin olun.
quote:
Orijinalden alıntı: dopac34
Kutu kadar alet koca dev gibi tv nize görüntü iletirken bırakın da bir miktar kasılsın, o kadarı kadı kızında bile oluyor yahu..
Şaka bir yana, çözünürlüğünüz çok yüksek bir miktar düşürün, sizi rahatsız etmeyecek seviyeye kadar. Böyle biraz kullanın eğer kasma hala devam ediyor ise bilgisayarınızın gücü tv niz için düşük geliyor demektir. Bilgisayarınızı ya modifiye edin veya satıp daha üst model satın alın. Kolay gelsin..
sistemim 4 çekirdek q8400 işlemci 3 gb ram 1 gb ekran kartı şeklinde. bu özelliklerin görüntü aktarımına yetebilecegini düşünüyorum. şayet dedigim gibi televizyondan youtube a girince hiçbir sorun olmuyor. e televizyonun sistemide benim pc min sisteminden düşük olduguna göre demekki kasmaması lazım kutu gibilikle alakalı oldugunu sanmıyorum. hem xp hemde win 7 sistemde denedim ancak görüntü hala kasıyor. youtube ve videoları tvden usbdne baglayarak izledigim de sıkıntı yok ancak pcden izlerken bs playerdaki görüntü yavaşlıyor 1-2 saniye düzeliyor sonra yine yavaşlıyor. ayrıca bagladıgım sistem laptop degil masaüstü pc
quote:
Orijinalden alıntı: aterikasedi
Pcyi tvye değil monitore bağladığınızda da aynı tarz bir kasma oluyor mu ? Bu kasma sadece filmlerde mi oluyor ? İzlediğiniz filmlerin kalitesi ne durumda ? Full 720 mi 1080mi , yoksa gerçek bluray kalitesinde mi ? Film yüksek kalitedeyse işlemci filmi koşturmaya yetmiyor olabilir.Gpu hızlandırıcılı bir player kullanabilirsiniz.Mesela splayer bu konuda iyidir.Ekran kartınızın modelini de yazarsanız daha net birşey söyleyebilirim performans konusunda.Hdmi kablonun performansla hiçbir alakası yok.
şimdi şöyle monitörde bir kasma yok ancak televizyon normalde monitörden izledigimden daha canlı ve akıcı gösteriyor görüntüleri. o nedenle monitör ile kıyaslama yaparsak monitöre gelen görüntünün aynısını gönderiyor. ancak benim istedigim usbnden izledigim veya smarttan izledigim görüntü kalitesinde ve canlılıgında pc den görüntü alabilmek. 20 inç monitörüm var. kasma fimlerde ve youtube videolarında oluyor. vimeo denen siteden izleme yaptıgımda youtubedan daha beter bi kasma oluyor. fimler farketmiyor 720 de de 1080p de de kasma oluyor. usbden bagladıgımda aynı fimi herhangi bir sorun olmadan akıcı bir şekilde izleniyor. sistem özelliklerim şu şekilde 4670 ekran kartım q8400 4 çekirdekli işlemcim ve 3 gb ramim var. hem xp hemde win7 de denedim sonuç aynı. açıkçası sistem ile alakalı bir sorun oldugunu sanmıyorum. çünkü sistemim televizyonun 3 katı kadar daha iyi bir sistem ama tvden izledigim videolar kasmazsak pc den izlediklerim kasıyor bu da çok ters bir durum.
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Bilgisayarınızın sistem özelliklerini yazın. Bilgisayarınızı yüksek performans moduna alın. Eğer laptop kullanıyorsanız ve çift ekran kartlıysa yüksek performanslı gpuyu aktif edin.
Kablo veya codecle ilgili bir problem değildir.Doğru çözünürlüğü ve doğru hertzi seçtiğinize emin olun.
sistem q8400 4 çekirdek işlemci 3 gb dd2 ram 4670 1 gb 128 bit ekran kartı masaüstü pc hem xp hemde win7 sistemlerde denedim sonuç aynı. çözünürlük olarak 1080p 60 hz den yukarı çıkmıyor zaten windows. ayrıca ati den ölçeklendirme yapmadan ekrana tam oturmuyor görüntü. ölçeklendirme yaptıgım halde yazılar kargacık burgacık biraz gör yorar cinste kalite kaybına uğruyor.
Sistem özellikleriniz gayet yeterli düzeyde.Çözünürlük ve hz de de problem yok.Görüntünün ekrana tam oturmaması olayı bende de var.Ölçeklendirme yapmama rağmen tam olmuyor
quote:
youtube benzeri video içeriklerinde kasma oluyor
Player veya codec kaynaklı değil demek ki.Fakat başka neden olabilir bilemiyorum.Tek aklıma gelen şey televizyonun ayarlarından olabileceği.Sanırım sizin tv de benim 47LM640S ile tamamen aynı arayüze sahip.Ben bir ayarlama yapmadan kullanıyorum ve bir gariplikte hissetmedim.Fakat siz yinede tvinin ayalarını gurcalayın.Belki hdmi modu , oyun modu vs bir ayar çözüm olur
quote:
Orijinalden alıntı: condemned890
quote:
şimdi şöyle monitörde bir kasma yok ancak televizyon normalde monitörden izledigimden daha canlı ve akıcı gösteriyor görüntüleri. o nedenle monitör ile kıyaslama yaparsak monitöre gelen görüntünün aynısını gönderiyor. ancak benim istedigim usbnden izledigim veya smarttan izledigim görüntü kalitesinde ve canlılıgında pc den görüntü alabilmek. 20 inç monitörüm var. kasma fimlerde ve youtube videolarında oluyor. vimeo denen siteden izleme yaptıgımda youtubedan daha beter bi kasma oluyor. fimler farketmiyor 720 de de 1080p de de kasma oluyor. usbden bagladıgımda aynı fimi herhangi bir sorun olmadan akıcı bir şekilde izleniyor. sistem özelliklerim şu şekilde 4670 ekran kartım q8400 4 çekirdekli işlemcim ve 3 gb ramim var. hem xp hemde win7 de denedim sonuç aynı. açıkçası sistem ile alakalı bir sorun oldugunu sanmıyorum. çünkü sistemim televizyonun 3 katı kadar daha iyi bir sistem ama tvden izledigim videolar kasmazsak pc den izlediklerim kasıyor bu da çok ters bir durum.
Filmi internetten mi izlemeye çalışıyorsunuz , yoksa pcde kayıtlı mı ? Vimeo'da daha fazla kasıyor diyince bana internetten izliyorsunuz da internet hızınız yavaşmış gibi geldi.Yoksa işlemciniz ve genel sistem her türlü videoyu oynatmak için yeterli. Oynatıcı olarak klite codec pack kurup deneyin bir de.
quote:
Sistem özellikleriniz gayet yeterli düzeyde.Çözünürlük ve hz de de problem yok.Görüntünün ekrana tam oturmaması olayı bende de var.Ölçeklendirme yapmama rağmen tam olmuyor
quote:
youtube benzeri video içeriklerinde kasma oluyor
Player veya codec kaynaklı değil demek ki.Fakat başka neden olabilir bilemiyorum.Tek aklıma gelen şey televizyonun ayarlarından olabileceği.Sanırım sizin tv de benim 47LM640S ile tamamen aynı arayüze sahip.Ben bir ayarlama yapmadan kullanıyorum ve bir gariplikte hissetmedim.Fakat siz yinede tvinin ayalarını gurcalayın.Belki hdmi modu , oyun modu vs bir ayar çözüm olur
televizyon ayarlarınıda kurcaladım ama nafile. benim aklıma codec gibi geldi ama codec olsa youtube neden akıcı degil ? yani youtube un codec ile alakası yok. sistem ile alakalı olsa televizyonun sistemi pc sisteminden kat kat daha düşük ama daha akıcı oynatıyor. aklıma kablo geldi o da çok saçma ps3 üm var kablo ile aktarıyr görüntü herhangi bir kasma yok. elimde bir laptop olsa birde onla deneyecegim laptoplarda sıkıntı yaşayan hiç görmedim. siz laptop mu kullanıyorsnuz yoksa normal masaüstü pc mi ?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: condemned890
quote:
Filmi internetten mi izlemeye çalışıyorsunuz , yoksa pcde kayıtlı mı ? Vimeo'da daha fazla kasıyor diyince bana internetten izliyorsunuz da internet hızınız yavaşmış gibi geldi.Yoksa işlemciniz ve genel sistem her türlü videoyu oynatmak için yeterli. Oynatıcı olarak klite codec pack kurup deneyin bir de.
1080p videoları usb hdd den izliyorum. usb yi masaüstünüe takıp televizyona aktardıgımda kasıyor ama direk pc ye bagladıgımda usb yi kasma yok. onun dışında pc den youtube açtıgımda yada vimeo açtıgımda kasma oluyor ama tvnin smart özellignden açtıgımda su gibi akıyor videolar. pc de vimeo youtube a göre çok daha fazla kasıyor resmen kare kare oluyor.
condemned890
kullanıcısına yanıt
Bir tane ekranı olmayan laptop var birde benim masaüstü sistem.İkisinde de problem yok
quote:
Bir tane ekranı olmayan laptop var birde benim masaüstü sistem.İkisinde de problem yok
bendeki kasma sorunuda aman aman degil ama şöyle diyeyim. mesela tv kendi sisteminden yotube izlerken videolar 60 fps ise pc den izlerken 40 fps oluyor. ara ara 60 oluyor 1-2 saniye sonra tekrar 40 a düşüyor görüntü. bu şekilde bir problem var bende.
O ekran kartını alıp misket oynayan çocuklara verin, zira bundan başka hiç bir işe yaramaz. Size dedim ki çözünürlüğü yüksek geliyor ve ekran kartınız bu çözünürlüğü bu büyüklükteki bir monitöre veremiyor, bir miktar göz zevkinizden kırpıp çözünürlüğünüzden feragat ederek sıkıntınızı aşabilirsiniz. Bunun yanında muhtemelen dünya kadarda program çalıştırdığınız için (antivirüsüydü, resim düzeltmeydi vs idi) 3 gb ram zaten 2 gb (işletim sistemi özelliklerini belirtmemişsiniz ancak 64 bit modası var olduğundan bu şekilde baz alıyorum) işletim sistemine gider 1 gb kalan ram ilede ancak mario-bros çalıştırabilirsiniz onun haricinde 720 p ve üzeri videolarda takılma ve fps düşüşü gayet doğaldır. Muhtemelen diskinizdede bir hantallık bunlara eşlik ediyordur (Bu programı indirip benchmark,health,errorscan ve bu sekme altındaki speed map testlerini atınca bunuda net olarak görebiliriz).
Fps düşüklüğüne 3 donanım neden olabilir: 1. İşlemci, sizdeki oldukça iyi durumda bu yüzden bunu çok sıkmamak lazım ancak işlem hacminden dolayı ısı problemi 40 çekirdek bile olsa kasma problemine neden olur. Bu linkten hwmonitoru indirin boşta ve tv den film izlerken olmak üzere iki farklı ekran görüntüsü alın ve gönderin 2. Ekran kartı. Bunun için gerekli açıklamayı yaptım, misket oynayan çocuklar. 3. Ram. İşletim sistemi 64 bit ise size kullanım için bir şey kalmaz kalanıda mario-brosa gider ondan sonra işlemci hdd ye yüklenir bu durumda da işler sarpa sarar. Aksi olduğunu düşünsek bile (32 bit varsayımına giderek) bu durumda min 1gb işletim sistemine gider programı şusu busu 500-700 arasıda o götürür %15 windows yedekte tutar, firefox 400-600 civarı kullanıma alır ortaya yine diske yüklenen bir işlemci kalır olmaz.
Donma olayı ise; 1. İşlemci gücü veya ısı problemi kaynaklıdır. Sizde gücün yeterli olduğunu biliyoruz bu durumda program ile ısınızı ölçünde görelim. 2. Hdd kaynaklı. Yazdım yukarıda testleri yapın onuda göreceğiz. 3. Ram yetersizliği. Zaten bahsettim.
ekranı 1024x768 e küçültüp denedim hiçbir fark olmadı. ekran kartı ile alakalı olsa oyun açtıgım zamanda kasılma olmaz mı ? ancak yukarda da yazdıgım gibi sadece video ve youtubelarda sorun var. oyun açıyorum akıcılıkta bir fark yok. şu donma olayına biraz daha açıklık getireyim. donmadan kastım aslında hz düşüklügüde olabilir. farklı bir yere bir konu daha açtım orda arkadaş şöyle bir örnek vermişti
" @xtr Türlü türlü daha yollar var film izlemek için aslında da işte bi yerde bi sorun olunca gerçekten can sıkıcı oluyor. Enteresandır benim tvde de usbden filmi takıp izlemeye kalkınca film şu kanal d de yayınlanan arka sokaklar dizisindeki gibi görüntü akışı hızlı oluyor. Bir tuhaf oluyor seyir sanki film değilde pembe dizi izliyormuş havası veriyor görüntü.
@condemned890 evet işte bak tam olarak bende o hızı istiyorum. o kadar para verip tv aldık o hız demek kalite demek akıcılık demek işte :) diger türlü zaten benim kasma dedigim monitörden izledigim gibi. ama ben o akıcılıgı istiyorum.
Orijinalden alıntı: by_xtr Ha görüntü birebir aktarılıyor fakat dediğim şekil görüntüyü hızlı bi şekilde işlemiyorsa tv o normal ya bende de öyle lettapta görüntü hızı neyse birebir aktarıyor hdmi kullanırken. Usbdeki gibi işleme olayı olmuyor. Fakat usbde öyle değil görüntü normalinden hızlı ilerliyor. En olmadı artık usbden izlersin
@condemned ama öyle olmaması lazım işte usb den hızlı iken neden pcden hızlı olmuyor ? ben dizi film manyagıyım hergn en az 2 film izlerim hergün tak çıkar yaparsam o makina bozulur :) pc de öyle olmamasının nedenini biliyormusun sen ? hz ile alakalı olabilir mi ? "
işte benim sorunum tam olarak bu sanırım hz problemi var bende. galiba tv kendi hzsinden 100 falan kullanırken pc 60 hz ye sabit oldugu için bu şekilde görüntü yavaşlaması var. şimdi demek istedigimi daha iyi anlatabilmişimdir umarım. yani demek istedigim codec eksik olunca videolar kasar o derece bir kasma yok hz ile alakalı bir kasma sanırım benimkisi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme