Herkese merhabalar,
Yeni bir sistem topladım. Z790 AERO G anakartını kullanıyorum. Pc'yi monitöre Displayport kablosu ile bağlıyorum fakat anakartın Displayport çıkışı görüntü vermiyor. Aynı kablo ile başka bir Pc'yi aynı monitöre bağlanmayı başardım. Displayport kablosu ya da monitör sorunsuz çalışıyor. Fakat Z790 AERO G ile hala görüntü alamıyorum. Sebebi ne olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
NOT: Ekran kartı mevcut değil. Görüntüyü entegre ekran kartı ile işlemci üzerinden alıyorum. Anakartın HDMİ çıkışı üzerinden sorunsuz görüntü alabiliyorum. Ayrıca monitörüm eski bir model olduğunu belirteyim.
SİSTEM BİLEŞENLERİ:
Anakart: Z790 AERO G
İşlemci: İntel i5 13600k
m2 ssd: Samsung 990 pro NVMe2.0 1 TB
Ram: G skill 32gb(2*16) Trident Z5 Rgb Ddr5 5600mhz cl28
Güç kaynağı: Asus Loki sfx-l 750w Platinum
Monitör: Dell u2412mb
Sony x85j vs Sony x89j
Arkadaşlar hangi alışveriş sitesine girsem Sony x89j modeli Sony x85j modelinden daha ucuz. Aslında araştırdığım kadarıyla ikisi de hemen hemen aynı tv. Hatta x89j bir üst model. x89j'in stand ayakları daha dar ve Motionflow biraz daha hızlı. Bunlar dışında bir fark yok gibi. Neden daha ucuz satıldığı konusunda bilgisi olan üstadlar yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Core clock ve boost clock hakkında
|
Bu ekran kartlarından hangisini seçmeliyim?
|
ASUS AMD HD 7950 yerine hangi kartı almalıyım?
|
|
|
bu sisteme uygun anakart tavsiyesi
|
|
|
sürekli güncellenen bilgisayar toplama rehberi, gördüklerim arasında en iyisi ; http://i1002.photobucket.com/albums/af150/The_FalconO6/CurrentLogicalPCBuyingGuide/Guide.png |
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 278
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 24.980 (Bu ay: 245)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware