Şimdi Ara

PCIE 3.0 Ekran karti PCI-E 2.0'da çalişiyor, Sebebi nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen gün PC'e komple format attim, bios falan filan komple sifirlandi tabi ki.. Formattan önce GPUZ'da baktiğimda ekran kartim PCIE 3.0 da çalişirdi.. Bugun PC'e gerekli programlari falan kurdum, GpuZ'da baktiğimda PCIE 2 de çaliştiği yaziyor, Bu durumu nasil düzeltebilirim.. Anakarti da ekran kartida Pci 3 destekliyor normalde..

Anakartim Asus P8Z68V/GEN3, Ekran kartida GTX 970... Nerede bi ayar yapilmasi gerekiyor sizce.. Veya bu durumun bana çok fazla Negatif etkisi olur mu.. Bu sorunu nasil düzeltebilirim..

• Gpu zde pci2 yazan yerde ufak bi soru isareti olmasi lazim. Ekran karti idle moddayken 2.0 yuk binince 3.0 oluyo bildigim kadariyla. Soru isaretine basip testi baslat 3 olucaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idle moddayken 1.1 e düşüyor diye biliyorum buradaki 2.0 muhtemelen işlemci veya chipset bazlıdır. p8 h61 m lx r2.0 asus anakart kullanıyorum ve 750 ti var ikiside pcie 3.0 olmasına rağmen işlemcim i3 3240 ın pcie sınırı olduğundan dolayın 2.0 da çalışıyor. bu arada performans kaybı hiç gözlemlemedim ve hatta daha öncelerde forumda bir paylaşım olmuştu bu konuda crossfire veya sli bir düzenekte bile pcie 2.0 8x hızda performans kaybı yaşatmıyordu testte.

gerçi formattan sonra oldu demişsin. belki de kart boştayken 2.0 a düşürüyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anomaly -- 27 Haziran 2016; 3:26:31 >
  • @Xender_Cage & @anomaly

Soru işaretine basıp testi başlattığımda da 2.0da çalışıyor..

Formattan önce dediğimiz gibi boştayken 1.1'e düşerdi, yüke girdiğinde 3.0 olurdu, mis gibide kullanırdım sorunsuzca..

Şuan hem yükte hemde boşta sürekli 2.0 olarak çalışıyor.. Ekran kartı ve anakart desteklemese, önceden sorunsuzca çalışmasa hadi neyse diycem ama iki bileşende 3.0 i destekliyor yani.. Mutlaka ya biosda yada programda bi yerde bi ayarı vardır ama onuda ben bilmiyorum işte..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

@Xender_Cage & @anomaly

Formattan önce dediğimiz gibi boştayken 1.1'e düşerdi, yüke girdiğinde 3.0 olurdu, mis gibide kullanırdım sorunsuzca..

Şuan hem yükte hemde boşta sürekli 2.0 olarak çalışıyor.. Ekran kartı ve anakart desteklemese, önceden sorunsuzca çalışmasa hadi neyse diycem ama iki bileşende 3.0 i destekliyor yani.. Mutlaka ya biosda yada programda bi yerde bi ayarı vardır ama onuda ben bilmiyorum işte..

biosu resetle. bir de anakartın en güncel chipsetlerini falan bul kendi sitesinden kur. senin sorunun bence öyle ufak bir ayar değil chipset ve driver meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: anomaly

quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

@Xender_Cage & @anomaly

biosu resetle. bir de anakartın en güncel chipsetlerini falan bul kendi sitesinden kur. senin sorunun bence öyle ufak bir ayar değil chipset ve driver meselesi.

Şuan zaten en son çıkan güncel driverlerini kurdum sisteme.. Yarin tekrardan silip bi yükleyeyim chipseti ve diğer anakart driverlerini..

Bide tahmin sadece ama ben formattan önce Sorunsuzca 365.10 sürüm nolu nvidia driverini kullanıyodum, format sonrası herşeyin güncellini kurdum bununda güncelini kurayım dedim ve şuanda çıkmış olan en son güncel driveri kurdum, yani 368.39`u.. Ondanda olabilir mi diye düşünüyorum şuan.. Yarin bi deneyip bakicam, kafama takılır çünkü.. PCIE 3.0'da kullanmak varken neden 2.0'da kullanalım ki.. Dünya para veriyoruz biraz daha hızlı seri olsun diye PC parçalarına, bari tam kapasitesiyle kullanalım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar biraz argo olacak belki ancak yazacagim tam oturuyor cunku;

Kus g*tunu gormus yara sanmis...
    Hissettiginiz bir fark yok olamaz zaten. Bu kartlari gectim en ust duzey kartlarda dahi pci exp 2 ve 3 arasindaki fark yuzde 1 seviyesinde bile olmuyor. Bu martlar zaten o bant genisligini dolduramiyorlar...

Soruna gelirsek de, 3. Nesil kullaniyorsun pci exp 3 destekliyor. Bios u arkadas da demis default a alabilirisn. Belki driver guncellemesi ya da anakartin sitesinden anakartin driverlarini indirebilirsin. Ancak sunu temin ederim ki orada bir sekilde pci exp 3.0 yazsa bile en ufak performans artışı yasamayacaksiniz. Hic uzmeyin kendinizi kullanmaya bakin hocam ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.