< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yeni anakart alacam dımm.2 slotu ne işe yarıyor
-
-
-
Teşekkür ederim bununla iki adet ssd takılıyor anladığım peki bu parçanın ismi nedir marka yada alabileceğim bir teknoloji firması varmı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uzun uğraşlar sonucunda Asusun sayfasında videosunu buldum
bunun ismini bilen varsa sevinirim birde diğer aklıma takılan sorularıma yardımcı olursanız sevinirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
qdimm 2, anakart kutusunun içinden çıkıyor. Sitede teknik özelliklere bakarsan kutu içeriği var.
Görseldeki gibi 2230-22110 bütün nvme ssd boyutlarını takabilirsin, herhangi bir dönüştürücüye gerek yok. İlk iki hane genişlik (22mm), son iki hane uzunluk (80mm). Genellikle 22x80 boyutlu nvme bulunur, el konsolları ya da ince dizüstü bilgisayarlar gibi bazı cihazlar 22x30 kullanır ve piyasada az vardır. 22x110 ise genelde endüstriyel alanda kullanılır.
Ses konusunda ise önce anakartı dene, yeterli gelmezse ses kartı düşünebilirsin. İkinci pci-e yuvası tam boyutlu olduğu için herhangi bir boyutta olan kartı takabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgilendirme için teşekkür ederim
Aksesuarlar
Kablolar
1 x 1'den 3'e ARGB ayırıcı kablo
1 x 1'den 2'ye ARGB ayırıcı kablo
2 x 1'den 4'e fan ayırıcı kablo
2 x ROG örgü SATA 6G kablo paketi
1 x 3'ü 1 arada Termistör kablo paketi
ROG Q-DIMM.2 Soğutuculu
1 x ROG DIMM.2 soğutuculu
ROG Q-DIMM.2 için 1 x M.2 ped paketi
ROG Q-DIMM.2 için 2 x Termal ped
Ek Soğutma Kiti
M.2 22110 için 2 x Termal ped
1 x DDR5 Fan tutucu
Çeşitli
1 x ASUS WiFi Q Anteni
1 x Q konektörü
1 x ROG logo plakası etiketi
1 x ROG tornavida
1 x ROG çıkartmaları
1 x ROG VIP kartı
2 x M.2 Q-Slide paketi
6 x M.2 arka plaka kauçuk paketleri
1 x ROG Şişe Açacağı
Kurulum Medyası
Yardımcı programları ve sürücüleri içeren 1 x USB sürücüsü
Dokümantasyon
1 x Hızlı başlangıç kılavuzu
Dediğimiz çıkan parça Dimm.2 Soğutuculu yazan kısım sanırım
Son olarak
7) 4 X M.2 YUVASI
・ 2 x M.2 22110 (PCIe 5.0 x4)
・ 1 x M.2 2280 (PCIe 5.0 x4)
・ 1 x M.2 2280 (PCIe 4.0 x4)
7. Madde deki 2x M.2 22110 (PCIe 5.0 x4)
Dönüştürüyücü burada yazan kısım için sormuştum, dimm.2 için, değil buraya 2280 yada diğer boyutlarda ssd olmaz anakart içerisimdemi geliyor yoksa ekstradan dönüştürücümü almam gerekiyor. Bu konuda beni aydınlatırsan sevinirim.
Ayrıca bilmediğim konuda beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim bilen arkadaşların sayesinde öğrenmiş oluyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Mesajı anlamadım. En fazla izin verilen boyutunu yazıyor. Videoda gözüken yerler montaj yerleri zaten. Yani 30-60-80mm' ye göre denk gelecek şekilde sıralı yerler var. M2 soketine 30° açıyla nvme'yi takıp diğer ucundan bastırıyor ve ardından vida ya da anakarta göre kolay montaj yöntemini yapıyorsun. Kullanım kılavuzunda yazar.
Nvme anakart kutusundan çıkmaz, onu satın alman gerekir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X