Merhabalar. Laptop ekran kartım birden hata verdi sürücü vb. güncellesem de code 43 hatası verip tanımadı. En az 5 kere format onlarca kez sürücü bios vb. güncelledim sonuç yok. En son içini açtım bakır soğutma borusunda siyah yanık izi görünce iyice baktım sonuç aşağıda. Teknik bilgisi olan biri yorumlarsa çok sevinirim. Teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu ekran kartı yanmış mı?
-
-
Yanmış.
Yalnız o bellek entegrelerinin üzerine termal macun mu sürdünüz hocam. Orada termal ped kullanmalısınızz -
2. El aldım. İlk süren baya bi bulamac yapmıştı anca bu kadar çıkarabildim. Tamiri olur mu? Nasıl becermiş olabilirim yakmayı? Cevap icin çok tesekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8834C9771 -- 23 Nisan 2021; 1:19:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
senlik bir durum degil hocam, senden önceki halletmis onu. Gecmis olsun, tamir sadece gpu chipi degistirilerek mümkün, kim yapar dersen bilemiyorum, kac para ister yine bilmiyorum. laptoplarda en cok korkulan durum bu iste. gpu chip i cerez gibi kavrulmus.
-
Yani genelde gpu larda yanıklar ve ısı kaynaklı durumlar bu kadar ileri seviyede olmaz. Çoğu neredeyse çipin üstünden kendini belli etmez.
Sorun besleme katında yada çipin altında bir kısa devre nedeniyle( gümüş içerikli termal macun gibi) olabilir. Bu seviyede bi yanık sonrası çipin altındaki anakart yüzeyi zarar görmüştür.
Çip değişimi ile kurtarılma durumu tamamen şans olur. Dahili gpu varsa onu kullanın yada ilgili şartlarda satın. -
Termal macunum gümüş alaşımlı. Ilk mesajınızda bahsettiğiniz entegreler 4 adet siyahlarsa onlara ben sürdüm bilgisizlikten. Fakat macunu ne yaptım da çipin altına bulaştırdım, yeni laptop alırsam aynısının olmaması için ne yapmam gerekiyor onu merak ediyorum açıkçası
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de şüphelendiğim başka bir durum var beslemeyle alakalı olabilir diyince aklıma geldi. Intel xtu'dan undervolt yapıyorum işlemciyi. Ekran kartında sorun yaşadıktan sonra turbo boost max power kısmı kendi kafasına göre değişmeye başladı her resetten sonra. Bazen 7.35w bazen 23 oluyordu. Pc gayet serin çalışıyor sanıyordum, 70 derece gösteriyordu hep. Ama power limit throttling yaşıyordum.
-
Olabilir. Transistörler sadece voltaj aşımında değil, yetersiz voltaj durumunda da kararsızlaşabilir ve ısınabilirler.
Benzer içerikler
- paylaşılan gpu belleği nedir
- gddr6 nedir
- düşey senkronizasyon nedir
- beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi
- amd radeon r7 200
- intel iris xe graphics kaç gb
- radeon 780m
- rtx 4060 ne zaman çıktı
- nvidia h100
- dikey senkronizasyon nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X