Şimdi Ara

Ekran kartı mı kablo mu arızalı? (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

MSI Armor Rx 580 8GB OC kart var.
    Monitöre display port kablosu ile bağlayıp bilgisayarı açınca ekran kartının fanları dönmüyor. Klavye ışıkları yanmıyor.
    Ekrana görüntü gelmiyor. Video sinyali yok şeklinde yazı çıkıyor monitörde.

Hdmi ile bağlayınca sorun yok hem monitör hem tv de denedik. Fanlar da dönüyor, klavye ışıkları da yanıyor.
    Ayrıca sıcaklıklar da çok normal, oyunlarda vsde de kart gayet iyi çalısıyor.

Ayrıca ne monitör ne de tv ye baglamadan kablolarını çekip sadece kasayı açınca da ekran kartı fanları dönüyor.

Acaba ekran kartının dp girişleri mi bozuk yoksa kablo mu arızalı? Yoksa aklımıza gelmeyen başka ihtimaller de olabilir mi bilmiyorum.
    Yardımlarınız bekliyorum.
    Kartı, rami vs yeniden taktık, kabloları da aynı şekilde. Değişen bir şey yok.

Anakart Gigabyte b450m s2h
    İşlemci Ryzen 5 1600 AF
    Ram 1x8 gb 3000mhz cl 16 corsair vengeance

Edit: Paugge marka kaliteli kablo alınca sorunumuz çözüldü. Kalitesiz dp kablosu almayın arkadaslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 11 Haziran 2020; 21:38:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Up. Yok mu bilen birisi?

• Kartın display portu bozuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

Kartın display portu bozuk.
    Nasıl emin oldunuz?

Az önce araştırdım internette.

20 pinli kablolarda benzer sorunlar gördüm. Kimisinin psu arıza yapmış hiç açılmamış.
    19 pinli kablo alıp çözmüşler.

Ekran kartının display portunun bozuk olmasıyla klavye ışıklarının alakasını da çözemedim.

Ayrıca bozuk porta kablo takınc niye fanlar dönmeyi durdursun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 4 Haziran 2020; 20:29:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BPG2004

Nasıl emin oldunuz?

Az önce araştırdım internette.

20 pinli kablolarda benzer sorunlar gördüm. Kimisinin psu arıza yapmış hiç açılmamış.
    19 pinli kablo alıp çözmüşler.

Ekran kartının display portunun bozuk olmasıyla klavye ışıklarının alakasını da çözemedim.

Ayrıca bozuk porta kablo takınc niye fanlar dönmeyi durdursun?

Alıntıları Göster
    Kablo PSU mu bozmuş?
  • quote:

Kablo PSU mu bozmuş?

Alıntıları Göster
    Öyle yazmak istememiştim. Kısadevre yaptırıyormuş. Kabloyu çekince çalışıyormuş. Adam kabloyu takıyorum diyor. Güç tuşuna basıyorum tepki yok bilgisayarda diyor.

Kabloyu çıkarıp çalıştırınca sorun yaşamıyorum diyor.

Farklı kablo alınca çözülmüş sorun.

• quote:

Öyle yazmak istememiştim. Kısadevre yaptırıyormuş. Kabloyu çekince çalışıyormuş. Adam kabloyu takıyorum diyor. Güç tuşuna basıyorum tepki yok bilgisayarda diyor.

Kabloyu çıkarıp çalıştırınca sorun yaşamıyorum diyor.

Farklı kablo alınca çözülmüş sorun.

Alıntıları Göster
    Hocam görüntü sağlayan kablo bozuksa ya kötü görüntü alırsın, yada hiç görüntü almazsın.
    Anakartlarda uzun süredir voltaj dalgalanmalarına karşı güçlü korumalar var. Kısa devre gibi bir sıkıntı varsa makine kendini kapatır. Görüntü alamadığın halde bilgisayar çalışmaya devam ediyor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam görüntü sağlayan kablo bozuksa ya kötü görüntü alırsın, yada hiç görüntü almazsın.
    Anakartlarda uzun süredir voltaj dalgalanmalarına karşı güçlü korumalar var. Kısa devre gibi bir sıkıntı varsa makine kendini kapatır. Görüntü alamadığın halde bilgisayar çalışmaya devam ediyor mu?

Alıntıları Göster
    Hocam dediginiz gibi hiç görüntü gelmiyor. Monitörün power kablosunu takıp açtıgınızda sinyal yok der ya aynısı oluyor dp kablosu ile.

Bilgisayar çalışmaya devam ediyor.
    Anladıgım kadarıyla ekran kartına kısa devre yaptırdığı için görüntü gelmiyor. Kısa devre olduğu için de fanlar dönmüyor.
    Ayrıca klavye ışıkları da gidiyor.
    Kartın dp portu bozuk olsa klavyeyi falan neden etkilesin diye düşünüyorum.

Sistemi daha birkaç gün önce kurduk. Hdmi ile kullanırken hiçbir parçada hiçbir sorun yok. Ne boşta ne aşırı yükte.

Kablo bakarken yabancı sitelerde görüyordum 19 ve 20 pin olayını. Mesela 19 pinli kablolarda satıcılar özellikle belirtiyordu kısa devreyi engellemek için 19 pindir diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 5 Haziran 2020; 0:5:23 >

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Kabloyu başka cihazda test et. Bilgisayarda denemediğin kalmamış zaten. Kablo başka cihazda da sıkıntı çıkarırsa sorun kablodadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kabloyu başka cihazda test et. Bilgisayarda denemediğin kalmamış zaten. Kablo başka cihazda da sıkıntı çıkarırsa sorun kablodadır.
    Kabloyu dün iade etmiştik. Artık yeni kablo deneyeceğiz.

• quote:

Kabloyu dün iade etmiştik. Artık yeni kablo deneyeceğiz.

Alıntıları Göster
    hocam şöyle deneyin birde isterseniz. Bilgisayarı açtıktan sonra kablo takın bakalım görüntü verecek mi? eğer aynı sorun olursa kablo değil port arızası olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dokuzkuyruklu-_-

hocam şöyle deneyin birde isterseniz. Bilgisayarı açtıktan sonra kablo takın bakalım görüntü verecek mi? eğer aynı sorun olursa kablo değil port arızası olabilir.

Alıntıları Göster
    Hocam kabloyu dün iade ettim.
    Yeni kablo alacağım bugün.
    Yine tekrar ederse denerim.

Bu arada bilmiyorum ama mantıken eğer ekran kartına kısa devre yaptırıyorsa bilgisayar açıkken de kabloyu takınca kısa devre yapıp sinyali kesmesi gerekmez mi?

• quote:

Bu arada bilmiyorum ama mantıken eğer ekran kartına kısa devre yaptırıyorsa bilgisayar açıkken de kabloyu takınca kısa devre yapıp sinyali kesmesi gerekmez mi?

Alıntıları Göster
    aynen öyle de yapabilir görüntüde verebilir yada başka bişey çıkabilir. Genelde çalışan sistem kapanmaz kısa devre yapıp şöyleki çok eskiden kullandığım bir kasada elektrik kaçağı vardı ve sistem açılmıyordu yan yatırıp açabiliyordum sadece fakat açıldıktan sonra normala de çevirsem ters de çevirsem kapanmıyordu. Yani çalışan sisteme taktığınızda kısa devre yapabilir evet ama bence yapmayacaktır bi deneyin deneyimlerinizi yazın bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: dokuzkuyruklu-_-

aynen öyle de yapabilir görüntüde verebilir yada başka bişey çıkabilir. Genelde çalışan sistem kapanmaz kısa devre yapıp şöyleki çok eskiden kullandığım bir kasada elektrik kaçağı vardı ve sistem açılmıyordu yan yatırıp açabiliyordum sadece fakat açıldıktan sonra normala de çevirsem ters de çevirsem kapanmıyordu. Yani çalışan sisteme taktığınızda kısa devre yapabilir evet ama bence yapmayacaktır bi deneyin deneyimlerinizi yazın bakalım

Alıntıları Göster
    Hocam kablo aldım fakat yine aynı durum.

Dediginiz gibi kart çalışır haldeyken kabloyu taksam parçalara zarar verme ihtimali nedir?

Ona göre deneyeceğim.

• Yeni kabloda 20 pin mi? Çok düşük ihtimal ama yinede kontrol edin. Bazen ekran kartının kasaya hafif yamuk monte edilmesinden dolayı kablo ucunun açıkta kalan kısmı kasaya değerek kısa devreye yol açabiliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Yeni kabloda 20 pin mi? Çok düşük ihtimal ama yinede kontrol edin. Bazen ekran kartının kasaya hafif yamuk monte edilmesinden dolayı kablo ucunun açıkta kalan kısmı kasaya değerek kısa devreye yol açabiliyor
    Evet 20 pin yine aynı mevzu oldu. Kontrol edip dediginiz gibi deneyecegim tekrar.

Gerçekten çok saçma bir durum. 19 muş 20ymiş falan. Bir standardı olması lazım.

İlk aldıgımız kablo vatandan slink marka. Bu da vatandan değişimle goldmaster.

Acaba paugge marka falan alsak çözülür mü ki?

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Hocam çoğu yerde ekstra güç beslemesi yapan 20. pinin böyle sorunlara yol açtığı yazıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Hocam çoğu yerde ekstra güç beslemesi yapan 20. pinin böyle sorunlara yol açtığı yazıyor
    O zaman markaya bakmaksızın 19 pin olan bir kablo bulup deneyeceğim. Bulamazsam da hdmi ile devam ederim yine. Teşekkür ederim

• quote:

Evet 20 pin yine aynı mevzu oldu. Kontrol edip dediginiz gibi deneyecegim tekrar.

Gerçekten çok saçma bir durum. 19 muş 20ymiş falan. Bir standardı olması lazım.

İlk aldıgımız kablo vatandan slink marka. Bu da vatandan değişimle goldmaster.

Acaba paugge marka falan alsak çözülür mü ki?

Alıntıları Göster
    zarar verebilir tabikide hocam elektronik birşey diyemem ama deneme yanılma yapmadan da neyin arızalı olduğunu anlayamazsınız. Siz en iyisi uzay montaj yapıp deneyin bakalım sonuç değişecek mi? Uzay montajda dediğim yöntemide uygulayabilirsiniz. Anakartın altında karton kutu kitap tahta veya statik poşet olsun lütfen. Metale temas etmeden bir deneyin sonuç değişecek mi?

• quote:

Alıntıları Göster
    Kabloda bişey olmaz pek portda sıkıntı var kısa devre yaptırdığı içinde tetiklemiyor pc yanı powerın koruyor senı şansını zorlarsan kartı eline alcan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.