Şimdi Ara

HDD nin kartı arızalı KART değişirse düzelirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar HDD nin kartı arızalı kart dğeişirse düzelirmi bilgi verirmisiniz ? yoksa kart değişsekte bunların versiyonlaır birebir aynımı olmalı yada bios tarzı bişeyler varmı bu kartlarda. bir arkadaş uyumsuzluk olduğundan her kart olmuyor dediler aslı varmı ?
    Kartı yanık iki tane hdd var elimde
    açıklama yaparsanız sevinirm

• evet aynı hdd den bulmanız gerekecek maalesef....verilerinize mutlak ulaşma niyetiniz yoksa zahmet etmeyiniz...saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydd

Arkadaşlar HDD nin kartı arızalı kart dğeişirse düzelirmi bilgi verirmisiniz ? yoksa kart değişsekte bunların versiyonlaır birebir aynımı olmalı yada bios tarzı bişeyler varmı bu kartlarda. bir arkadaş uyumsuzluk olduğundan her kart olmuyor dediler aslı varmı ?

HDD bozulunca çöpe atın verilerinizi kurtarmak için umutlanmayın bazı servisler kurtarabiliyor 300 TL falan istiyorlar..

HDD söküldüğü zaman tamamen bozulur bir daha çalışmaz bilginize iyi forumlar..
  • ARKADAŞLAR ben bilgilerinde değilim SADECE ARIZALI KART olan HDD ye aynı marka ve GB lı bozuk olan HDD nin çalışan kartını taksam olurmu ? BU kart değişim olayında kart versiyonu vs bunlar önemlimi ? benbunu merak ediyorum sadece ?
  • quote:

ARKADAŞLAR ben bilgilerinde değilim SADECE ARIZALI KART olan HDD ye aynı marka ve GB lı bozuk olan HDD nin çalışan kartını taksam olurmu ? BU kart değişim olayında kart versiyonu vs bunlar önemlimi ? benbunu merak ediyorum sadece ?

HDD'yi sökecekseniz tamamen bozulur çalışmaz bende budan bahsediyorum.

Eğer sökmeden dediğiniz kart nasılsa bilmiyorum değişirse olur..
  • kardeş sen kartın ne olduğunu bilmiyorsun buraya yazı yazıyorsun KART İLE HDD NİN İÇİNLE NE ALAKASI VAR BİLİNÇLİ ARKADAŞLAR MESAJ ATSIN LÜTFEN
  • kart dediğin ney anlamadım eğer hdd içini açıcaksan bir daha çalıştıramazsın haberin olsun açtığın anda bozulucak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardes hdd nin icini acma,acarsan cöp olur.Kart derken neyi kastediyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yanlış anlamayın neye yorum yaptığınızı bilmiyorsunuz. kart hdd yi ters çevirin arkasındaki yeşil yer varya ora işte içiyle ne alaka kuruyorsunuz. arkadaşım aynı marka model,seri kart takarsan çalışır. bu arada hdd lerin badsectör hariç hiç elektirk gelmeme sebeplerinden biri kartın (yanma) bozulmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KEREM04283 -- 26 Eylül 2012; 1:16:34 >
  • quote:

Arkadaşlar HDD nin kartı arızalı kart dğeişirse düzelirmi bilgi verirmisiniz ? yoksa kart değişsekte bunların versiyonlaır birebir aynımı olmalı yada bios tarzı bişeyler varmı bu kartlarda. bir arkadaş uyumsuzluk olduğundan her kart olmuyor dediler aslı varmı ?

vay arkadaş ne yazmışlar yahu...
    kardeşim aynı model hdd kartı ile değiştirirsen sorun çıkacağını sanmıyorum.. %90 çalışacaktır..
    €D!T.. cihazın tam modelini hdd üzerindeki numaran bulabilirsin
    misal model no

WD3200BEVT

----
    ayrıca hdd içini açmayın diyen arkadaşlara >>
    önce buyurun şu incelememi bir okuyunhttp://hayinkofte.blogspot.com/2011/04/harddisk-sabit-disk-hdd-ici.html
    bunun haricinde 5 3,5 hdd 3 2,5 hdd açtım hepside tam tıkırında..
    hdd açılınca dahada çalışmaz diye birşey yok.. ama hdd açmanında adabı var..
    hdd gözlerine ve diske temas edilmemeli.. hatta okuma kafasının üzerine toz bile konmamalı.. okuması kafası milimetrik hesap ile o hizaya getirilmiştir. hdd manyetik ortamda bulunmamalı.. hatta telefon bile anında olmamalı..
    içerisindeki okuma kafasını tutan parçalar kasaya takılmış ise hepsini harfiyen yerine takmalısın..

veri kurtarma firmaları hdd nin içini açmıyor mu ?
    hdd içi açılarak üzerindeki disk alınıp farklı bir cihaza takılarak verilere erişile bilir..
    bilen bilmeyen herkez yazmış yaw.. hiç hdd açtınızmı ?

bahsi geçen kart da bu.. zaten hdd içinde kart olduğunu kim söylediyse..
    amatör arkadaşlara gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxCooLxXx -- 26 Eylül 2012; 1:28:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

quote:

kardeşim aynı model hdd kartı ile değiştirirsen sorun çıkacağını sanmıyorum.. %90 çalışacaktır..
    misal model no

WD3200BEVT

----
    önce buyurun şu incelememi bir okuyunhttp://hayinkofte.blogspot.com/2011/04/harddisk-sabit-disk-hdd-ici.html
    hdd gözlerine ve diske temas edilmemeli.. hatta okuma kafasının üzerine toz bile konmamalı.. okuması kafası milimetrik hesap ile o hizaya getirilmiştir. hdd manyetik ortamda bulunmamalı.. hatta telefon bile anında olmamalı..
    içerisindeki okuma kafasını tutan parçalar kasaya takılmış ise hepsini harfiyen yerine takmalısın..

hdd içi açılarak üzerindeki disk alınıp farklı bir cihaza takılarak verilere erişile bilir..

kartın ne olduğunu sorduk sana bay çok bilmiş adam gibi söleyebilirsin ben içi bozulmuş sandım sana öle dedim ben bi kere açtım daha çalışmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

quote:

misal model no

WD3200BEVT

----

Çok şükür ki yazılanları okuyup ciddi biçimde değerlendiren bir arkadaşımız varmış, Sağolasın xXxCooLxXx arkadaşım gerçekten işin teknik yönünü ve yazılanları bildiğin için. Yardım isteyen arkadaşımızın kart ifadesini disk içi gibi algılayan arkadaşlar da sanırım kartın ne olduğunu öğrenmişlerdir. Ewet konuyu teknik açıdan bilmeyenler kesinlikle disk içini açmasınlar , açanların dediği gibi çöp olur. Tekniğini bilenler için zaten fazla söze de gerek yok. onlar yapılması gerekeni yaparlar.

• arkadaşım kart dediğin olay üstünde ki alyan vidalar alyan ile açılırlar. sizin disk dediğiniz metal yuvarlaklar diskin daha içerilerindedir onlarda alyan ile açılır ama zaten bu disklere ulaşmak gibi bir amacınının olduğunu sanmıyorum arkadaşın çünkü bunlar daha üst teknik bilgi gerektirir ve ancak teknik servislerde yukarda arkadaşın dediği gibi en küçük bir toz zerresi dahi değmeden açılması gerekir.aynı marka model bir hdd nin sağlam olan kartını seninkine takarsan tıkır tıkır çalışacaktır tecrübeyle sabittir.
  • kartı direk değişirsen olmaz. ama karttaki çipi alıp sağlam board a nakledersen olabilir.

model ismini ve sağlam aynı model hdd gönderirsen yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

kartı direk değişirsen olmaz. ama karttaki çipi alıp sağlam board a nakledersen olabilir.

model ismini ve sağlam aynı model hdd gönderirsen yapabilirim.

bende bunu merak etmiştim birinden duymuştum aslı varmı diye merak ettim kart değişince çalışmadığını sölemişlerdi çip dediğin neresi hocam yardımcı olurmusun?

bazı arkadaşlar direk değişince çalışır diyor kimisi üzerindeki cipi değiştirmen gerekiyor diyor gerçekten bunu yapmış olan sölesin varsayımlarla değilde bunu yapmış çalıştırmış olan yorum yapsın. tahmini olarak bende değişince direk çalışır diye düşünüyorum ama tahmini olarak . kesin değil buyüzden danışma ihtiyacı duydum direk kartı değiştirince çalıştığını söleyen arkadaşlar siz direk değiştirip çalıştırdınızmı ?

• seagate diskler kesinlikle çalışmaz. ama samsung, WD bilmiyorum. hiç denemedim.
  • hımmm... o zaman işin yönü değişir..
    fujitsu hdd kart değiştirmiştim düzelmişti... baya eski bir diskti ama o 10 gb kapasitesi vardı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxCooLxXx -- 26 Eylül 2012; 20:12:44 >
  • evet seagate chip değişimi istiyor..
    chip ss leri eklenmiş bu konuya..
    tam okumadım çıkmama lazım istersen incele kardeşim ;)

http://forum.donanimhaber.com/m_56104912/tm.htm
  • marka samsung hocam
  • Aynı marka aynı model aynı gb bulursan,% 80 çalışır.%20 ihtimalde eski kartın üstündeki bazı devre elemanlarını yeni kartta taşıman gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ag67 -- 27 Eylül 2012; 0:43:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.