Şimdi Ara

HDD nin kartı arızalı KART değişirse düzelirmi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ag67

Aynı marka aynı model aynı gb bulursan,% 80 çalışır.%20 ihtimalde eski kartın üstündeki bazı devre elemanlarını yeni kartta taşıman gerekebilir.

hangi elemanlar hocam entegreler falanmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydd

quote:

Orijinalden alıntı: ag67

Aynı marka aynı model aynı gb bulursan,% 80 çalışır.%20 ihtimalde eski kartın üstündeki bazı devre elemanlarını yeni kartta taşıman gerekebilir.

hangi elemanlar hocam entegreler falanmı

Hocam tam adını hatırlayamıyorum.Ben yarın gün içinde arkadaşımı bir arayıp sorayım size bilgi veririm.
  • 500 gb öncesi disklerde direk kart değişimi işe yarayabilir..
    320 gb ların bazısında..
    yeni disklerde çip nakli gerekli.

100 tl ye yaparım. + sağlam pcb(kart)...

piyasada bunu 700-800 tl ye yapıyorlar.
  • Bizde zamanında ofisteyken çok yapmıştık 10 tane disk gelse 5 i olumlu sonuç verirdi.Uyan model ve teknik bilgi olarak gerçekten zor gibi gözüküyor.Bizdeki marka WD di,seagate denedik olmamıştı.Yaptıgını iddia eden yerler var ama baya maliyet istiyorlar,yapma garantileri de %80 miş.Deneyip olumlu sonuç alan varsa benimde servislik bir harddiskim bekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydd

Arkadaşlar HDD nin kartı arızalı kart dğeişirse düzelirmi bilgi verirmisiniz ? yoksa kart değişsekte bunların versiyonlaır birebir aynımı olmalı yada bios tarzı bişeyler varmı bu kartlarda. bir arkadaş uyumsuzluk olduğundan her kart olmuyor dediler aslı varmı ?
    Kartı yanık iki tane hdd var elimde
    açıklama yaparsanız sevinirm

Yeni takacağınız kartla uyumlu ise olur ama o işle uğraşılmaz.
  • Benimde samsung 750 gb hdd var güç girişndeki en baştaki pin eğildi harici bir yuvaya yerleştiriken pim iyice büküldu sonra koptu ben de başka bir hdd nin pimleriden söktum lehim olayıda fazla kaçtı yandaki pm değmemiş gibi gorunuyor ama değmişde olabilir onceden hdd ismini goruyordu şimdi sadece çalışma sesi var aynı modelden markadan buldum kartın S/N: Yeri farklı sadece değiştirirsem olurmu boşuna para vermeyim obur hdd e ama içindeki veriler benım için onemli yardımcı olabilirmisiniz ?
  • Samsung hddlerde kart değiştirince aynı model çalıştı. Seagate hddlerde kart değiştirince hdd hiç açılmayacak şekilde kafa arızası verdi ve açılamaz hale geldi. Seagateler kendilerini imha ediyor gibi bir şey koruma mekanizmaları var.
    WD hiç denemedim bilmiyorum ama onlarda sorun çıkarır bence. Firmalar kart değişim sektörünü biliyorlar ve sadece bu işle uğraşan büyük hdd üreticileri bunun önüne geçmek için acımasız çözümler üretiyorlar. Samsung da belki bu sebeplerden dolayı sektörden çıktı bilemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.