Şimdi Ara

Ekran kartı macun değiştirme ve garanti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kart ile gelen macunların kaliteleri malum, işlemcinin macunu değiştirince 25-30C fark etmişti.Aynı şekilde ekran kartınınkinide değiştirmek istiyorum ama bu konuda bir belirsizlik var kimisi garantiden çıkar diyor kimisi bişey olmaz.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Edit: kart 7850DC2T sanırsam 3 yıl garantisi vardı 2.5 yıl kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 3 Ocak 2014; 19:07:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jess27

Kart ile gelen macunların kaliteleri malum, işlemcinin macunu değiştirince 25-30C fark etmişti.Aynı şekilde ekran kartınınkinide değiştirmek istiyorum ama bu konuda bir belirsizlik var kimisi garantiden çıkar diyor kimisi bişey olmaz.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

macunu değiştirmene gerek yok ama fan ve soğutucu ızgarasını temizleyebilirsin?

Grantiden bütük ihtimalle çıkıcaktır sonuçta kendilerinin sürdükleri bir macun

eğer sen macunu değiştirdikten sonra bi sıkıntı yaratırsa ve servise verdiğinde anlarlarsa garanti dışı bırakırlar.

servisler zaten herşeyi kullanıcı hatasına bağlamaı sevdikleri için üstüne kalır
  • quote:

Kart ile gelen macunların kaliteleri malum, işlemcinin macunu değiştirince 25-30C fark etmişti.Aynı şekilde ekran kartınınkinide değiştirmek istiyorum ama bu konuda bir belirsizlik var kimisi garantiden çıkar diyor kimisi bişey olmaz.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

fanı sökersen garanti gider diye biliyorum.
  • garantiden cikar

zaten 6 ay kalmis bekle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @azt06 Hocam fan ve yapraklar temiz sorun onlar değil.
    @...DeAtH... Yanlış anlaşıldım sanırım 2.5 yıl daha garantisi var.
  • quote:

@azt06 Hocam fan ve yapraklar temiz sorun onlar değil.
    @...DeAtH... Yanlış anlaşıldım sanırım 2.5 yıl daha garantisi var.

kardeşim ben seni anlıyorum bendede hd 7850 var ben kartı aldıktan 2 ay sonra dayanamadım

macunu değiştirdim garantiyi yok saydım eğer bişey olursa bi şansımı denerim garanti kabul ederse eder

etmezse keyfi bilir yani anlıycağın karttan ben garantiyi yok saydım.o yüzden bu sana bağlı eğer dersenki

illa değiştiricem bu sana kaln bişey herşey ortada açık ve net macun değiştirisen garanti dışı kalabilir

buna emin olmamakla birlikte söylüyorum ki bence ağırlık garanti dışı kalıcağı

macunuda değiştirdiğimde söyle diyebilirim tam yükte kart 63 dereceyi geçmiyor
  • Ekran kartında 25-30 derece iyileşme sağlayamazsın. Hem 6 aydır kullandığın karta macun sürmenin de hiç alemi yok. Kendin sürsen de fark eden bir şey olmayacak. Ancak şu var ki ekran kartlarının fan yönetim algoritmaları genel bir kaide olarak pek başarılı olmuyor. Firmalar her açıdan övünebilmek için orta yolu bulacak çözümler üretirken performanstan ödün veriyorlar. Sessiz olsun diye ısınmasına izin veriyorlar misal. Ancak nvidia kartlarda evga precision ve benzeri yazılımları kullanarak GPU kaç dereceye geldiğinde fan kaç devirle dönecek, bunları ayarlayabilir, ufak yollu OC yapabilirsin. ATI'de benzer yazılımlar var mı bilmiyorum. Sevmiyorum ATI. Yazılımlarla biraz daha "dizginleri eline alabilirsin" kısacası. Macun olayına girme. Temiz olsun, tozlu olmasın yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 4 Ocak 2014; 5:35:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @thunderwatcher Dediğiniz program amd'de var hatta kullanıyorum ama fanın %20 ile %100 çalışması arasındaki 3-4 derecelik fark o sesi çekmeye değmez diye düşünüyorum.Macun konusunda ise değiştirenler memnun ancak garantiyi bozduğuma değmez sanırım.

@azt06 Hocam değerleriniz güzel garanti olayı sıkıntı olmayacak ise bende değiştireceğim.Hatta önceki ve sonraki değerleri yazıp macunu değiştirmeye değer mi değmez mi gösterebilirim.Bu konuda kararsız kalanlara yardımcı olabilir.
  • Kart soğutucularını sömende sorun yok. Eğer vidaları yalama yapmazsan teknik servis karta her hangi bir müdale yapıldığını anlayamaz. Ama daha 6 aylık bir karta bu işlemei yapmak ne kadar doğru tartışılır.

• Bilgisayarda acemi olsamda bu işe kalkışmalımıyım acaba.
  • Eliniz bu tarz işlere yatkınsa kolaylıkla yapabilirsiniz.Kartınız ve garanti durumu nedir?
  • termal macun değişimi kesinlikle karti garanti dışı bırakır ha sen bunu belli etmez sorun olduğunda garantiye yutturabilirsen mesele yok

• sürdüğüm macunlar karından cok zararı oldu orjinal macun ne kullanmıştır shaphire 6870
    platon giri
    beyaz macun denedim
    oyuna girer girmez 75 derecelere fırşıyo orjinalde 69 70 lerde idi demekki temizlemekte iyi değilmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.