Şimdi Ara

SSD aldım fakat hızı HDD gibi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

Aynı ssd den bede laptop a taktım,benim hızlar neredeyse yarısı kadar.Laptopun sata3 desteklediğini biliyorum.

SSD aldım fakat hızı HDD gibi

Selam
    Laptopunuzun SATA3 desteklediğinden eminseniz, bir şeylerin doğru çalışmadığını bilmenizi isterim..
    Şöyle ki; Ya Laptopunuz SATA3 desteklemiyor, ya da taktığınız SSD SATA2.
    SATA3 destekli bir portta, SATA3 destekli bir SSD bu kadar düşük veri okuma-yazma işlemi olmaması gerekir..

Aşağıdaki resim benim LG SATA2 portlu laptopa ait ve takılı olan SSD SATA3 desteklidir.. Yaklaşık sizin eklediğiniz resme göre bire bir diyebilirim..
    Bilginize ve kolay gelsin..

• Bay_KG kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam

Bu resimde sata 6 gb/s yani sata3 olduğu gözüküyor sol alt köşede.Aygıt yöneticisinde sata driverina baktım eskiydi.Sony nin sitesinden onu indirip güncelledim.Değişen birşey olmadı.Laptoptaki hdd yi çıkartıp ssd yi takmıştım,sadece 1 port vardı,başka kablo yoktu.Ssd de sata3 kutusunda yazıyor.Kingston sv300 120 gb.Doluluk etkiler mi hızları?şuan 20 gb boş yer var.

ekleme

sata driverlerini güncelledikten sonra intel rapid teknolojisi diye bir program geldi,orada baktığımda veri aktarım hızı 3gb/s gözüküyor yani sata 2 de çalışıyor ssd.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 29 Mart 2014; 11:04:51 >

• Selam
    Laptopunuz SATA3 destekli ama neden SATA2 hızında çalışıyor bunun nedenini bulmak lâzım. Aşağıdaki resimde belirttiğim noktaları bir denetleyin ve uygulayın bakalım durum ne olacak..

Eğer yine bir değişiklik olmazsa, işi bilen birine baktırın..
    Kolay gelsin..

Kasa açılmakla pc mahvolması değil konu.Bilgisayarımı kendim topladım zaten :)
    Demek istediğim şimdi okadar çok uğraştım ki şu ssd ile,elimde kalacak bozulacak ssd'den olacam artık.Uğraşmak istemiyorum :D .O yüzden dediydim önemli birşey değilse bırakayım kalsın öyle.Sonra uygun olunca yaparım.

Bilgileriniz için teşekkürler hocam. :)
    Tekrar Merhaba

Yabancı forumlardan kullandığım laptop ile ilgili forumları okudum,Dvd sürücüsünü bios dan iptal ettiğimizde sata 3 ün çalıştığını öğrendim.Neden böyle onuda anlamadım.

Ardından aldığım sonuçlar

• Selam
    Ben böyle bir uygulama ne yaptım ne de şimdiye kadar duydum. Belki de bu tip bilgisayarlara özgü doğrudur kim bilir.. Bana göre biraz mantıksız geldi bu yazdığınız..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

O nasil bir viral reklamdir

• kasayı yan yatır
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

O nasil bir viral reklamdir

Ciddi ciddi yorumları okurken
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.