Şimdi Ara

Dede hızındaki laptop'ı hızlandırmak için 'SSD' takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
9.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir laptop'ım var başlıktan da anlaşılacağı gibi dede hızına geldi artık. İlk aldığım zamanlar gençti tabi, kanı deli akıyordu.
    Chrome'da 3-5 sekme açtığımda bile beli bükülüyor hemen. Sadece internet ve film izlemek için kullanıyorum. Bu yüzden yeni cihaz almaktan vazgeçtim.
    SSD taksam diyorum, afrodizyak etkisi yaratır mı acep? :)

Sistem;
    C2duo 2.00 GHz T5750 işlemci
    3 gb ram
    256 mb sis gpu
    160gb samsung hdd
    W7 os

• Yapay Zekanın Yanıtı

SSD ile Dede Hızındaki Laptop'ınızı Hızlandırın

Laptop'ınız yavaşladı ve dede hızında çalışıyor mu? Depolama alanınızı bir SSD (Katı Hal Sürücüsü) ile yükseltmek, onu önemli ölçüde hızlandırmanıza yardımcı olabilir.

Bir SSD, geleneksel sabit sürücülerden (HDD) çok daha hızlıdır çünkü verileri elektromekanik parçalar yerine flaş bellek çiplerinde saklar. Bu, bilgisayarınızın işletim sistemini, uygulamaları ve dosyaları çok daha hızlı bir şekilde yüklemesini sağlar.

SSD'ler Bilgisayarınızı Nasıl Hızlandırır?

• Daha Hızlı Önyükleme ve Yükleme Süreleri: SSD'ler, HDD'lere kıyasla işletim sisteminizi ve uygulamalarınızı saniyeler içinde başlatabilir.
    • Geliştirilmiş Uygulama Performansı: SSD'ler, uygulamaların ve oyunların çok daha hızlı bir şekilde yüklenmesini ve çalışmasını sağlar.
    • Daha İyi Çoklu Görev Yürütme: SSD'ler, çok sayıda uygulamayı ve sekmeyi aynı anda çalıştırırken bile bilgisayarınızın daha sorunsuz bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
    • Dosya Erişimi Daha Hızlı: SSD'ler, büyük dosyalara ve veri tabanlarına erişimi hızlandırarak dosyalarla çalışmayı daha verimli hale getirir.

Bir SSD kurmak nispeten kolay bir işlemdir ve çoğu dizüstü bilgisayar için uygundur. SSD'yi taktıktan sonra, performanstaki farkı hemen fark edeceksiniz. Bilgisayarınız artık çok daha hızlı önyüklenecek, uygulamalar daha hızlı yüklenecek ve genel olarak daha duyarlı olacaktır.

SSD'lerin bilgisayarı hızlandırmada etkili bir yol olup olmadığı konusunda merak ediyorsanız, cevap kesinlikle evettir. Hızlı, verimli ve sorunsuz bir bilgisayar deneyimi için laptop'unuza bir SSD kurmayı düşünün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pihor

Selam,
    Bir laptop'ım var başlıktan da anlaşılacağı gibi dede hızına geldi artık. İlk aldığım zamanlar gençti tabi, kanı deli akıyordu.
    Chrome'da 3-5 sekme açtığımda bile beli bükülüyor hemen. Sadece internet ve film izlemek için kullanıyorum. Bu yüzden yeni cihaz almaktan vazgeçtim.
    SSD taksam diyorum, afrodizyak etkisi yaratır mı acep? :)

Sistem;
    C2duo 2.00 GHz T5750 işlemci
    3 gb ram
    256 mb sis gpu
    160gb samsung hdd
    W7 os

hocam başlığa koptum da işlemci güçsüz gibi geldi bana
  • Aynı kalemde bir cihazda ssd deneyen birini bulaydık iyiydi
  • Pihor P kullanıcısına yanıt
    SSD alırsanız bilgisayarın açılış hızı bariz olarak artar. Ama Ssd lerin fiyatları hala yüksek. Bana göre o bilgisayar için değmez ama tercih meselesi tabii.
  • 160 GB'dan vazgeçip 60 GB bir SSD almak bence film izlemek ve internette gezmek için yeterli. Ama Google'da beli bükülmesinin sebebi bence işlemci. Daha az sistem kaynağı yiyen tarayıcılara geçebilirsin. Opera 12.16 gibi.
  • Bence SSD ye geçmeye değer bir sistem. RAM takviyesi şansın varsa onu da düşün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzerinde bulunan hdd kaç rpm ne marka? Disk birleştirme yaparsanız bariz hızlanma olur, eğer ssd takarsanız çok farkedecek programların açılışında olsun vs. ram gayet yeterli ram takviyesine flan gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdd fujitsu 5400 rpm.
    Disk birleştirmeye şimdiye kadar sabredemediğim için yapmamıştım da, yapayım bakalım bir denemekte fayda var

Diğer arkadaşın dediği gibi 60 değil 32gb ssd bile yeter sanırım :) office programları, birkaç web tarayıcı, bir antivirüs programı, ve bir medya oynatıcıdan başka bir şey yüklü değil bilgisayarda
    hdd vasat ama siz yinede birleştirin fark olacaktır muhakkak, bütcenize ve ihtiyaçlarına göre ssd bakın derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim çok daha düşük özelliklere sahip bilgisayarım 10 sekmeyle sorunsuzca başa çıkabiliyor. Ben sorunun bilgisayarın donanımının eski olmasından kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Ya bilgisayarında malware var, ya hdd ya ram arızalı. Her şeyden önce malware taraması yaptır (microsoft'un defender hiçbir işe yaramaz, 3. parti yazılımlardan birini kullan. Spybot Search & Destroy, combofix ya da hijackthis kullanabilirsin. İkincisi HDD'ye bad sector taraması yaptırman ve üçüncü ve son olarak memtest86+ ile ram testi yaptırman gerekiyor.

O makina seni daha 5 sene götürür. Sadece daha yakından takip etmen ve daha sık bakım yapman gerekiyor.
  • SSD ye vereceğin parayla üstüne azcık katıp sistemi yenilesen daha iyi olmaz mı :D
  • Asıl sorun işletim sistemi. Bir Linux dağıtımı deneyin. Örneğin, Ubuntu veya daha hafif ve hızlı bir masaüstü ortamı kullanan Xubuntu. İhtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak ve çoğu şeyi kurulduğu anda size sunacaktır. Üstelik ücretsizdir.

ubuntu.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Benim çok daha düşük özelliklere sahip bilgisayarım 10 sekmeyle sorunsuzca başa çıkabiliyor. Ben sorunun bilgisayarın donanımının eski olmasından kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Ya bilgisayarında malware var, ya hdd ya ram arızalı. Her şeyden önce malware taraması yaptır (microsoft'un defender hiçbir işe yaramaz, 3. parti yazılımlardan birini kullan. Spybot Search & Destroy, combofix ya da hijackthis kullanabilirsin. İkincisi HDD'ye bad sector taraması yaptırman ve üçüncü ve son olarak memtest86+ ile ram testi yaptırman gerekiyor.

O makina seni daha 5 sene götürür. Sadece daha yakından takip etmen ve daha sık bakım yapman gerekiyor.

Belirli aralıklarla malware taraması yapıyor ve format atıyorum, birkaç ay evvel hddtune ile bad sector taraması da yapmıştım temiz çıktı. Ram olayını memtest86+ ile değil de başka bir cihazdan 2x2gb ram takıp denedim, çok bir şey değişmedi.. Şimdi Raxco ile disk birleştirme işlemini yapıyorum. Bad sector taramasını bir daha yapacağım ama.

@mutlucan96, Backtrack'ten başka linux dağıtımı kullanmadım, o da malum sebeplerden dolayı.. :)
    Ubuntu nasıl kullanılır, nasıl driver ve program yüklenir hiç bir fikrim yok. Kurmaya kurarım ama kullanmayı öğrenmek baya kasar şimdi

• quote:

quote:

Benim çok daha düşük özelliklere sahip bilgisayarım 10 sekmeyle sorunsuzca başa çıkabiliyor. Ben sorunun bilgisayarın donanımının eski olmasından kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Ya bilgisayarında malware var, ya hdd ya ram arızalı. Her şeyden önce malware taraması yaptır (microsoft'un defender hiçbir işe yaramaz, 3. parti yazılımlardan birini kullan. Spybot Search & Destroy, combofix ya da hijackthis kullanabilirsin. İkincisi HDD'ye bad sector taraması yaptırman ve üçüncü ve son olarak memtest86+ ile ram testi yaptırman gerekiyor.

Belirli aralıklarla malware taraması yapıyor ve format atıyorum, birkaç ay evvel hddtune ile bad sector taraması da yapmıştım temiz çıktı. Ram olayını memtest86+ ile değil de başka bir cihazdan 2x2gb ram takıp denedim, çok bir şey değişmedi.. Şimdi Raxco ile disk birleştirme işlemini yapıyorum. Bad sector taramasını bir daha yapacağım ama.

@mutlucan96, Backtrack'ten başka linux dağıtımı kullanmadım, o da malum sebeplerden dolayı.. :)
    Ubuntu nasıl kullanılır, nasıl driver ve program yüklenir hiç bir fikrim yok. Kurmaya kurarım ama kullanmayı öğrenmek baya kasar şimdi

Son HDD taramasının üzerinden epey vakit geçmiş, tekrar yaparsan iyi olur. HDTune kullanabilirsin ama Quick tarama yapma, atlıyor bad sector'leri. Yavaş tarasın düzgün tarasın. Malware olmadığına eminsen, ram de olmadığını düşünüyorsan HDD'ye ek olarak sıcaklık değerlerini de kontrol etmende fayda var. Win7 ve üstü işletim sistemlerinde -özellikle de arada sırada format atılan bir bilgisayar için- disk birleştirme çok gerekli değil. Soruna çözüm olması pek olası değil.

• quote:

Son HDD taramasının üzerinden epey vakit geçmiş, tekrar yaparsan iyi olur. HDTune kullanabilirsin ama Quick tarama yapma, atlıyor bad sector'leri. Yavaş tarasın düzgün tarasın. Malware olmadığına eminsen, ram de olmadığını düşünüyorsan HDD'ye ek olarak sıcaklık değerlerini de kontrol etmende fayda var. Win7 ve üstü işletim sistemlerinde -özellikle de arada sırada format atılan bir bilgisayar için- disk birleştirme çok gerekli değil. Soruna çözüm olması pek olası değil.

Hdtune ve Raxco ve chrome'da 8 sekme açıkken sıcaklık değerleri cpu;60-80 arası, hdd 42C stabil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pihor -- 8 Şubat 2014; 21:03:16 >
  • quote:

quote:

Hdtune ve Raxco ve chrome'da 8 sekme açıkken sıcaklık değerleri cpu;60-80 arası, hdd 42C stabil.

CPU Sıcaklığın yüksek. Fan temizliği ve termal macun yenileme yapalı ne kadar oluyor?

• Cpu sıcaklığı aşırı yüksek ve ssd almanı şiddetle tavsiye ederim. Hdtune ile taramak yerine direk hard disk sentiel yazılımını kullanabilir hdd zaten sürekli kendini tarıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanı 1-2 ay evvel temizlemiştim. Termal macun da 2-3 sene olmuştur sıkalı. Onu unutmuştum bak, macunlamak lazım artık
    Hdtune 1 tane bad sector buldu

Dede hızındaki laptop'ı hızlandırmak için 'SSD' takmak
    Anakartınızın modelini yazarsanız size daha iyi bir cevap verebilirim.Önemli olan anakartınızın hangi sata modellerini desteklediğidir.

Fakat SSD sadece bilgisayarın açılış kapanış-uygulamaların açılış kapanış dosya açma -kapatma hızlarını etkiliyecektir.Bu yüzden fazla bir performans artışı beklenmemeli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.