"No Bootable Device -- Insert Boot Disk and Press Any Key" Hatası Çözümü
"No bootable device -- insert boot disk and press any key" hatası, bilgisayarın işletim sistemi yükleyemediği anlamına gelir. Bu hata genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:
- Bozuk veya Eksik Önyükleme Aygıtı: İşletim sistemini yüklemek için kullandığınız USB sürücü veya DVD zarar görmüş veya eksik olabilir.
- Yanlış Önyükleme Sırası: BIOS'unuzda bilgisayarın önyükleme yapacağı aygıtlar yanlış sırada ayarlanmış olabilir.
- Sabit Disk Sorunları: Sabit diskiniz arızalı olabilir veya işletim sistemini yüklemek için gerekli bölümlere sahip olmayabilir.
Insert Boot Disk and Press Any Key Hatası Çözümü
Bu hatayı çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
- USB Sürücü veya DVD'yi Kontrol Edin: Önyükleme aygıtının zarar görmediğinden veya eksik olmadığından emin olun. Gerekirse farklı bir aygıt kullanın.
- Önyükleme Sırasını Kontrol Edin: BIOS ayarlarınıza girin ve bilgisayarın USB sürücüden veya DVD'den önyükleme yapacak şekilde ayarlandığını kontrol edin.
- Sabit Diski Kontrol Edin: Sabit diskinizin sağlıklı olduğundan emin olmak için SMART durumunu kontrol edin. Gerekirse, işletim sistemini yüklemek için gerekli bölümleri oluşturun.
Hala Çözemiyorsanız
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra bile hatayı gideremiyorsanız, daha ciddi bir sorun olabilir. Bilgisayarınızı yetkili bir teknik servise götürmeniz gerekebilir.