Şimdi Ara

no boot device available

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende dell marka anakart var ve ona hdd ve dvd rw takıp format atmaya çalışıyorum bıostan bootları ayarladığım halde ''strike the f1 key to continue f2 to run the setup utility'' bu hatayı veriyor vede no boot device available hatası veriyor...ACİL YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinkeops -- 27 Mart 2010; 14:07:37 >

• Bu tarz bios hatalarının başlıca nedeni bios pilinin tükenmesi olabileceği gibi donanımsal bir arıza da olabilir. Öncelikle bios pilini değiştirip ayarlarını default haline getirin. Eğer sorun halen düzelmiyor ise büyük olasılıkla donanımsal bir arıza söz konusudur,hdd nizi farklı bir pc de deneyiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 26 Mart 2010; 19:08:35 >
  • teşekkürler tamam bıosun bilini değiştireceğim .fakat kartı aldığım yerde daha 2 gün önce kart çalışıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetinkeops

teşekkürler tamam bıosun bilini değiştireceğim .fakat kartı aldığım yerde daha 2 gün önce kart çalışıyordu

Bios pilini değiştirin ve düzelmez ise aldığınız hdd yi farklı bir pc de deneyiniz bakalım boot edip sistemde algılayacak mı...
  • algılıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetinkeops

algılıyor...

Demekki anakarttan kaynaklanan bir problem BİOS pilini değiştirdikten sonra default hale getirin BİOSu ve daha sonra deneyin devam edecek mi bakalım...
  • Biosdan floppy i iptal edin.Yanlış hatırlamıyorsam aynı olay benimde başıma geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "No boot device found" hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • floppy iptal ediyorum yine olmuyor .''no boot device available'' hatasını veriyor yani diski bulamıyor tüm jumper ayarlarınıda yaptım .bıosu sıfırladım pilini değiştirdim yine aynı hata yardımlarınızı bekliyorum...
  • Dell pc kronik yaşanan bir sorun bu aslında pc nin kasasın bir etiket olur ve bu etikette ServiceTag karsisinda bir numara olur.bu siteye gidip
    http://support.dell.com/support/downloads/index.aspx?c=us&l=en&s=gen

Buradan serviceTag ina uygun bios update i indirip bootable cd yapip sorununu cözebilirsiniz...

Ayrıca dediğim gibi bu sorun sadece dell anakarta sahip pclerde mevcut dell in resmi sitesinden türkiye ofisine ait teknik destek numarasını bulup onlarla irtibata geçiniz...
  • Rica etsem yardımcı olurmusunuz?

no boot device available

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.