Şimdi Ara

M.2 ssd'yi pci-e slotuna takarsak ekran kartına darboğaz yaptırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bu konuyu ikinci kez açıyorum, 8700k'lı bir sistem toplasak işlemcinin 16x'lik bir veriyolu var biliyorsunuz, bir arkadaş da cevap verdi sağolsun ama o sadece normal m.2 portuna taktığımızdaki senaryodan bahsetti, m.2 portuna taktığımızda işlemcinin 16x'inden değil, anakartın kendi 24x'lik veri yolundann kullanıyor fakat
    www.msi.com
    Z370 GODLIKE GAMING | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/Z370-GODLIKE-GAMING
    şu anakartın içinden gördüğünüz üzere m.2 ssd takmak bir adapter çıkıyor, ssd'yi bu adapteri kullanarak pci-e slotuna takarak kullanırsak işlemcinin 16x veri yolundan mı yer, yoksa normal m.2 portuna taktığımızda olduğu gibi anakartın diğer 24x'lik kendi veri yolundan mı kullanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 5 Aralık 2017; 0:8:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartın üzerinde 3 adet M.2 yuvası var zaten. Yanına bir de 4.SSD için PCIE kartı mı veriyorlar?

PCIE yuvasına takılanlar işlemcinin PCIE Lane sayısından kullanıyor diye biliyorum.

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    Fiyatı 500 dolar olunca veriyorlar :) (Vatan'da 2700 TL) Ayrıca o kartta bir değil iki adet m.2 yuvası var, toplamda 5 ediyor yani. Şu soruya net bir cevap almam lazım yalnız ona göre i7 8700k'lı sistem toplayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 5 Aralık 2017; 21:33:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jacques Reverdi

Fiyatı 500 dolar olunca veriyorlar :) (Vatan'da 2700 TL) Ayrıca o kartta bir değil iki adet m.2 yuvası var, toplamda 5 ediyor yani. Şu soruya net bir cevap almam lazım yalnız ona göre i7 8700k'lı sistem toplayacağım.

Anakartın manuel'inde yazıyormuş aslında. PCIe 3.0 x16 yuvalarının üçü CPU'daki PCIe lane'den götürüyor, geriye kalan bir PCIe 3.0 x16 yuvası da PCH'daki PCIe lane'den götürüyor.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler ben bakmamıştım o kısma, şimdi baktım yine bulamadım hoş :) o halde bu m.2 kartını 4. slota takacağız, o da görsel olarak çok hoş durmaz diye düşünüyorum, bu anakartı tercih etmemdeki en büyük sebep görselliğiydi çünkü ama 4. slota takmak zorundaysak çok da bir esprisi kalmıyor anakartın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 5 Aralık 2017; 21:59:37 >
  • Gercekten z370 gıbı bır platformun anakartına 2700tl vermeyı mı dusundunuz hemde sırf gorsellıgı ıcın.X299 dusunsenız anlarımda z370nın omru cok kısa olacak.
    Ya mıllet parayı sokaktan kazanıyor yada bız calısmayı bılmıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

hocam sizinkine bir örnek olurmu ama bende z170 m5 var benim m2 ssd 2000 okuma 1500 yazmada takiliyor sanırım bir darboğaz var yani bende bi darboğaz olduğu kesin ama sizde olurmu bilmiyorum ama genel olarak böyle bir olay mevcut sanırsam

neyden kaynaklandığını bilmiyorum tabi iyice araştırmanız gerekebilir bende öğrenmiş oluyorum buna anakartmı sebep oluyor yoksa başka bir şeymi konuya biraz daha yorum gelirse net anlaşılır benim içinde iyi olur

SSD'niz ısınıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geralt-of-Rivia

Gercekten z370 gıbı bır platformun anakartına 2700tl vermeyı mı dusundunuz hemde sırf gorsellıgı ıcın.X299 dusunsenız anlarımda z370nın omru cok kısa olacak.
    Ya mıllet parayı sokaktan kazanıyor yada bız calısmayı bılmıyoruz

Hocam tabiki haklısınız, Türkiye'de yaşayıp Türkiye şartlarında bir anakarta 2700 tl vermek çok akıl karı değil fakat ben artık Almanyada yaşıyorum burada 450 euro.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 6 Aralık 2017; 18:42:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

hocam sizinkine bir örnek olurmu ama bende z170 m5 var benim m2 ssd 2000 okuma 1500 yazmada takiliyor sanırım bir darboğaz var yani bende bi darboğaz olduğu kesin ama sizde olurmu bilmiyorum ama genel olarak böyle bir olay mevcut sanırsam

neyden kaynaklandığını bilmiyorum tabi iyice araştırmanız gerekebilir bende öğrenmiş oluyorum buna anakartmı sebep oluyor yoksa başka bir şeymi konuya biraz daha yorum gelirse net anlaşılır benim içinde iyi olur

Hocam m.2 slotuna taktıysanız bir darboğaz olacağını sanmıyorum çünkü m.2 slotu anakartın kendi lane'ini kullanıyor fakat ekran kartı slotlarından birine taktıysanız ve o slot işlemcinin lane'ini kullanıyorsa o halükarda bir takılma olabilir. Zaten orda da şöyle bi durum var o taktığınız pci-e slotu anakartın işlemcinin değil de anakartın kendi pch lane'ini kullanıyorsa yine bir darboğaz olmaması gerek. Konuya ilk cevap veren arkadaş dedikten sonra ben de yazdığım anakartın manual'ine baktım, arkadaşın dediği gibi ilk 3'ü işlemcinin, sondaki pci-e slotu ise anakartın kendi pch lane'ini kullanıyor, bir de ortadaki küçük pci-e 1x pch kullanıyor. 40 derecenin de takılma yaşatacağını hiç sanmıyorum, normal sıcaklığı odur zaten.

• SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    m.2 yuvasına taktıysanız sorun darboğaz değildir, işlemcinin lane'inden kullanmıyor çünkü m.2 slotları.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.