2 PCI çıkışlı PSU - 3 PCI girişli ekran kartına takılır mı?
-
-
Kartın modelini yazsanız daha iyi olurdu ama %99 ihtimal bir tanesini 8 pin olana diğerini 8+6 olarak takarsanız sorun yaşamazsınız.
-
Sapphire Nitro+ SE 6900 XT.
Bir arkadaş da Molex PCI dönüştürücü alıp takmamı önerdi? 2 PCI girişi ayrı ayrı 8+8 takıp 6 pini molexten almam mantıklı mı?
-
O arkadaşa ben ağır sövdüm, bence arkadaşlığınızı kesin size molex kullanmanızı öneren birisi ile.
O PSU'nun 6900 xt için fazlasıyla yeterli olması lazım 100 tane HDD bağlamadıysanız : )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 15 Ekim 2022; 3:38:35 > -
:D :D
Dediğiniz aklımda onu yapacağım zaten bakalım sorunum düzelecek mi? Kartımda ısınma sorunu vardı.
Tek PCI girişinden almıştım ben enerjiyi bugüne kadar. :/
-
Isınma sorunu ile bunun pek alakası yok.
Tek çıkıştan nasıl 3 giriş yaptınız? En fazla 8+6 takabiliyor olmanız lazım.
-
PCI çıkışının 2 tane kafası var 8+8 olarak. 8'in birine çoğaltıcı taktım. Çoğaltıcıdaki iki 8+8'i karta, diğer boşta kalan 8'in 6 pininide karta taktım. Bu şekilde yapmıştım.
Ekran kartı 85'lere geldiği oldu. Bende garantiye gönderdim. Bu yöntemin çok riskli olduğunu söyledi bu kartı kullanan bir arkadaş. Benimde aklıma geldi şimdi. Bu kullanımdan dolayı sanırım oyunlarda çektiği güç çok değişkenlik gösteriyordu. Bu yüzden sanırım.
-
Öncelikle orijinal kablo hariç kullanmayın modüler psu'larda.
Çok saçma iş yapmışsınız o kabloların bir güç limiti var ama ısınma ile alakası olduğunu sanmıyorum bir hatadan dolayı fanların dönüşü yavaşlamadıysa.
Siz kendi original kabloları ile takın iki çıkışıda kullanın.
Isı konusuna bunları yaptıktan sonra bakalım ama kartın fanları dönüyormu bakın yük altında iken.
Bu arada 85 normal olabilir siz forumda araştırın diğer 6900 kullanıcılar kaç derecelere çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 15 Ekim 2022; 3:50:11 > -
Elimde orijinal kablosu yok maalesef. Yeni bir tane sipariş vermek zorunda kaldım bu yüzden.
Fanlar çalışıyor. Kendim ayarlayıp %70 hızına bile çıkarmama rağmen 75'lerde geziyordu sıcaklık. Saçma güç çekmesinden mi ısınıyordu acaba salaklaşıp.
-
Yanlış kablo takarsanız yakabilirsiniz. Çıkışların aynı olduğundan %100 emin olmanız lazım. Çok konu var modüler psular ve yanlış kablo kullanımı ile iyi geceler.
-
Bunu anlamanın bir yolu var mı? Emin olmalısınız diyorsunuz ya.
-
2020 den bu yana kaç kere yazdım bilmiyorum :) 6 bin serisi amd kartlarda özellikle 6800 ve üzeri modeller saphire almayınız diye incelemeleri internette bolca var. Kart fe modelller ile aynı performansı veriyor yani ısınıyor ve sesli çalışıyor bu şekilde kullanacaksanız yapabileceğiniz tek şey varsa uv'dir. Merc black, red dewil modellleri aynı senaryolarda 62-64 arası takılıyor kısaca kartınız ısınan ve sesli çalışan bir model 5 bin serisinde ki saphire kalitesi yok 6 binde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abekaynana123 -- 15 Ekim 2022; 9:3:2 > -
quote:
Orijinalden alıntı: AirLifeBunu anlamanın bir yolu var mı? Emin olmalısınız diyorsunuz ya.
En az bir tane original varsa elinize multimetre alıp tek tek bütün giriş çıkışları test etmek. Ayrıca aldığınız kablonunda yeterli kalitede üretildiğinden emin olmak lazım. Kalınlığını ölçmek, mıknatıs testi yapmak haricinde kablo kalitesini ölçmeniz zor lakin kablo kalitesinde sorun olması için cidden en baba chinesyumdan yapılmış olması lazım.
-
Kabloyu kimden/nereden sipariş ettiniz?
@xentios'un da belirttiği gibi rastgele bir kabloyu takmak...
https://www.fsplifestyle.com/tr/
Sayfanın en altında FSP Tr ofisinin iletişim bilgileri var.
Öte yandan:
Sizin PSU 12v kanalından 750w verebildiğine göre; kullandıkları PCIe kablosu 150w'dan çok daha fazlasını (250-300w civarı) iletecek şekilde tasarlanmıştır.
Öyle olmasa 6900 XT'yi tek kablo ile çalıştıramazdınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 15 Ekim 2022; 12:1:58 >
-
Satın aldığım kişi 8 adet almış. Mining yapmış yani. Diğer kartları alan başka birisiyle konuştum. 80'i bırak 75'e gelmediğini söyledi. Bana fotoğraflar attı. Furmark da 55-65'i gösteriyordu. Boşta 24 olduğunu bile fotoğrafla gördüm. Ama benim ki nedense 85'e geliyordu. Kasaya fan ekledim 81'e düşürdüm. Boşta bile 40-50'lerdeydi. Bende garantiye gönderdim son çare. İşte bu şekilde kablolama yaptığımdan dolayı olur mu diye yeni kablo siparişi verdim.
Başka aynı kartı kullanan 1-2 kişiyle daha konuştuğum ısındığını söylemedi. Bu sorun bir tek bende vardı. Kartı almadan önce satıcının PC'de furmark yapmıştık. 73 derecedeydi.
Bu kabloyu aldım. 221 adet yorum var. 5 yıldız.
İşte bu kablo ile 2 PCI yapacağım. Sorun çıkarır mı yine yoksa 3 PCI girişli PSU almalıyım geldikten sonra kontrolün ardından bakacağım. Yine de sormak istedim bilenlere.
Mail gönderdiğim. teşekkür ederim.
www.n11.com18AWG 8 Pin Kablo Ekran Kartı Power Çoklayıcı Kablo Pci-e Molex Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/18awg-8-pin-kablo-ekran-karti-power-coklayici-kablo-pci-e-molex-3021211?magaza=baris-globalKendi sitesinde böyle bir konu var. Benim de tam yapmak istediğim işaretlediğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirLife -- 15 Ekim 2022; 14:48:33 >
-
Sipariş ettiğiniz kablo, gösterdiğiniz grafikteki duruma uygun değil.
Orada, en az 2 kablo kullanmak gerekir denmiş. Siz 2 ayrı kabloyu tek girişte (grafik kartına) birleştiren dönüştürücü kablo almışsınız.
techpowerupSapphire NITRO+ RX 6900 XT Special Edition OC Specshttps://www.techpowerup.com/gpu-specs/sapphire-nitro-rx-6900-xt-special-edition-oc.b8787
8pin+8pin+6pin+PCIe slotu:
150w+150w+75w+75w=450w
Kartınızın tasarımı bu.
Ne olduğu belirsiz bir kablo ile risk alıyorsunuz.
Yeni PSU almanıza gerek yok. Yukarıda yazdığım gibi FSP'den 2 kablo alın, sisteminiz düzgün, kafanız rahat olsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 15 Ekim 2022; 15:26:49 >
-
Hayır öyle değil.
Ben de 1 adet orijinal PCI kablo var. 2 başlı 8+8 şeklinde. Ben bu orijinali ekran kartına direkt bağlayacağım. 8+8 olarak. Yeni sipariş verdiğim kabloyu da PSU'ya bağlayıp sadece 6 pinini ekran kartına bağlayacağım. Yani orijinal ile 8+8 tam bağlantı yapmış olacağım. Çoğaltıcı, dönüştürücü olmayacak ortada.
Aldığım kablo 8 PCI güç kaynağına 2x6+2 ekran kartına hocam. Sizin dediğiniz tek girişe değil yani. Bende zaten 6 pinini kullanacağım.
FSP'ye mail attım. Bir tane eksik yardımcı olabilir misiniz diye. Umarım yardımcı olurlar. Zaten PSU'da 2 tane PCI giriş yeri var. Bir tanesi orijinal ile dolu zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirLife -- 15 Ekim 2022; 15:38:53 > -
Durumu biraz geç farkettim :)
quote:
Elimde orijinal kablosu yok maalesef. Yeni bir tane sipariş vermek zorunda kaldım bu yüzden.
dediğiniz ve dönüştürücülü kablo aldığınız için kafam karıştı.
"Standart bir PCIe kablo almak varken neden bu kabloyu aldınız ki" diye düşündüm şimdi.
Zaten 1 tane orjinal kablonuz varmış. FSP'ciler ne der ve neler yaparsınız. Son durumu yazarsınız -
Evet, siz de haklısınız yukarı da öyle yazınca karışıklık olup konuda anlamsızlık olmuş. :D
Ya gönderecek orijinal kullanacağım ya da o sipariş verdiğimin sadece 6 pinini kullanarak idare edeceğim. :D
Bu şekilde bir sorun çıkarmazsa yola devam.
-
Bu aldığınız kablo molex bağlantı molexten uzak durun. Eğer fps'den temin edemezseniz , modçuların kullandığı FPS 750'ye uygun bir kablo bulup orijinal kablo gibi kullanın. Sadece aldığınız kablonun orijinal ile aynı giriş çıkış ve yollara sahip olduğundan emin olmanız yeterli. Başka markanın/modelin kablosu UYMAYABILIR!
Yanlış bağlantı yapmak kartı direk yakmanıza sebep olabilir.
Benzer içerikler
- intel hd graphics 5500
- intel iris xe graphics
- geforce 940mx
- gddr6 nedir
- wattman hatası nedir
- 5080 ekran kartı
- en iyi ekran kartı
- ekran kartı resetleme
- rtx nasıl açılır
- amd boykot mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X