Şimdi Ara

SATA 3 Desteği için PCI kart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler, makinem i7 anakartım asus p7h55-m sata 2 desteği var. şöyle bir bilgi alabilmek istedim. Yarın bigün SATA 3 destekli SSD diskler geldiğinde, anakartımı ve hiçbir konfig değiştirmeme gerek kalmadan, bir PCI SATA 3 kart gibi bir ürünle bu destekten yararlanabilirmiyim, öncelikle böyle bir pcı kart varmı dır ? benzeri usb 3 için pci kartlar var piyasada eki acaba sata 3 için varmı ve varsa, bu kartlardan alıp anakartı değiştirmeden SSD sata 3 bir ürünle sorunsuz çalışılır mı

not : C diski olucak

saygılar

eğer var ise bu tip bir ürünü istanbul içi alabileceğim bir mağaza linki verirseniz memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ign -- 26 Mart 2011; 4:14:31 >

• bildiğim kadarıyla sata 3ü tam olarak kullanabilmen için chipsetin doğal uyumlu olması gerekiyor ki öyle anakartlar var. aksi takdirde sata 2 girişine takıp, sata 2 gibi kullanırsın extra bir çeviriciye gerek yok. şu anda anakartlarda doğal usb 3 desteği olmadığı için çeviricilerle usb 3 kullanılabiliyor ama gerçek performanısnda uzak tabiki. sata içinse öyle bir çeviriciye gerek yok sata 3 desteği yoksa ki yeni çıkan çoğu anakartta var, sata 2 girişine takıp sata 2 hızında kullanırsın. bu arada sata 3 ü tam anlamıyla kullanan hdd yok ssdlerde yok denebilecek kadar az ve pahallı. çoğu ssd daha yeni sata 2 nin tam hızını 3 Gbps (yaklaşık 375 MegaBayt/saniye) kullanmaya başladı. bu hızda hdd ise yok. yani sata 3 destekli bir anakart ve ssd alsan bile sata 3 ün tam hızını 6 Gbps (yaklaşık 650 megabyte/saniye) kullanamayacak muhtemelen sata 2 nin desteklediği max. hıza bile yetişemeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 26 Mart 2011; 13:32:37 >
  • Pci express sata3 kartlar var. Asus'un hem sata3 hem usb3 desteği sunan kartları var Türkiye'de. Onun dışında highpoint'in lsi'ın filan kartları da var. Bu son ikisi raid destekli ama Türkiye'de bulman zor gibi. Fiyatları da epey pahalı. Ben de vertex 3 sddler gelince almak istediğim için arayıştayım aslında, ama hiçbirinin performansı tam tatmin edici değil. Çoğu marvell'in sata3 yongalarını kullanıyor, onların da bir sürü problemi var diye okudum. Gigabyte hatta marvell raid0 kullanmayın demiş yeni x58a-ud7 kartlarında yanlış hatırlamıyorsam. Yani en sağlamı intel sandy bridge anakart temelli bir sistem kurmak, ya da yıl sonunda soket2011'i beklemek gibi. AMD cephesinde durum nedir bilmiyorum ama.
  • cevapar için teşekkürler bende gördüm asusun var kartı sata 3 için pci şu

http://www.testfreaks.com/blog/review/review-of-asus-u3s6-usb-3-0sata-3-6gbps-pcie-card/

yalnız dediğiniz gibiyse performansı mecburen yeni bi anakart yolu görünücek çünkü vertex 3 leri sata 2 olarak balamak akıl dışı olur mecburuz bir nevi.

şöyle bi kart var forumda

http://forum.donanimhaber.com/m_36747637/tm.htm

• sitedeki habere göre vertex 3 ler 550MB/saniye hızında okuma ve 500MB/saniye hızında yazma performansı sunuyor. bu hızı kullanmak için sata 3 şart, anakartı değiştirmeyeceksen vertex 2 al, boşa fazladan para koyma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 26 Mart 2011; 19:12:56 >
  • 2 vertex 3 alıp RAID yapmak istiyorum çünkü pro audio uraşıyorum 172 adet 24 bit 96000 khz audio aynı anda çalışıyor ondan ziyadebazı programlarda ki kurulumları 90 gb bulan total ve içinde sanal enstrümanlar var misal 1 piano modellenmiş bir load süresi 2 dk 7200 rpm de ki bunu 40 50 kanal gibi düşünün tüm enstrümanlar bu kalitede çağırınca, kesinlikle 2 vertex 2 veya 3 ama olucaksa 3 ü beklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ign

iyi günler, makinem i7 anakartım asus p7h55-m sata 2 desteği var. şöyle bir bilgi alabilmek istedim. Yarın bigün SATA 3 destekli SSD diskler geldiğinde, anakartımı ve hiçbir konfig değiştirmeme gerek kalmadan, bir PCI SATA 3 kart gibi bir ürünle bu destekten yararlanabilirmiyim, öncelikle böyle bir pcı kart varmı dır ? benzeri usb 3 için pci kartlar var piyasada eki acaba sata 3 için varmı ve varsa, bu kartlardan alıp anakartı değiştirmeden SSD sata 3 bir ürünle sorunsuz çalışılır mı

not : C diski olucak

saygılar

eğer var ise bu tip bir ürünü istanbul içi alabileceğim bir mağaza linki verirseniz memnun olurum.

anakartınızda ekran kartınızı taktıgınız yere hariç , pci express x4 , x8 yada x16 varsa takıp kulllanabilitsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bende GA-MA790FXT-UD5P anakart var bende CORSAIR120GB Force 3 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma) ssd aldım fakat aldıgım puanlar sızınkılerın yarısı kadar problem nedır acaba sıstem özetini yazıyorum .

CPU Türü HexaCore AMD Phenom II X6 Black Edition 1090T, 3616 MHz (18 x 201)

Anakart Adı Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Ekran kartı nVIDIA GeForce GTX 560 Ti

RAM ler Kingston 8 Gb 1333 MGHZ

Disk Sürücüsü Corsair Force 3 SSD ATA Device (SATA-III)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 022Y

arkadaşlar bende GA-MA790FXT-UD5P anakart var bende CORSAIR120GB Force 3 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma) ssd aldım fakat aldıgım puanlar sızınkılerın yarısı kadar problem nedır acaba sıstem özetini yazıyorum .

CPU Türü HexaCore AMD Phenom II X6 Black Edition 1090T, 3616 MHz (18 x 201)

Anakart Adı Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Ekran kartı nVIDIA GeForce GTX 560 Ti

RAM ler Kingston 8 Gb 1333 MGHZ

Disk Sürücüsü Corsair Force 3 SSD ATA Device (SATA-III)

SATA 3 kontrolcusunun 1 tane bile olmadigi hepsinin sata2 oldugu bir anakartta 550mb yi gormek biraz hayal...
  • sonradan bakacak arkadaşlar için yazıyorum pci ex x1 girişine takılan kartlar ile sata2 anakartta kullandığı chipsete göre 400-450 mb/sn ulaşan pci kartlar var fiyatları 16-17 dolar arası seviyesinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CB19E078 -- 7 Ağustos 2013; 5:24:32 >
  • pci express x1 x4 x8 yada x16 yuvasına takabileceğiniz bir kart ancak o bant genişliğini sağlıyabilir pci karta takıp ssd yi teneke etmeyin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.