Ekran Kartı Fan RGB Tamiri Yapılır mı?
Ekran kartımın macununu değiştirmek için açtıktan sonra fanlarının RGB ışığı yanmamaya başladı. Ama fanlar çalışıyor. Koruyucu kapak üzerinde ışığı çalışıyor ama fan üzerindeki ışıklar çalışmıyor. Ne yaptıysam olmadı. Şirkete mail attım. Bana şemasını attı ama kablolarda sorun yok. Tamiri, çözümü var mıdır? Yeni fan almak istedim ama tek bir yerde bulabildim oda 3K'dan daha pahalıya geliyor daha gümrük vergisi vs eklenmemiş hali. Bu yüzden ilk amacım tamir etmek-ettirebilmek.
Bir de kart üzerinde anakarta bağlanan RGB uzatma yeri kırıldı. Onu lehimle hallederim diye düşünüyorum. 3 pinli ARGB girişlerde yön farkı vs yok değil mi? Sorun çıkarmaz herhangi bir 3 pinli ARGB parçası lehimlemem.
Bana attıkları şema;
Kablo derdinden kurtulmak için ürünleri kablosuza çevirmeyi düşünüyorum.
Aradıklarım;
Hepsinin Şarj sürelerinin uzun gitmesi
Klavye pil ile uzun gideceğini düşünüyorum zaten ama mouse'un en azından şarj edilebilir olursa daha iyi olur. Sürekli pil ile uğraşmam
Üst düzey ürün aramıyorum. Online, FPS vs oyun oynamıyorum. Normal singleplayer, internette surf yapıyorum.
Bu nedenle kaliteli, pahalı değil de uygun fiyatlı ürün arıyorum.
Maks 10K Bütçeye Monitör Önerisi
Monitörde aradıklarım;
32 inç
144-240Hz
2K
Curved ilk tercihlerden birisi kaliteli canlı derseniz IPS de olur.
Renklerinin çok canlı, kaliteli olması.
İkinci el olur. KFG olduktan sonra.
Maks çıkabileceğim 10K, daha ucuzu olursa daha iyi olur tabi. Var mı öneriniz?
Garantiden gelen iade kime yatar?
Ben 2. el olarak ekran kartı almıştım. Isınma sorunu var diye garantiye gönderdim. Bugün mail attım son durumu için. Ürün arızalı çıktı dedi. Stok durumuna göre değişim/iade olacak bu hafta dedi. İade olursa kime ödenecek tutar? Fatura benim adıma değil sonuçta.
FSP Hydro G 750 PSU var. 2 tane PCI çıkışı var. Ekran kartımın girişi de 8+8+6 şeklinde 3 girişli. Sorun çıkarır mı? Yeni PSU almalı mıyım?
İnternet Kendi Kendine Azalıyor
Anlam veremediğim şekilde GB’lar kendi kendine düşüyor. Örnek olarak bugün 1 GB hediye kazandım sabahtan. Öğlene kadar elime telefonu almadım bi baktım 860 MB kalmış. Bu ne böyle. Sürekli 40-50 MB gidiyor her baktığımda.
YouTube 1080p Kota Yiyor
Red 30 sınırsız video paketini kullanıyorum. Ama YouTube’da 1080p video da açtığımda kotamdan yiyor.
3 GB kullanmışım ama çoğu zaten sınırsız paketler. (Sosyal, video, vs) Paketime baktığımda 30 GB’tan 1 GB gitmiş bile. Büyük bir ihtimal YouTube’da 1080p açtığım için düşüyor. Bunu nasıl çözerim? @Yokizm
Red Paketinde YouTube Music Sınırsız mı?
Red 30 tarifesini kullanıyorum. Video ve müzik pass var. YouTube music de sınırsız mı acaba? Bunun hakkında bir açıklama bulamadım.
B460M-A Pro 10600K (ES) Overclock 5.0 GHz
Anakart: MSI B460M-A PRO
İşlemci: Intel i5 10600K (ES) 3.50 Turbo 4.10 GHz
RAM: 8x2 16GB 3200 MHz Patriot Viper Steel
Soğutuc: Snowman T6 Ultra
İşlemciyi yurt dışından aldım, mühendislik versiyonu. Araştırırken Intel'in overclock uygulamasını keşfettim. Denedim olur mu diye oldu da. İlk başlar da voltaj düşük kalıyordu restart, donma gibi sorunlar yaşadım. Daha sonra voltaj tek tek arttırarak şu an 1.220 voltaj ile stabil 5.0 Ghz stabil alıyorum.
RAM ise bios'tan frekans hızını 4000 MHz'ye çektim. Denedim o da başarılı oldu. Ama CL değerleri arttı haliyle.
Şu an geri XMP açarak orijinal 3200 MHz'ye çektim. Hatta bir deneyim olur mu diye 4200 MHz'ye çektim. Çalıştı ama donmalar, takılmalar vardı. Geri çektim bende.
Sıcaklık ise Intel'in kendi overclock uygulamasında 89 dereceye ulaştı.
Boş Port Sorunu
|
Son Giriş: 17 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 345
İkinci El Bölümü Mesajları: 32
Konularının görüntülenme sayısı: 22.516 (Bu ay: 248)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 82 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware