Ben 2. el olarak ekran kartı almıştım. Isınma sorunu var diye garantiye gönderdim. Bugün mail attım son durumu için. Ürün arızalı çıktı dedi. Stok durumuna göre değişim/iade olacak bu hafta dedi. İade olursa kime ödenecek tutar? Fatura benim adıma değil sonuçta. |
Garantiden gelen iade kime yatar?
-
-
Fatura sahibine iade edilir. Satın alırken Kullanılan yönteme göre havale, kredi yada hesap kartına iade olur.
Fatura sahibi ile iletişime geçmeye çalışın durumu anlatın. Forumda geçmiş dönem satışlarımda başıma gelmişti. Ürünü sattığım için iade bana bende sattığım arkadaşa yapmıştım olması gereken budur. -
Hocam şimdi mail geldi. Muadili yokmuş, farklı bir ekran kartı teklif ettiler.
Bendeki kart Sapphire Nitro+ SE 6900 XT
Bana teklif edilen kart Gigabyte Aorus Master 6900 XT.
-
Aorus serisi çok kalitelidir alın bence. -
Bu tip işlerde (satıcı ne kadar güvenilir olursa olsun) işi başkalarına bırakmamaya çalışın. Kimseyi kötüleme kastım yok bunu tekrar belirteyim. Siz 0 kart alır gerekirse satarsınız; sonrasında piyasaya göre adınıza faturalı 0 kart alırsınız.
Belki de benim dediğimi yaparak yeni nesil Nvidia veya Amd bekleyebilirsiniz. (Yedekte kart veya işlemcide Gpu olduğunu varsaydım.)
-
Valla hocam teklif ettikleri kart güzel bir kart. Kabul edip yoluma bu kartla devam etmeyi düşünüyorum.
Dediğiniz gibi bekleme bir durumum yok maalesef. Teşekkürler yine öneriniz için.
-
saphirre serisi 6800 ve üzeri modeller en çöp kartlar verdikleri kart aorus master ilk 3e girer kendi serisinde
-
Kart bu şekilde tam sığmıştı kasama. Aldığım kişide kasanda dolayı ısınmıştır dedi. Hava almıyor, vermiyor vs diye. Kasanı değiştirseydin sorun olmazdı dedi de. Ben yine de bir garantiye göndermek istedim. Dediğiniz gibi 6xxx serisinde çok yorum gördüm ısınma hakkında. Bu yüzden garantiye gönderdim.
-
Kasanızın iç hacmi gerçek tende küçük görünüyor ben bile benim iki fanlı kartımı zor soktum (çapraz bi şekilde), ısınma yapar eğer egzoz fan ve öndeki fanlarda hızlı değilse. En alta ve onun bir üstüne güçlü fanla bunun önüne geçebilirsiniz gibime geliyor. PWM 1800rpm li bir fan. Ekran kartı fanları dışa doğru değil üste doğru üflüyor bu yüzden egzoz baya önemli.
Benim ekran kartı şu haliyle yazın 75 in üstüne çıkmadı, şuan tekrar oynasam cyberpunkı muhtemelen 70 in üstüne çıkmaz.
-
Sizin yaptığınız gibi bende çapraz soktum, girmiyor yoksa. Hem sizin ki iyi yine. Benim kasanın 33 cm desteği var, kart 32 cm.
Önde 3 adet içeri üflüyor, üst ve arka olmak üzere 3 de egzoz var. 2 adet üst egzoz Akasa Viper fanı. Bir adet P12 var onu da alt kısma koyuyorum da pek etkisi olmuyor gibi onun.
Neyse bir de yeni ekran kartı ile deneyeceğiz. Sorun ben de mi kartta mı ona göre karar vereceğiz.
-
Haklısınız eğer ürün yine ısınırsa https://www.hepsiburada.com/id-cooling-xf-12025-sd-k-pwm-120-mm-kasa-fani-p-HBV00000YI0S9 ürününü tavsiye ederim şuanda sahibim gerçektende iyi hava akışı var fakat seside tabi yükseliyor 1800 rpm de bilginiz olsun.
-
Akasa Viper'dan önce fiyatından dolayı buna bakmıştım. Çok sesli yorumunu görünce vaz geçtim hocam. Teşekkürler yine de.
-
o kart o sekılde o kasada tabıkı ısınır.
ondekı fanlarınızın rpm ve cfm sı nedır. aynı sekılde kasa arkasındakı fanın rpm ve cfm sı ndir. kasa uzerınde kasaya ustten hava temız hava vericek fan takılacak yer varmı ? eger var ıse en az 5 fan alıcaksınız. o karrtı ısınmadn kullanmak ıcın.
bırde kasaya max kac cm lık fanlar takılabılıyor ona gore ornek verıcem size.
-
1100 RPM ve 38 CFM internette yazana göre. Öndeki 3'lü ve arkadaki egzoz aynı. 1100 ve 38 yani.
Kasanın üstünde 2 tane Akasa Viper takılı ama egzoz görevi görüyor, içeri üflemiyor.
12CM'lik. Kasanın her yeri dolu zaten. 1 tane fan için yer kaldı. Şu an 7 tane fan var elimde. 4 kasanın orijinal fanı. 2 Akasa Viper 1 Arctic P12.
Fanlarda bu şekilde yönleri.
-
Bence üst fanları değiştirin özellikle öndeki üst fan dışarıdan gelen soğuk havayı tekrar dışarı veriyor.
Psu üstü fan bir işe yaramaz arkası kapalı olduğu için. Onuda kaldırın.
Üst fanlar için değişik şeyler deneyebilirsiniz. Deneyip bakmanız lazım.
Gerisi fan kalitesi ve hızına bakıyor. Ufak olması sorun değil hatta avantaj yeter ki havalandırma yeterli olsun.
-
Kasa önü mesh değil mi?
Direk cevap gelmeden yazayım. Kasa önünde girişi blocke eden filtreler, kapaklar vs çok çok rahat 5 derece oynama yapabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 31 Ekim 2022; 18:15:53 > -
Öndekini içeri verecek şekilde, diğerini dışarı atacak şekilde yapayım o zaman. Bir yerde de görmüştüm. Bu şekilde yapan daha düşük sıcaklık değeri almış.
Alt kısım delikli. Onu da aşağı doğru yapayım, deliklerden aşağı atsın. Uygun mu? Kasanın sitesinde öyle diyor çünkü.
Evet, kasa önü mesh. Darkflash Aquarius.
Not: Şu an bu şekilde değil.
-
fan yerlesimleri yanlış düzeltiniz. tek atla egzoz sıcak hayayı atmaya yeterlıdır.
-
Anlamadım hocam. Nasıl olmalı?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Fatura sahibine iade edilir. Satın alırken Kullanılan yönteme göre havale, kredi yada hesap kartına iade olur.
Fatura sahibi ile iletişime geçmeye çalışın durumu anlatın. Forumda geçmiş dönem satışlarımda başıma gelmişti. Ürünü sattığım için iade bana bende sattığım arkadaşa yapmıştım olması gereken budur. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X