Öncelikle merhabalar beyler ben Selim,
Trendyol üzerinden trendyol satıcılı, steel series prime+ faresini 16 nisan 2024 de satın aldım. Ürünün sol tuşu ile sağ tuşu arasında hissiyat farkı oluştu. Sanki sağ tarafın yayı bozulmuş gibi, tuşu geri itmemeye başladı ve aynı hissiyatı vermediği için servise yolladım. Servis bana rapor yazmış raporda derki;
Servisimize göndermiş olduğunuz aşağıda detayları yazılı ürünün arızalı olduğu tespit edilmiştir.
Stoklarımızda arızalı ürününüze birebir ya da muadil ( eşdeğer) ürün mevcut olmadığından değişim işlemleri tamamlanamamıştır.
Ürünü satın aldığınız firmaya bu mektup ile birlikte 30 gün içerisinde müracaat etmenizi rica ederiz.
Trendyolu aradığımda dedilerki ürünü yollayın biz inceleyelim sonra ona göre aksiyon alalım, bide şey diyolar eğer ürün kullanıcı hatalıysa filan tespitini yapıcaz. Ulan ben yetkili servisinden rapor almışım neyin incelemesi kardeşim.
Sanki bunlar ürünün ücretini iade edip beni mağdur edecekler gibi hissettim. Müşteri hizmetlerinede sürekli belirttim iade istemiyorum muadil veya üstü diye. Çünkü ben fareyi almışım 600 TL ye.
Şuanda 89,99 Euro ücreti 3.286,26 Türk Lirası yapar!
Gerekirse tüketici hakem heyetine giderim. Nasıl yol ilerlemem lazım bilgili kişiler beni bilgilendirirseniz çok müteşekkür olurum.
Termal Macun Değişimi Kendi Deneyimim / Harika bir sonuç
Öncelikle merhabalar arkadaşlar rehber tadında termal macunu değişimini anlatmak istedim,
Sahip olduğum leptop HP Pavilion - 15-bc203nt / 1NB38EA (Konu dışı ama i7 7700HQ, Gtx 1050m, 16gb ram, 1tb hdd ve ben 240gb m.2 sata ssd ekledim) / Termal macun olarak Wipaste kullanım.
Gelelim konumuzda öncelikle ben leptobun arkasında bulunan bütün vidaları çıkarttım,
Herşeyden önemli olan ilk önce batarya bağlantısını kestim (burası biraz uğraştırdı beni, zarar vermemek için ama korkmayın sert uygulayınca çıktı) Cpu ve Ekran kartı üzerinde bulunan 1 Numara Yıldız tornavida ile toplamda 6 adet olan vidaları çıkarttım, ayrıca fırça ile fan ve bakır üzerinde küçük tozları temizledim.
Bakırı çıkarttım, termal macun öyle kurumuşki izopropil alkol filan yumuşatmadı kürdan yardımı ile kazıyarak çıkartmak zorunda kaldım, bu arada bakırdan daha sert bir cisim ile ASLA kazımayın bakırın yüzeyini çizersiniz boşu boşuna soğutma performansınızı düşürmeyin. Bakırdan daha yumuşak materyaller kullanarak yapın burası önemli yani. Plastik olur kredi kartı olur kürdan olur...
Buda temizlenmiş hali,
Temizlenmiş cpu ve ekran kartı bölmesi
Termal macunu uyguladım
Eskiden boşta 40C gören leptop boşta şuan 34C lerde geziyor,
Eskiden %100 cpu kullanımında 70C geçerdi ve fanlar hızlı dönerdi,
Şuan %100 cpu da 58-62 C arası takılıyor ve fanlar max %50 güçte geziniyor.
Parfüm Yapımı
Merhabalar beyler benim bir sorum olucak,
Çok fazla açık parfüm denedim niche aldım kalıcılıkları her zaman düşük oldu https://www.esans.com.tr/savage-ixora-delux şu esansı
https://www.esans.com.tr/alkol-bazli-solusyon bu alkolü ve
gliserini alsam.
50 ml esans + 45 ml alkol bazlı solüsyon (heralde etil alkol) + 5 ml gliserin (yani %50 esans yapsam) ne olur? Çok yoğun olup bayar mı kokusu? Açıkcası ben bu sansirodur bargellodur loristir ucuz parfümlerinin hepsinin max %5 %10 esans olduğunu tahmin ediyorum hepsi uçuyo çünkü geçen instagramda idda ediyoruz %40 esans diyen adam çıkıyordu karşıma külliyen yalan olduğunu düşünüyorum :)
Sansirodan gittim Creed 600 TL ye parfüm aldım (creed aventus muadili), 1-2 saat içinde koku yok oluyor. Giderim o 1250 TL verir direk esansını alırım diye düşünüyorum.
Hobi olarak denemeye değermi yoksa boşuna hiç bulaşmıyayımmı?
Parfüm Önerisi
Öncelikle merhabalar ben Selim 25 yaşında bir gencim,
İş hayatına girdiğimden beridir parfümlere bir ilgim alakam fazlaca arttı. Çok fazla orjinal, açık parfüm deneme şansım, alma durumum oldu.
Denemiş olduğum orjinal parfümlerde kalıcılık ve güzel koku bakımından:
- Jean paul gaultier le beau le parfum (fragnatica ya baktığımda ananas diyor fakat ben daha çok incir kokusu aldım harika bir kokudur muadili piyasada asla bulamadım)
- Paco rabanne 1 million PARFUM (edp ninde üstü)
- Paco rabanne İnvictus EDP (fresh bi koku yazın on numara gider piyasada muadili çok fazla bargello markanın ucuz modelleri 2 saat filan kalıcı oluyor biraz paraya kıymak lazım niş alın)
- Zara W/END 8:00 PM vanilya gibi fresh bir koku kalıcılık 5 saat 6 saat rahat götürüyor tam bir f/p üründür bir çok açık parfümden ucuz olup kalıclığı EDT olmasına rağmen birçok EDP orjinal parfümden daha kalıcıdır.)
- Versace DYLAN BLUE EDT (kalıcılık 4-5 saat koku ağır bir koku kışın on numara gider gibime geliyor)
- Versace EROS Parfume ben Hepsibuarada üzerinden ve hepsiburada satıcısından aldım batch kodu filan 9 ay önce üretildi diyor fakat inanmıyorum çünkü parfum olmasına rağmen 2-3 saat sonra yok oluyor verdiğim paraya çok üzüldüm gerçekten)
- Versace Blue Jeans (fresh bir koku, pek kalıcılığı yok 3 saat max, tavsiye etmiyorum, kabı çok hoştur ama.)
- Loris PASSİON DELİGHT (K'sante Kirke parfümünün muadilir, niş parfümdür, açık parfümler arasında en pahalı ama parasının hakkını veren parfümdür, kalıclık çok yüksek, yayılım orta)
- Dolce Gabbana, Bvulgari, L homme, Calvin Klein parfümlerinden uzak durun hem güzel kokmuyor hem kalıcı değil EDT sini asla almayın, Calvin Klein Defy güzel fresh fakat kalıcı değil EDP denemek lazım)
Ben yorumlarımı yaptım,
Le Beau Le Parfum Jean Paul Gaultier (muadil varsa önerin max 1500 tl) nasıldır?
Loris Aqua Woods (invictus muadili diyorlar) sahip olan birisi kalıcılık ve koku hakkında yorum yapabilir mi? (Bargello 561 var max 3 saat duruyo 2-3 saat filan bana daha kalıcı ve yayıcı lazım)
Loris Bergamot Patchouli (creed aventus muadili diyorlar) sahip olan birisi kalıcılık ve koku hakkında yorum yapabilir mi? (Zara vibrant lether filan uçuyo baya bunlar nasıl acaba)
MSI B560 TORPEDO Işık Döngüsü Problemi
Öncelikle merhabalar arkadaşlar,
MSI B560 torpedo anakarta sahibim mystic light üzerinden JRGB1 seçtiğimde PCH ile birlikte aynı döngüyü yapıyor. Yeni bir update geldi belki geçer dedim update attım fakat problem hala devam ediyor. Engin yorumlarınızı bekliyorum. Biosum A.40 var A.80 çıktı fakat mikrokod gibi şeyler gelmiş onun için update atmadım, düşünmüyorum.
AMD VSR (Virtual Super Resolution)
Öncelikle merhabalar ben Selim,
Bugün ekran kartının yazılımı üzerinde dolanırken keşfetmiş olduğum bir özellikten biraz bahsetmek istedim çünkü YouTube de hiç bu konuyla ilgili bir Türkçe video yoktu. Bende video ile değilde direk almış olduğum SS ler ile örnekleyeceğim ve çok daha yararlı olacağını düşündüğüm bir şey yapmak istedim.
Bu VSR dediğimiz olay nedir derseniz, monitörünüz çözünürlüğünü artırmaya yarayan bir seçenek/yazılım Mesela ben 1920x1080 Full HD monitörümü 4k ya çevirme şansım oluyor.
Eğer LoL Valorant Overwatch 2 Witcher 3 ... gibi basit/eski teknoloji oyunlarda daha kaliteli bir görüntü almak istiyorsanız bu ayar tam bize göre. Yalnız uncharted 4 de denedğimde 55 fps lere kadar düştü normalde 144 üstü alıyordum bilginiz olsun.
Sahip olduğum ekran kartıda Rx 6600 XT
Nasıl aktif ederiz
ve masaüstünde boş yere sağ tıklayarak Görüntü Ayarlarından istediğiniz çözünürlüğü seçin. Ben şahsen 3840x2160 yaptım.
Örnekler:
Overwatch 2,
Youtube Videosu,
W10 Test, Full HD de siyah renkleri oluşturmak için turuncu ve mavinin tonları varken 4k da direk siyahın tonlarının olması dikkatimi çekti. Keşke birde telefonla test etseydim.
Windows 10 Uyku Modu Problemi
Öncelikle merhabalar ben Selim,
Windows 10 bir sistem kurdum, sistem uyku moduna geçtiği zaman klavyeden bir tuşa bastığımda yada farenin hareketinden uyanmıyor illede kasa üzerinde bulunan power tuşuna basmam gerekiyor. Çözümü bilen varsa yardımcı olursa teşekkür ederim.
Senin kasanın uykusu derin demezseniz sevinirim şimdiden :)=
Prime Video Rezilliği
Öncelikle merhabalar arakdaşlar ben Selim.
Notebook uma amazon prime video üzerinden dizi film indirmek istedim fakat kötü saçma bir destek ile karşılaştım ve sizle paylaşmak istedim bu durumu. Ayrıca çalışanlar yabancı çok kötü türkçeleri var acilen türkçe bilen canlı sohbete insan lazım. (yaklaşık 1 saat 15 dakika deneme yaptık)
Sorunla karşılaşmanıza üzüldüm, hangi cihazda sorun yaşanıyor öğrenebilir miyim?
-Windows 10 single language
Laptop
Çözüm önerileri (hepsi başarısız)
1-)
Beklediğiniz için teşekkür ederim aşağıdaki adımlarla Prime Video uygulama için verileri silmeniz ve sonradan bir içerik yeniden indirmenizi rica ederim:
• Uygulamalar veya Uygulama Yöneticisi'ne dokunun.
• Listeden "Prime Video" uygulamasını seçin.
• Verileri Temizle'ye ve ardından Tamam'a dokunun.
• Prime Video uygulamasını yeniden açın ve videoyu tekrar deneyin.
Windows ayarlarında Sıfırla seçeneği bulunmakta
Verileri sil gibi bir seçenek bulunmamakta. Bunumu söylemek istediniz?
Sıfırla, Bu uygulama düzgün çalışmıyorsa, sıfırlayın. Uygulamanın verileri silinecektir.
22:07
Natiya | Müşteri Hizmetleri
Sıfırlama olarak da görünebilir.
Bu şekilde deneyin lütfen.
2-)
Uygulama silip yeniden yükleyebilir misiniz?
N
22:12
çok hızlı bir internete sahibim bu arada.
Tabiki deniyorum hemen.
Hayır yine internet çekmiyor.
22:15
Prime Video uygulama tamamen silindi doğru mu?
N
22:17
Doğrudur
windows store üzerinden tekrar yükledim.
22:17
3-)
Teşekkür ederim, lütfen aşağıdaki adımları izleyin, sonra Prime Video uygulama indirme işlemi yeniden yapın
Başlat menüsünde aramak için buraya yazın kısmına "regedit" yazınız enter deyiniz. Birden fazla dosya göreceksiniz bu dosyaların alt başlıklarını açmak için başlığın solunda bulunan " > " bu işarete tıkla malısınız. Sırası ile başlıkları yazıyorum:
>HIKEY_LOCAL_MACHINE
>SOFTwARE
>POLİCİES
>MİCROSOFT
>wİNDOWS
>CURRENTVERSİON
>İNTERNET SETTİNGS başlığına direkt olarak üzerine tıklayınız ve sağ taraftaki pencerede dosyalar göreceksiniz. O dosyalardan "ProxySettingsPerUser" sağ tıklayın yeniden adlandır diyerek başlığı kopyalayın lütfen. Daha sonra siliniz, ardından oku sayfanın sağ kısmında dosya olmayan kısmında sağ tıklayın "Yeni" seçeneğine tıklayarak "İkili Değer" seçeneğini seçin ve az önce kopyaladığımız ismi çıkan dosyanın adı ile değiştiriniz.
Eklediğimiz yeni dosya için çift tıklayın ve açılan pencereye "10" yazın ve Tamam deyiniz kapatınız
N
22:19
ProxySettingsPerUser diye bir şey gözükmüyor
(Varsayılan)
CallLegacyWCMPolicies
sadece bu ikisi bulunmakta.
22:21
4-)
Sitede Flash'a izin verin
"Adobe Flash Player'ı etkinleştirmek için tıklayın" hatasını veya Flash'ı indirmeyle ilgili mesajı arayın. Bu hataları görüyorsanız sitenin Flash'ı kullanmak için izne ihtiyacı vardır.Yalnızca güvendiğiniz web sitelerinde Flash'ın çalıştırılmasına izin verin.
* Bilgisayarınızda Chrome'u açın.
* Video veya oyunun yer aldığı siteye gidin.
* Web adresinin solundaki Kilit Kilit veya Bilgi Bilgi simgesini tıklayın.
* "Flash"ın sağındaki Okları Oklar tıklayın.
* Bu sitede her zaman izin ver'i seçin.
* Sol üstte Yeniden yükle'yi Yeniden Yükle tıklayın.
N
22:25
Beni yanlış anlamayın ama çözüm sunmuyorsunuz !
chrome üzerinden indeirme yapmıyorum
ne demek istediğiniz anlamadım
22:27
Size yardımcı olmaya çalışıyorum, Chrome üzere denememiz gerek Prime Video uygulama indirmeyi ve sonra bir içerik indirerek kontrol etmeniz gerekir
Uygulama tamamen silin ve sonra yeniden yükleyerek kontrol edilmesi gerekir.
N
22:29
* "Flash"ın sağındaki Okları Oklar tıklayın.
* Bu sitede her zaman izin ver'i seçin.
böyle bir seçenek yok Natiya hanım
22:29
Prime Video uygulama indirmeden önce cihazda her şey iyi olup olmadığı kontrol edilmesi gerekir ve bazı izinler verilmesi gerekir.
Demek ki kullanılan cihada her şey güncel değil. (Böyle saçma bir cevap olabilir miya gerçekten sinirlenmeye başladım yarım saat geçti üzerinden.)
5-) vee bomba geliyor, gelmiş bana emülatör indirtecek. Windows store de program niye yaptınız o zaman!
Uygulama silip yeniden yüklemeniz gerekir Selim bey, PC'de Amazon Prime Video Nasıl İndirilir ve Oynatılır
BlueStacks'i PC'nize indirin ve yükleyin.
Sağ üst köşedeki arama çubuğunda Amazon Prime Video'yu arayın.
Arama sonuçlarından Amazon Prime Video'yu yüklemek için tıklayın.
N
22:32
Bluestack bir android emülatör programı
22:32
Uygulama indirildikten sonra hesabınıza giriş yaparak bir içerik indirmeniz gerekir, indirilen video açılır mi sonra kontrol edilmesi gerekir.
ve konuşma uzuyor.
Bilgisayarda Harici bellek takılı mi şu anda?
N
22:40
Hayır takılı değil.
Ethernet kablosu, Klavye, Mouse ve Power kabloları bağlı
22:41
Farklı İnternet kaynağı kullanarak deneyebilir misiniz?
Ayrıca lütfen aşağıdaki bağlantıdan hangi İnternet Profil kullanılıyor kontrol edin: http://guvenlinet.org/test
N
22:43
Bunu deneyemem.
telefonumun interneti az.
Ama denemeniz gerekir, Mobil veri kullanabilirsinz.
N
GİH PROFİL TESTİ
Profil kontrol arayüzü seçtiğiniz profilin doğru çalışıp çalışmadığını gösterir.
Yukarıda servis sağlayıcınızdan talep ettiğinizden farklı bir profil görüyorsanız:
1- Profilinizi yeni değiştirmiş olabilirsiniz. Birkaç dakika sonra tekrar deneyiniz.
2- Servis sağlayıcınızın Güvenli İnternet altyapısında problem olabilir. Servis sağlayıcınız ile görüşünüz.
Tespit edilen profil :Güvenli İnternet Devre Dışı
tamam deneyeceğim fakat umarım bağlantımız kopmaz.
Beklemedeyim, bağlantı kopmaz aynı Chat üzere yeniden bağlanabilir. (Türkçeye bak gülmeden edemiyor insan)
Selim bey, Ödeme yapmadığınızdan dolayı videolar indirilmiyopr
Şu anda Prime üyelik için ödeme geçmişi kontrol ettim
Ödeme yaptıktan sonra yeniden deneyebilirsiniz.
N
22:55
peki nasıl ödemeye yapabilirim diyorum ve ödemeyi başarılı bir şekilde yapıyoruz fakat yine olmuyor arkadaş.
Evet telefondada indirme yapmıyor şuanda
ben çözüm bulamadım sizde bulamadınız tam 1 saat 20 dakika geçti
23:18
Aleksandra | Müşteri Hizmetleri
Merhaba, Prime Video Müşteri Hizmetlerine hoş geldiniz, benim ismim Aleksandra, Size nasıl yardımcı olabilirim?
iyi akşamlar
A
23:19
hayır natiya ile görüşmekteydim
evet okudum
A
tama son sunmuş olduğunuz yoluda denedim.
Telefondanda indirme yapamamaktayım.
%3 te takılı kaldı
23:20
kontrol etmeye çalışıyorum bütün işlemleri yaptınız mı
A
Herşeyi denedik.
internetiniz ile ola bilir
takılı kaldıysa
A
23:21
şuanda sizle nasıl görüşebiliyorum?
modeminiz kapatıldımı fişten çektiniz mi
A
o seçeneğide denedim geçmedi
çok hızlı internet gerek yok benimle görüşmeniz için
indirme farklı
cihaz kaydını sildiniz mi
A
23:22
o nedemek oluyor?
programı silmek mi demek istediniz?
cihaz kaydını
ben siliyorum
uyğulamayı kaldırmanız gerekir
sizew link iletiyorum
o linkten bütün cihazların kaydını kaldırın
A
siz iletmeyin ben görüşmeyi kapatıyorum çok geç kaldım
yarın nöbetçiyim
23:23
anladım
A
foruma bu konuyu taşıyacağım.
iyi geceler
denemm,zde fayda ola bilrdi
iyi geceler
A
Okuyan ve hislerimi paylaşan herkese teşekkür ederim. Sondaki kadının türkçesi muhteşem değilmi sizcede?
2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi
Öncelikle merhaba beyler ve bayanlar ben Selim, ekonomik özgürlüğümü elde edince bilgisayar satın almak istedim fakat malum kur ve çip krizi derken hazır sistem almak biraz mantıksız olduğunun kanısına vardım. Bende kendim ucuza topladım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.
- Kur ve piyasaların gidişatının analizini yapın.
- Mutlaka sistemi kendiniz toplayın hazır sistem almayın çünkü hazır sistemlerde hep eski teknoloji veya kötü marka (ucuz olmasından kaynaklı) anakart kullanılıyor. Youtubede üç veya dört defa 'bilgisayar nasıl toplanır videosu' izleyin kolayca toplayabilirsiniz, korkmayın kolay kolay bozulmazlar.
- Akakçe veya cimri gibi en ucuz fiyatı sıralayan bir siteye kesinlikle üye olun ve fiyat takibi yapın.
- Yabancı forumları, youtuberların ekran kartı fiyatlarının nasıl değişeceğini tespit edin çünkü maalesefki bilgisayardaki en pahalı eşya ekran kartı. (şahsen ben almadım mayıs ve haziran ayında stokların artacağı yönünde bilgiler var, zaten de fiyatların düşüşü gözlenmekte.)
- Burası biraz reklam olacak ama Amazon ve Hepsiburada üzerinden alırsanız bozuk veya iade etmeniz daha kolay olacaktır.
Aldığım Parçalar ve Fiyat Analizi
İşlemci, günümüzde Amd firmasının ryzen işlemcileri pahalı olduğunda dolayı intel seçmeniz yararınıza olacaktır. Eğer benden dahada sabırlıysanız 12. Nesil fiyatlarının düşmesini beklemenizi öneririm. Akakçe üzerinden 3400 TL den 2600 TL düştüğünü gördüğüm an çektiğim bir parça.
Anakart ve Power Supply, hazır sistemlerdeki dandik anakartların aksine orta seviye bir anakart almak sizin yararınıza olacaktır. Ben b560 seçtim bu sayede hem pcie 4.0 var hem de MSI seçerek VRM performansları yüksek olan bir anakarta sahip olmuş oldum. Power supply olarak 5 korumalı High Power marka seçtim Tayvan menşeili kapasitör kullanması ve ucuz olması almama neden oldu.
Ram, Ram olarak ben rgb'li tercih ettim çokta memnunum. 3600 mhz olması da bir artı.
SSD, Bu ürün bende tamamen şansıma güzel bir fırsat yakaladım. 550 TL ye m.2 ssd aldım
Kasa, Kasanınız boyutları çok önemlidir özellikle benim gibi kule tipi soğutucu kullanacaksınız, alırken ekran kartı ve işlemci için soğutma yüksekliği boyutlarını kontrol etmeniz önerilir. Bu ürünü teknobiyotik üzerinden aldım bir sıkıntısı yok.
Soğutucular, Soğutucular konusunda ben işlemci için kule tipi bir soğutucu, kasa için yüksek rpm'li fan ve orta seviye bir termal macun aldım. Termal macunu daha test etme imkanım olmadı. Ekran kartı aldığımda test edeceğim.
Sistemin İlk Kuruluşu ve Bios Update
Monitör daha almadığım için HDMI ile televizyondan ilk kurulum ve güncelleştirmeleri gerçekleştirdim. Bios update için youtubede birçok video bulabilirsiniz, M-Flash bios update yazın çıkar.
İşlemci Soğutucusu Önerisi
Merhaba arkadaşlar; i5 11400 işlemciye ve b560 torpedo anakartına sahibim, daha ramleri almadığım için sistemi test edemedim fakat %90 ısınacak gibi duruyor 4.4ghz yüksek bi değer sonuçta.
Sizden ricam sıvı soğutma kesinlikle istemiyorum, hava soğutmalı cpu cooler önerir misiniz?
-Dark x124
-Dark x123 gibi gibi. Bütçemde 150-300 TL arasıdır önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler...
Son Giriş: 11 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 126
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 26.967 (Bu ay: 4.514)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 50 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Erkek Kişisel Bakım