Öncelikle merhaba beyler ve bayanlar ben Selim, ekonomik özgürlüğümü elde edince bilgisayar satın almak istedim fakat malum kur ve çip krizi derken hazır sistem almak biraz mantıksız olduğunun kanısına vardım. Bende kendim ucuza topladım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Aldığım Parçalar ve Fiyat Analizi İşlemci, günümüzde Amd firmasının ryzen işlemcileri pahalı olduğunda dolayı intel seçmeniz yararınıza olacaktır. Eğer benden dahada sabırlıysanız 12. Nesil fiyatlarının düşmesini beklemenizi öneririm. Akakçe üzerinden 3400 TL den 2600 TL düştüğünü gördüğüm an çektiğim bir parça. Anakart ve Power Supply, hazır sistemlerdeki dandik anakartların aksine orta seviye bir anakart almak sizin yararınıza olacaktır. Ben b560 seçtim bu sayede hem pcie 4.0 var hem de MSI seçerek VRM performansları yüksek olan bir anakarta sahip olmuş oldum. Power supply olarak 5 korumalı High Power marka seçtim Tayvan menşeili kapasitör kullanması ve ucuz olması almama neden oldu. Ram, Ram olarak ben rgb'li tercih ettim çokta memnunum. 3600 mhz olması da bir artı. SSD, Bu ürün bende tamamen şansıma güzel bir fırsat yakaladım. 550 TL ye m.2 ssd aldım Kasa, Kasanınız boyutları çok önemlidir özellikle benim gibi kule tipi soğutucu kullanacaksınız, alırken ekran kartı ve işlemci için soğutma yüksekliği boyutlarını kontrol etmeniz önerilir. Bu ürünü teknobiyotik üzerinden aldım bir sıkıntısı yok. Soğutucular, Soğutucular konusunda ben işlemci için kule tipi bir soğutucu, kasa için yüksek rpm'li fan ve orta seviye bir termal macun aldım. Termal macunu daha test etme imkanım olmadı. Ekran kartı aldığımda test edeceğim. Sistemin İlk Kuruluşu ve Bios Update Monitör daha almadığım için HDMI ile televizyondan ilk kurulum ve güncelleştirmeleri gerçekleştirdim. Bios update için youtubede birçok video bulabilirsiniz, M-Flash bios update yazın çıkar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 9 Nisan 2022; 21:42:25 > |
2023 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi
Bilgisayar toplamak göz korkutucu bir görev gibi görünebilir, ancak doğru rehberlikle herkes bunu uygun fiyatlı bir şekilde yapabilir. İşte adım adım bir rehber:
Bütçe Belirle
İlk adım, bilgisayarınız için bir bütçe belirlemektir. En ucuz pc toplama sitesi araştırması yaparak bileşenlerin mevcut fiyatlarını kontrol etmenizi öneririz.
Amaç Belirle
Bilgisayarınızı öncelikle ne için kullanmayı planladığınızı belirleyin. Oyun oynamak, video düzenlemek veya sadece internette gezinmek için mi? Amaç, gerekli bileşenleri belirlemenize yardımcı olacaktır.
Araştırma Yap
Her bileşeni seçmeden önce kapsamlı bir araştırma yapın. Kullanıcı yorumlarını ve performans karşılaştırmalarını okuyun.
Bileşenleri Seç
Bütçeniz ve amacınız doğrultusunda aşağıdaki bileşenleri seçin:
- Anakart
- İşlemci
- RAM
- Depolama
- Grafik kartı (oyun için gerekliyse)
- Güç kaynağı
Bilgisayarı Topla
Bileşenleriniz olduğunda, onları toplayabilirsiniz. Bilgisayar nasıl toplanır konusunda çevrimiçi olarak birçok kaynak mevcuttur.
İşletim Sistemini Kur
Bilgisayarınızı topladıktan sonra, bir işletim sistemi kurmanız gerekecektir. Windows veya Linux gibi seçenekler mevcuttur.
Sürücüleri Yükle
Son adım, tüm donanım bileşenleri için sürücüleri yüklemektir. Bu, bileşenlerin düzgün çalışmasını sağlar.
İpuçları
- Kullanılmış parçaları düşünün. Bu, önemli ölçüde tasarruf etmenize yardımcı olabilir.
- Uygun fiyatlı parçalar sunan satıcıları karşılaştırın.
- Teknoloji geliştikçe fiyatlar düşer, bu nedenle son ürünleri bekleyin.
Uygun fiyatlı bir bilgisayar toplamak zaman ve çaba gerektirse de, sonunda tasarruf edeceğiniz paraya ve özelleştirilmiş bir sisteme sahip olmanın memnuniyetine değecektir.