Merhaba arkadaşlar 55SM8000PLA model televizyona sahibim. Tv de e arc çıkışı yok sadece arc çıkışı var ve arc çıkışından atmos destekli soundbara bağlıyorum. Netflixte bazı filmler de atmos ibaresi çıkıyor fakat atmos alabiliyormuyum emin olamadım.Sorum şu televizyonum dolby atmos destekliyor mu ? desteklemiyorsa ne yapmam gerekiyor tv box tarzı birşeyler okumuştum fakat çok bir bilgim yok bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum saygılar
Havalar ısındı 5900x sıcaklık sorunu :)
Merhaba arkadaşlar İzmir de ikamet ediyorum malum havalar sıcak klimasız ortamda 5900x stok değerlerde cod cold warda 75-80 dereceleri görmeye başladı. Project hydra(bilmeyenler için ctr'ın 5000 serisi versiyonu ile sisteme profil ayarladım) undervoltlu şekilde gözle görülür performans kaybı olmadan 900-1000 devir fan hızında 62-65 derecelerde tutabiliyorum normal modda 70 oc modda ise 72-75 derecelerde geziyor aslında hava sirkülasyonu için yeterli fan yapısına sahip olduğumu düşünüyorum fakat bu sıcaklık değerlerinin fazla olduğunu düşünüyorum stok ayarlarda setup bu şekilde;
-5900X
-X570-e wifi 2(güncel ve stok bios) çoğu zaman yükte 1.4 civarı işlemciye voltaj veriyor aidadan gördüğüm kadarıyla
-Dynamic o11
-Galahad 360 push pull st 120 + arctic bionix pwm 12
-Mx5 termal macun
-Kasa altı 3 st 120 içeri hava basıyor, kasa yanı radyatör takılı push pullu içeri hava basıyor, kasa üstü 3 st120 egzoz görevi görüyor yani dışarı hava atıyor
-stok bios işlemci boşta 55-60 derecelerde takılıyor 800-900 rpm fan hızında
Sıcaklık değerleri cod cold warda(2k ultra ayar rekabetçi modda klimasız ortam izmir hava +35 derece);
-stok bios ile 75-80 fan devri 1200 yer yer 1800e vurup geri düşüyor haliyle çok ses yapıyor o kadar fan voltaj 1360-1420
-ph undervolt modunda hemen hemen stok performansı alıyorum 60-65 derece arası fan devri 800-900 rpm voltaj 1224
-ph normal modda stok performans 65-70 derece dav devri 1000-1200 voltaj 1300 civarı
-ph oc ve xoc modunda stok performansın üstüne cıkıyor tabiki sıcaklık 70-75 derece arası fav devri 1200-1400 rpm voltaj 1300-1360 arası
Sorunuma gelecek olursak ben düz mantık bir insanım biosa girip ayar yapmakla çok uğraşmak istemiyorum saatlerce, sistemi soğutmak için yeterli fan ve hava sirkülasyonuna sahip olduğumu düşünüyorum termal macunu düzgün sürdüğüme eminim stok ayarlarda bu kadar ısınmasını beklemiyordum açıkçası hadi 75-80 derece benim için sorun değil fakat neredeyse tüm fanları tam devire çekip aşırı rahatsız edici ses çıkarıyor sistem acaba nerede hata yapmış olabilirim ? Ph profillerini de aktif etmem için her pc açtığım da uygulamayı açıp çalıştırmam gerekiyor. Sıcaklık sorununu tek seferde çözebileceğim bir yöntem yok mu ? Yada bu sıcaklık değerleri stok ayarlar ile bu hava sıcaklıklarında normal mi ? Yardımlarınız için teşekkürler
Asus rog strix 6900xt ve pc kapanma sorunu
Merhaba arkadaşlar sistemimi ve sorunu yazıyorum sistem ;
-5900x
-x570-e
-gskıl trıdent z 16 dual channel
-rm 750
-asus rog strıx 6900xt top
-Win11 pro
Sorunum şu, aynı sistemi 3080ti ve xfx 6900xt ile sorunsuz şekilde o.c li hallede kullandım, 1 hafta önce asus lc 6900xt aldım fakat sistem açıldıktan sonra yüke girsede yüke girmese de kapanıyor power tuşu tepkisiz hale geliyor. Psu üzerindeki açma kapama düğmesini açıp kapatmakdıktan sonra bilgisayar açılmıyor.Psudan şüpheleniyorum fakat dediğim gibi daha önce evga 3080ti ftw3 ve xfx merc 6900xt ile ocli bir şekilde bu şekilde bir sorun yaşamadım. Şüphelendiğim 2. nokta kart 3x8pin girişli fakat ben 2 psu kablosu ile besliyorum bunu yani bir psu kablosundan 16 pin diğerinden 8 pin besliyorum sorun acaba bundan kaynaklı olabilir mi ?.
Not: 3Dmark cpu testinde kapanma yapmıyor, time spy açtığım anda pc kendini kapatıyor.10 dakika furmak denedim onda bilgisayar kapanmıyor. işlemci ve gpu sıcaklık değerleri normal yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
edit:sorunu çözdüm arkadaşlar, gpu beslemsini 2x kablodan yapıyordum 3x8pin ayrı kabloya çıkarınca düzeldi muhtemelen 2 kablodan güç beslemesi yetmiyordu gpunun.
Rog X570-E anakart kod 00 hatası
Arkadaşlar asus x570-e anakart sahibiyim ve sorunla karışılaştım, dün akşam kasa temizliği yaptıktan sonra kasayı montajladım powera bastığımda anakart kod 00 hatası veriyor sistemdeki tüm fan lar tam devirde çalışıyor ekran kartı dahil tüm rgb ledler çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor, bugledleri yanmıyor orada bir hata belirtmiyor, çözüm olarak yaptıklarım tüm güç kabloları ve girişleri kontrol ettim herhangi bir yanık vs yok, ramleri çıkardım tek tek denedim olmadı, işlemci pinlerini kontrol ettim herhangi bir yamuk eğri yok, bios pilini cıkardım taktım vs gene olmadı, şuan en son çare bıos flash back ile bios atmaya çalışıyorum fakat ondada şöyle bir sorun var aynı biosu daha önce bilgisayar çalışıyorken bios ekranından güncelledim problemle karşılaşmadım ama şuan flashbelleği takıp flashbacke basınca 3-4 sanıye led yanıp sönüyor ve sonra sabite dönüyor hiç sönmedi 2 saat normalde bu sürekli yanıp sönmesi gerekiyor diye biliyorum tek şüphelendiğim şey acaba anakart kısadevreye mi düştü anakart kısa devre yaparsa bildiğim kadarıyla fanların hiç tepki vermemesi lazım ? çözüm önerebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum
Merhabalar arkadaşlar, lianli dynamic o11 kasaya sahibim kasa arka eksoz fanının oraya lcd monitör alıp takmak istiyorum fakat bu konuda hiç tecrübem kasama takabileceğim en yüksek inc değerine sahip monitör ne takabilirim bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var teşekkürler şimdiden aşağıya bir tane aliexpresten örnek link bırakıcam bu uygunmudur
x570-e ve tek fan portuna 6 adet fan bağlama
Merhaba arkadaşlar ve hocalarım, anakart modelim x570-e, lianli galaha da pullpush yapmaya karar verdim ve 3 adet st120 ve 3 adet arctic bionix fanı galahad ile gelen 4lı fan çoğaltıcı(kablo ve psudan beslemesi yok) x570-e'de ki cpu fan bağlantısına taksam sorun yaşarmıyım.6 fanı 4lü çoklayıcı ile nasıl bağlayacağımı merak edenler için bionixler pwm pst olduğu için 3 fanı birbirine bağlayarak tek fan girişine çeviriyorum o ve galahadın 4. fan bağlantısına takıyorum bu birinci sorunum, ikinci sorunum ise kasada diğer 6 tane st 120 fanı konnektörlü çoğaltıcı ile cpu fan opsiyonel portuna bağlamıştım fakat işlemci fanı ile beraber çalışmasını istemiyorum(işlemci çoğu zaman yükte olduğu için onlarda haliyle yüksek devirde çalışıp ses yapıyor) bunu anakart yada yazılımdan kendim kontrol edeceğim fakat lianlinin kontrolcüsünden fan portuna giden kablo 2 pinli ben bunu cpu fan opsiyonel harici bir yuvaya takarsam 2 pinli olduğu için kontrolcü harici fanların devirlerini yapamacayım kanaatindeyim doğrumudur ?
Merhabalar sistem parçaları
işlemci:5900x
kasa: lianli dynamic 11
sıvı soğutucu: galahad 360
fan: alt da 3 adet st 120 içeri hava basıyor, yanda 3 adet st 120 içeri hava basıyor, üstde 3 adet radyatöre ait st 120 içerideki havayı radyatöre basıyor
Arkadaşlar can sıkıntısından push pull yapmaya karar verdim birkaç sorum var siz değerli üyelere;
1-Push pull için hangi fanlardan almalıyım üzerinde orjinal st120(69 cfm 2,6 h2o) fanlar bulunuyor bunlardan mı almalıyım yoksa önerdiğiniz fan varmıdır rgb olmasa da olur performansı iyi olsun yeter
2-Push pul için radyatör konumu hangisi daha iyi olur, lianli kasalarda yan ve üst tarafa 360lık soğutucu takmaya ve push pull yapmaya yer müsait
3-Radyatörün konumuna göre
yanda ise
a-üst tarafa takılı ise dışarıdan havayı radyatöre basıp içeride kalan fanlarından radyatörden sıcak havayı kasaya mı basmalı
b-üst tarafa takılı ise içeriden sıcak havayı radyatöre basıp radyatörden de dışarıyamı basmalı
c-yan tarafa takılı ise dışarıdan havayı radyatöre basıp içeride kalan fanlarından radyatörden sıcak havayı kasaya mı basmalı
d-yan tarafa takılı ise içeriden sıcak havayı radyatöre basıp radyatörden de dışarıyamı basmalı
4-Radyatörün konumuna bağlı diğer fanların hava yönleri ne olmalı
değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılar
5900x sıcaklık problemi yardım konusu
Merhabalar sistemi kısaca yazıyorum
kasa: lianli dynamic 11
sıvı soğutucu: lianli galahad 360
termal macun: işlemci ile gelen macun
fan ve dizilimi: lianli st 120 yan ve altta toplam 6 adet hava girişi üstte 3 adet sıvı soğtucunun egzoz, hava girişi fanlarının bağlantısı cpu opsionele bağlı yani galahad 360ın üzerindeki fanlar ile aynı oranda çalışıyor
bios ayarı: pbo açık ve stok bios oynanmamış x570 en güncel
oda sıcaklığı: 24 derece
Arkadaşlar öncelikle bilgisayar ve bileşenleri konusunda sıfır bilgili birisi değilim forumdaki herkes kadar bilgim mevcut fakat ısı problemini bir türlü çözemedim, daha önce cooler master maker nano ilede kullandım ve macunun sert olmasından dolayı işlemci yüzeyine düzgün yayamadığımı düşünerek galahad 360 ile beraber gelen daha akışkan olan macun ilede denedim fakat işlemci lol gibi basit bir oyunda bile 78-80 derecelere çıkıyor oyun sonu bilgisayar neredeyse donuyor ve bütün fanları tam devire alıyor işlemciyi soğutabilmek için boştada 45-55 derece arası, amacım işlemciyi stok halde kullanmak ve bu kadar fana ve galahad 360 gibi incelemelerde iyi sonuçlar veren sıvı soğutucu ile ısı problemi oyunlarda donma kasma gibi problemler yaşamadan kullanmak, şuan thermal grizzly kryonaut alıp onun ilede denemek istiyorum fakat açıkçası ısı sorununu çözebileceğimi düşünmüyorum, pbo kapatmadan yada işlemciyi düşük voltaj düşük frekans ayarlamadan bu problemi çözemez miyim ?
Güncelleme kasanın fotorafını ekledim, alt ve yan fanları içeri soğuk hava veriyor, üst fanlar radyatöre kasa içerisindeki havayı basıp soğutuyor, radyatör fanları cpu fana bağlı, diğer 6 fan cpu opsiyonele bağlı yani cpu fan bağlantısı ile paralel çalışıyor
Döviz düşüşte ve ekran kartı bolluğu
Malum miningde kazım zorlukları arttığı için, ülkemiz tarafından cazibesi dolar kuruydu, ekonomistler doların 10 liranın altında bir yerlere oturacağı görüşünde, yakında 20bin tlye 3090 10-15 bin arasına 3080 görmeye başlar mıyız? ne diyorsunuz
Newegg sipariş süreci hakkında
Arkadaşlar merhaba neweggden kart siparişi geçtim resimde görüldüğü gibi in processingde duruyor gönderirlermi bu kartı ? ödemesini çekti onay maili gelmedi henüz
Son Giriş: 20 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.972
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 16.689 (Bu ay: 315)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.519 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware