Arkadaşlar asus x570-e anakart sahibiyim ve sorunla karışılaştım, dün akşam kasa temizliği yaptıktan sonra kasayı montajladım powera bastığımda anakart kod 00 hatası veriyor sistemdeki tüm fan lar tam devirde çalışıyor ekran kartı dahil tüm rgb ledler çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor, bugledleri yanmıyor orada bir hata belirtmiyor, çözüm olarak yaptıklarım tüm güç kabloları ve girişleri kontrol ettim herhangi bir yanık vs yok, ramleri çıkardım tek tek denedim olmadı, işlemci pinlerini kontrol ettim herhangi bir yamuk eğri yok, bios pilini cıkardım taktım vs gene olmadı, şuan en son çare bıos flash back ile bios atmaya çalışıyorum fakat ondada şöyle bir sorun var aynı biosu daha önce bilgisayar çalışıyorken bios ekranından güncelledim problemle karşılaşmadım ama şuan flashbelleği takıp flashbacke basınca 3-4 sanıye led yanıp sönüyor ve sonra sabite dönüyor hiç sönmedi 2 saat normalde bu sürekli yanıp sönmesi gerekiyor diye biliyorum tek şüphelendiğim şey acaba anakart kısadevreye mi düştü anakart kısa devre yaparsa bildiğim kadarıyla fanların hiç tepki vermemesi lazım ? çözüm önerebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum |
Rog X570-E anakart kod 00 hatası
-
-
Bu sorunu kendim yaşamadım fakat bu anakart kod 00 hatası daha önce duyduğuma göre bu tarz montajdan sonra cpunun iyi yerleşememesi , inte lde cpu soketindeki pinlerde veya amd de cpudaki pinlerde sorun olması durumunda , anakart soketinde veya cpuda toz kir gibi şeyler kalması etkiler. Zaten bir kasa temizliğinden bahsedilmiş bu işlem istemeden dikkatli de yapılsa tetiklemiş olabilir.
Daha önce sorun yoktu anladım kadarıyla... temizlikten önce. Başka nelerden olabilir anakartı soğutucu ile kastırma bükme veya işte karta devreler e bir türlü zarar verme , elin parmağın bir yere fark etmeden zarar vermesi gibi şeyler.
İşlemcide temizlik öncesi sorun yok diye düşünüyorum ama bu hata kodu onuda kapsayabilir yüksek aşırı voltaj , kısa devre gibi şeyler ve bu anakartta da olabilir aynı sıkntılar. İşlemci de de sorun oluşmuş olabilir.
Anakart veya işlemciye insan gözüyle baktığınızda her şey normalmiş gibi gözükebilir ama herhangi birinde sorun olabilir. Tavsiyem eller nemli olmadan veya ince eldiven yardımı ile sistemi söküp cpu dahil kontrol edip baştan her şeyi takın zaten evde farklı bir şey yok yapacak. Mümkünse biraz tabi zor bir şey ama , farklı bir anakart varsa cpuyu onda deneyin veya denetin anlama biraz daha kolay olur. Fakat bu tabi imkan ister. Olmazsa bir bilgisayarcı veya servise özellikle anakartınkine başvurmak.
Bios flashback ile konuda da her şey normal olsa daha uzun süre yanıp sönmesi lazım 5 dakika ya yakın ondan sonra da kendiliğinden sönmesi kendi kendine bir kere reset atması lazım. Sizdeki sabit kalıp hiç sönmüyormuş yani bir sıkıntı var anakartta. Şu an söyleyebileceklerim bu kadar geçmiş olsun kolay gelsin.
-
saolun hocam, hepsini yaptım zaten işlemci soketinde veya işlemcide pinlerde pas kir kontrol ettim bir problem yok hatta şöyle söyliyim temizlik yaparken işlemciyi ve soğutmayı çıkarmadım zaten sıvı soğutmayı 3 ay önce değiştirmiştim gerek duymadım onu ellemeye, normal fanları temizledim ekran kartının tozunu aldım o kadar, anakartıdıda baya bir inceledim lakin ezik vuruk vs göremedim başka sistem olsa parçaları aktarıp onda deneyeceğim fakat başka sistemim yok, mahalle bilgisayarcısına götürsem orada daha çok zarar verecekler muhtemelen en iyisi anakartı servise göndermek tek şüphelendiyim şey anakartın kısa devre yapmış olması fakat anakart ksıa devre yapınca hiç tepkime vermez diye biliyorum bütün fanları açıyor tam devirde fakat ekrana görüntü vermiyor biosta gelmiyor hatta kasa güç kapa tuşuna basıncada tepki vermiyor mecbur bilgisayarı psunun üzerinden kapatıyorum
-
Rica ederm , ben temizlik olunca işlemci falanda sökülmüştür diye düşündüm ondan da olabilir dedim ama hiç dokunulmamış. O zaman işlemci ve sokette bir sıkntı yoktur muhtemelen. Bazen temizlik ve parça değişimi sonunda böyle sıkntılar aksilikler olabliyor. Toz alırken falan ( varsayım üzerine görmeden konuşuyorum ) anakartta ezik veya vuruk oluşmasa da üst bölümde anakartın devrelerde kritik noktalarda minik bir sorun oluşmuş olabilir kendiliğinden. Onun için her şey düzgün yapılsa dahi sıkntı oluşmuşsa sistem inatla açılmayabilir. Servise göndermek garanti varken iyi olur çünkü açılmıyor deniyor.
Yıllar önce gigabyte anakartta bir şey değiştirirken yazın sıcağında uğraşırken alnımdan akan iki damla ter anakartın üstüne gelince sistem bir daha açılmadı ne kadar uğraştıysam. Ve o teri bir bezle elin giremediği yere baya bir uğraştım demek düzgün silememişim olmadı . Servise yolladım bir şeyler yapmışlar geri geldiğinde sistem açılmıştı .Belkide git gel yapınca 1 hafta iyice kurudu geldiğnde sorun yoktu Ben sizdeki anakartın aşırı bir fiziksel zarara uğradığını düşünmüyorum zaten, muhtemelen bndeki gibi servisi görünce düzelecektir veya müdahale edilince kendine gelecektir diye tahmin ediyorum.
-
az önce anakartı garantiye yollamak için kutularken fark ettim hocam, cpu soketinde anakart üzerinde 3-4 pinlik yerde renk koyulaşması var yanık değil ama, işlemcininde 1 tane pininde pislik vardı dibinde üfledim gitti 1 tane pinde de eğrlik vardı hatta derecesini anlatacak olursam diğer pine değmek üzereydi onu da allahtan kırmadan düzelttim ve anakart arkasında bu anakart üzerinde fazmı ne oluyor ya işlemciyi beslemek için 12+2 14+2 falan diyorlar onların bazılarını arkasında sanki termal pad akması gibi bir yağ görüntüsü var neyse anakartı kutuladım yarın servise göndericem, işlemci bozulmuş olamaz değil mi :D ondan korkuyorum fakat işlemcininde bozulduğunu pek duymadım
-
İşlemci pini düzeltilip doğru bir şekilde yapıldıysa genelde sorun olmadan çalışıyor şansa ama belli de olmaz tabi. İşlemci sökülmediyse o acaba nasıl bükülmüş pin enteresan. İşlemci kolay bozulmaz ama pin arızası yüznden olabilir bozulma olduğum yerden de hani çok bir şey de diyemem. Anakartı ve kasanın içini temizlerken sprey gibi bir şey mi kullanıldı ? yağ görüntüsü diyorsunuz muhtemelen o bölgede bir sıkntılar olmuş , işlemcinin pini soketten çıkmadıysa çok garip eğrilmesi.
Neyse o zaman siz dediğniz gibi yollayın anakartı bir türlü çözüme ulaşır artık .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X