|
2 PCI çıkışlı PSU - 3 PCI girişli ekran kartına takılır mı? (2. sayfa)
-
-
Nasıl yani? Ben bunu PSU'ya bağlayıp bu şekilde bağlantı sağlayamam mı? Nasıl bir zarar var ki? Anlayamadım. Direkt PCI değil mi işte?
İkinci alacağım kablo ile de mi 8 pin bağlantı yapayım. Geriye 6 pin kalıyor. Onu da orijinalden mi alayım o zaman?
Bir de ayarlarına baktığım da benim ekran kartı 289W gözüküyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirLife -- 15 Ekim 2022; 16:49:41 > -
Mevcut aldığınız kabloyu 6pin ile bağlamak bile riskli. Kablodan dolayı.
Güç yetersizliği nedeniyle o değer görünüyor / o kadar kullanıyor olablir. -
O zaman böyle kablo ile değiştirmek olacak iş değil. Yeni PSU lazım.
-
Son kez yazıyorum deliklerin birbirine uyuyor olması doğru taktığınız anlamına gelmiyor.
Özellikle 3-5 sene önce aynı markanın farklı modellerinde bile kabloları karıştırıp kullananlar ekran kartlarını YAKTILAR.
Bunun başınıza gelme ihtimali düşük ama 0 değil. Ayrıca aldığınız kabloda çok kaliteli durmuyor bu 1. Benim anladığım kadarı ile FPS 750 için yapılmamış sadece molex üzerinden bağlantı yapmak için yapılmış bu 2. Molex kullanımını tavsiye etmiyorlar bu kadar çok güç çeken kartlar için. Molexten ekran kartına bağlama 10 sene önce bitti.
Çalışabilir mi? Çalışabilir ama sorunda çıkarabilir, kartı da yakabilir. 10.000 liralık kartı riske atmaya değer mi 1 kablo için?
kart güzel, Psu güzel ama o kablo güzel değil.
İzmir'de iseniz ödünç kablo verebilirim siz kendinize yenisini temin edene kadar.
-
Yeni PSU değil, FSP'nin kendisinden ya da onların önerdiği 1 adet PCIe kablosu alıp takacaksınız. En sağlam yöntem bu -
www.detaykablo.comModüler PSU Power Kablosu (PCI-e 8 pin to PCI-e 8 pin) (70 cm)https://www.detaykablo.com/moduler-psu-power-kablosu--pci-e-8-pin-to-pci-e-8-pin---70-cm--bindetay-10433
Peki o zaman şöyle bir site buldum. PSU'ya özel kablo gönderiyorlarmış. Bunu önerir misin peki?
@Epirus hem bu kablo ile dediğin gibi 8 pin bağlamış olurum. Açıklaması gayet güzel ürünün. Yine de ben elimden çıkarabilirsem çıkarıp, 3 PCI bir PSU bakayım.
-
Hocam Pusu'nun fotosunu kabloların fotosunu şunu şuraya aldım taktım diye paintte çizin atın hatta video atın bize bakalım.
PSU dan çıkan kabloları farklı şekilde çıkaracaksınız bir tane 8 pin direk PSU ya girsin diğer 8 pimi 8+6 pin yapıp takın.
8 pinden 150 w verir *2 300 w 75 w PCI express limiti var. Ya I 2 8 pin ile bu kart rahatlikla 375/ hadi 350 w beslenebilir. Hem bellekleri yüzde 100 hem gpu yüzde 100 kullansa dahi 375 w I anlık dışında geçeceğini sanmam. Ki bu olay mümkün değil pek rutinde. Bir tane 8 pini 8+6 yapıp kullanacaksınız. Bir de overclock yapmayacaksınız bu kadar -
Şöyle anlatayım o zaman.
Bu şekil de 2 PCI girişim var. Ama bende 1 tane "PCI kablosu" var.
Bu PCI kablosu 8+8 kafalı, bu şekilde;
Ben bu 2 kafanın birine 6 pin girişli 8+8 çıkışlı olacak şekilde çoğaltıcı taktım.
Bu şekilde her şey tamam. Sarı siyah kablonun 8+8 pinini ekran kartına taktım. Boşta kalan VGA yazılı orijinal olan kabloyu 6 pin olarak da ekran kartına taktım.
Bu şekilde sağlamış oldum bağlantıyı.
Ekran kartı garantide gösteremiyorum onu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirLife -- 15 Ekim 2022; 18:11:33 >
-
Hocam korktuğum şeyi yapmışsınız bir an önce 8pin to 8 pin kablo bulup boş yerden de elektrik alip beselemeye bakın. Direk 8pin to 8pin bulursanız sorun yaşamazsınız(bunu çok adı olmadıktan sonra generic bir kablo alabilirsiniz). 8 pin to 2x8 pin çıkış alacaksanız mutlaka orijinal kablo alın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihburak95 -- 16 Ekim 2022; 9:53:48 > -
Nereden hangi ürünü alabilirim peki hocam? Bir tane almışım yanlış dedi diğer arkadaşlar. Önerebilir misin bana?
-
OEM 8+8 Pin (işlemci) Çoğaltma Kablosu Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
1 adet satın alın kalıtelı uretıcıdır kendısı. pcunuzdan gelen 1 adet 1 cısısınada kendı orjınal 8 pn-6-2 pini takın.
-
Hocam işlemci yazıyor bunda.
Hem FSP'ye ulaştım, teknik servisine. $5+KDV ile aldım.
-
farketmez cpu yazması .
oda olur buda olur. o kartınıza.
OEM 8 Pin - 2 * 6+2 Pin E.kartı Çoğaltma Kablosu Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
-
Bahsettiğiniz incelemelerden birin linkini verebilir misiniz?
Ben XFX referans kart ta kullandım sapphire nitro+ ta (6900XT):
Sapphire ı o kadar çok beğendim ki türkiye garantili XFX i satıp amazon.co.jp sapphire ı kullanmaya devam ettim. Ortalama 5 FPS daha hızlı 10 derece daha soğuk çalışan bir kart.
-
FSP teknik servisini arayıp konuştum. 5 dolara aldım orijinal kablosunu. Kargoladılar bakalım.
Öylesine ilana koyuyum dedim PSU'yu yazanlar oldu. Biri de yarin gelip alacam diye anlaştık. İşin kötüsü boştan yere almış olduk kabloyu.
-
I. FSP Tr ofisi eski formundaymış.
II. Kaderi macera dolu bir PSU imiş. Alacak kişi ile kablo durumunu aranızda halledersiniz... -
Söyledim. Onun ekran kartı tek girişliymiş. Yeter her türlü. Bu geleni de satayım da elden çıkarıyım. Boşa masraf oldu bana da.
-
Dönüştürücü ile takabilirsin. Zaten psular genelde tek kanal. 8 pine +2 olmadan da takabilirsin herhangi bir problem olmuyor. Ben yıllarca +400watt çeken çift gpu kartı öyle kullandım.
-
Hocam merhaba 3x8 pinli ekran kartı için bu attığınız çoklayıcıyı kullansam sorun olur mu? Psu evga 659w p2. 2 tane 8 pin var 1 tane eksik.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X