pci 2.0 anakarta rx 6600 uyar mı?
-
-
Performans kaybı 6600 özellikle
×8 hızında çalıştığı için olur ama 6600 yerine 3050 almayı makul kılacak kadar bir fark değil. Zaten ondan önce muhtemelen işlemciden kaynaklı tam performans alamayacaksınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Daha çok bilen arkadaşlar düzeltsin, pci express 2.0 x8 ile pci express 3.0 x4 birebir aynı bandwith'i mi veriyordu?
Eğer öyleyse rx 6500'deki pci 4.0-3.0 farkından daha fazla negatif etkisi olur.
hocam rx 6600 rtx 3050'den güçlü değil mi? aşağıdaki sistemime hangi ekran kartını tavsiye edersiniz?:
16 gb ddr3
700w xilence psu
zotac mini 1050ti
i7 3770
z68 çipsetli msi anakart
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 13 Ocak 2023; 13:0:26 > -
-
Rtx 3050'de x8 ile bağlanıyormuş. Yani iki kartı da alsan performans kaybını eşit düzeyde yaşayacaksın.
O yüzden rtx 3050 direkt elenebilir hem daha pahalı hem de daha zayıf bir kart.
https://www.youtube.com/watch?v=xUt0Nr71ty8&feature=youtu.be
Şu videodaki rtx 3050'deki pci express 2.0 sonuçları ile olabilecek en iyi senaryo yani 4.0'daki 3050 sonuçlarına göz gezdirirsen fikir verir.
Rx 6600'ü 3000 lira civarlarında ikinci el satıyorlar sanırım. Değer bence.
hocam 5400 tl ye rx 6600 buldum sapphire pulse. alayım mı? 6300 tl ye rx 6650xt var ama benim sistemi darboğaz eder diyor pc-builds.com. 1660 super vasat kalıyor zaten bakmaya bile gerek yok.
sizce ne yapayım? alayım mı 6600 ı?
-
Yok hocam ikinci el almayacaksanız o fiyata rx 6600 kesinlikle alınmaz. Onun yerine bu kartı alırsanız hem 2 gb daha fazla vram var hem de x16 bir kart olduğu için pci express 2.0'ın etkisi çok azalır. Performans anlamında ise zaten fiyat farkından daha fazla getirisi var.
Darboğaz konusunda ise oyunları sanal çözünürlük ile 1440p-1800p civarlarında oynarsanız görüntü 1080p'ye kıyasla enfes oluyor.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154857333
rx 6700 benim sistemi darboğaz eder hocam.
-
Darboğazı doğru anladığınızı sanmıyorum.
Tarif eder misiniz ne olacağını.
pc buildsCore i7-3770 and Radeon RX 6700 XT build in General Tasks | Bottleneck calculation | PC Buildshttps://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/0es18t/1/general-tasks/1920x1080
listede 6700 yoktu. 6700 xt seçtim ama 6700 bile bayağı darboğaz eder sistemimi burdaki hesaplayıcıya göre. 1920*1080 monitör kullanıyorum.
-
Hocam sizin işlemcinizle bırakın rx 6600'ü rx 580 dahi darboğaz yapacak zaten. Ama bu demek değil ki bu kartları almanın faydası yok. Birincisi darboğaz denilen şey işlemcinin belli bir fps'ye kadar çıkmasına izin vermesi. Örneğin bu assasins creed odyssey oyununda 40 olabilir başka bir oyunda 200 de olabilir. Hangi kartı takarsanız hangi grafik ayarını ve çözünürlüğü seçerseniz seçin bu değer değişmez.
Yani siz 1080p'de Assassin's creed odyssey'de 40 fps alabiliyorsanız karttan tam olarak yararlanmak adına oyunu 1080p monitörünüzde sanal çözünürlük ile 4k'da açıp aynı fps'yi çok daha net bir görsellikle alabilirsiniz.
Hızlı işlemcilerin en önemli faydası 60 fps ötesinde de ekran kartlarını besleyebilmeleri, ama şu an rtx 4090'da bile cyberpunk 40 fps veriyorsa işlemciden işlemciye farkın önemi kalmıyor.
Eski oyunlarda şu anki en hızlı işlemci dahi darboğaz yapacaktır size tavsiye ettiğim ekran kartı, sebebi ekran kartı ihtiyacının düşük olması.
Yeni çıkan oyunlarla ekran kartı ihtiyacı çok hızlı bir şekilde artacağı için sizin işlemcinizin 120 fps yerine 60 fps verebilmesinin önemi azalıyor çünkü zaten ekran kartınızın gücü de ancak 60 fps'ye yetecek.
Rdr2'yi 1080p monitörde 1080p gördükten sonra aynı monitörde sanal çözünürlükle 1800p gibi bir değerde görseniz dediğim farkın ne kadar ciddi olduğunu anlayacaksınız.
Yani kısacası işlemci darboğazı demek oyunların çok yüksek fps'lerde çalışmaması anlamına geliyor, kartınıza zarar verecek bir şey vs. değil. Yeni çıkan oyunlar ve grafik ayarlarınızla bu yetersizliği gidermeniz mümkün.
İkinci tavsiye etme nedenim de pci express 2.0 konusunda rx 6700'ün altında bir kart alırsanız asıl o zaman darboğazdan kötüsü olacak direkt kartın %15-20'sini hiçbir şekilde kullanamayacaksınız.
Bende 6600 xt var 8 gb vram'in yetmediği bir oyunla şimdiden karşılaştım o yüzden 10 gb vram konusu da kesinlikle tercih sebebi olmalı. Sonuçta bu kartı sadece bu sene için değil birkaç sene kullanmak için alıyorsunuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
10 senede biriktirdiğim bilgi ve tecrübeyi zamanımın büyük bir kısmını size ayırarak paylaştım, bir bildiği var deyip direkt alırsanız en doğrusunu yaparsınız onu da ekleyeyim.
teşekkürler uzun uzun yazıp cevap vermişsiniz zahmet edip. darboğaz olayının sistemdeki herhangi bir bileşene zarar vermediğini, verim alınamayacağını biliyorum zaten.
şuan 6700 tl rx 6700. oynayacağım oyunlar bf5, bf1, far cry 6 zaten. işimi görür sanırım. bir de sanal çözünürlük olayı nasıl oluyor hocam? nasıl kullanabilirim bir rehber falan var mı okuyabileceğim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 13 Ocak 2023; 20:3:25 > -
Radeon Center'da ekran bölümünde virtual super resolution'ı aktifleştirdiğizde oyunların içinde 1080p'nin üstündeki çözünürlükler görünmeye başlayacak kullanması o kadar basit. 4k'ya kadar kullanılabilir.
Rx 6700 iyidir hocam bence hiç kaçırmayın.
Bu arada bahsettiğim 8 gb vram'in yetmediği oyun far cry 5'te ultra texture ayarı açıkkendi, vram dolduğundan stutter yaşadığım için kapatıp oynamak zorunda kalmıştım. Far cry 6'yı henüz oynamadım ama muhtemelen onda da aynı özellik vardır, sorunsuz kullanabilmenin tek yolu rx 6700 :d
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 13 Ocak 2023; 21:27:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
teşekkürler hocam. bu arada sizin sisteminiz nedir?
-
Ryzen 5 5600
Rx 6600 xt
16 gb 3733 mhz cl 16 ram
B450 anakart
550 watt gold güç kaynağı
256 gb adata sx 8200 pro m2 ssd
1 tb wd blue 2.5 inch ssd
kaç ay/yıl oldu alalı? anakartın desteklediği daha iyi işlemcilerle ve gpuyu yükseltebilirsiniz siz de ilerde upgrade için.
-
İşlemci ve ekran kartı hariç 3 sene önce topladım, ekran kartını bir sene önce değiştirdim işlemci ise birkaç aylık.
Ryzen 5600 çok güçlü hocam zaten, 7-8 yıl kullanılabilecek kapasitede bir işlemci.
Artı anakartımın desteği 5. nesille sona erdi.
anladım hocam. rx 6600 siparişimi iptal ettim yerine rx 6700 sipariş ettim 1350 tl fark verip. inşallah pişman olmam.
Benzer içerikler
- gürcistan ekran kartı fiyatları
- entegre grafik nedir
- gigabyte garanti sorgulama
- üçlü ara bellekleme nedir
- paylaşılan gpu belleği nedir
- 4060 ne zaman çıktı
- rx 8000 serisi
- nvidia h100
- rtx 5070
- mx550 ekran kartı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X