Şimdi Ara

120 gb ssd+1 TB hdd mi yoksa 480 gb ssd mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
15.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gray Hat Ghost

quote:

Orijinalden alıntı: _PiSLiCK_

O zaman öyle yapayım hocam, peki bişey daha sorayım, şimdi bende orijinal windows 10 var, key olarak almıştım, sistemi tekrar kurunca keyi yeniden kabul eder dimi?

Evet Aynı Keyi Tekrar Kullanabilirsin.

Sağolun hocam teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bu nedir konu dışına döndü iyice mevzu sakin gençler tartışmanın bir alemi yok herkes ihtiyacına göre kurar sistemini

• Koşun kızlar kavga var.Cümbüşe gel

• 120gb ssd + 1tb hdd öneririm. Ssd de belli bi yazma ömrü var kimisinde 30 TB kimisinde 60 70 TB bu ömür. Sürekli oyun kurup silersen hem ömrü hemde çok fazla yazma silme yüzünden performansı düşecek. Sadece windowsu ve programları kurmak daha mantıklı. Bu şekilde sistemi en hızlı ve ssdyi en uzun ömürle kullanabilirsin. Şimdiki oyunlar nerden baksan 40 50 gb sürekli yazıp silmek iyi olmaz. Ayrıca 480gb da zaten günümüz oyunları için yeterli değil çok fazla bi oyun kuramazsın.

• 250gb ssd faasiyla yeter windosws ve diger programlar için geriye kalan seyler icin hdd nin de olmasi gerkeir 4t0gb ssd az bitiyor zamanla bi oyun 65 gb rahat kullanim icin 250gb ssd 1tb hdd bence en ideali

• Oc Gray Hat Ghost O kullanıcısına yanıt
    Bi gta5 60 gb bi fallout 4 ün ek kalite paketi bile 40gb neyden bahsediyoesun

Üslubuna dikkat et güzel kardeşim. Eğer yazdıklarımı düzgünce okusaydın tek sorunun alanın yetersiz olması olmadıgını anlardın. Oyun yazıp silmke ssd lerin ömrünü önemli ölçüde azaltıyor dedim.

100 yıllık bi ömürden bahsetmedim. Önce adam gibi oku yukarıdaki ilk yorumumu ondan sonra cevapla. Ayrıca hdd den ssd ye oyun atmaktanda bahsetmedim. Yazmadıgım şeyleri nasıl uydurup yazıyorsun anlamadım açıkçası. Neyse devam et böyle. Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: rapstar338

Ssdler zamanla ucuzluyor. Şimdi çok pahalı (döviz kurundan dolayı artışları değil dolar bazında bakın) Bence bütçe kısıtlı ise yüksek kapasiteli ssd almak mantıksız. Ssd mutlaka olacak ve 240 gb ı geçmese iyi olur. Oyunları yine hdd üzerinden oynayıp sistemi ve önemli programları ssd ye kurmalı. Kendi sistemimde 120 g.b ssd 2600 g. b hdd var. Ne zaman ki ssdler ucuzladı o zaman hdd almaktan vazgeçeriz. Şimdiden tonla para vermeye gerek yok.

Hocam kusura bakmayın ama, bu trole cevap vererek

yanlış yapmışsınız. Zaten onun amacı sinirlendirmek.

Biliyorum pahalılaşıyor gittikçe, ben de ondan dolayı bir daha alma fırsatım olmayabilir diye zorladım bütçeyi.
    Ssdye 3 4 oyun kurulur geri kalanı programlar vs derken kalmayabilir, herkesin alan yönetim şekli bir değil.

Liseye yeni başlamış, okulların da başlamasına alışamamış heralde. Gelip bir de yaşım kadar bilgisayar kullandığını söylüyor:)
    Profili de gizlemiş bir kaç saat önce açıktı. Çoluk çocukla uğraşmışız yapacak bir şey yok, foruma tc ile giriş yapılsın diyenler boşa konuşmuyor.
    Biriyle muhatap olurken yaş uyarısı verecek ona göre muhatap alacaz...

• Arkadaşlar ,
    Farklı farklı isimle yeni üye olup ortamı geren troll lere cevap verip prim vermeyin konuşsunlar boş boş .

Bütçesi kısıtlı olan adam 240gb ssd üzerinde 1 tb hdd alır geçer bütçe sıkıntısı olmayan adamın hdd ile işi olmaz zaten bu saatten sonra.

Bilgiyarda Battlefield 1 + Witcher 3 goty ve bir iki ufak boyutlu oyun var 240gb ssd nin %80ninden fazlası dolu yeni bir oyun yüklemek için diğerlerini silmek gerekiyor o yüzden 240gb sadece SSD almak oyunların ortalama 50gb yer kapladığı günümüzde yeterli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oc Gray Hat Ghost

quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

Orijinalden alıntı: rapstar338

Ssdler zamanla ucuzluyor. Şimdi çok pahalı (döviz kurundan dolayı artışları değil dolar bazında bakın) Bence bütçe kısıtlı ise yüksek kapasiteli ssd almak mantıksız. Ssd mutlaka olacak ve 240 gb ı geçmese iyi olur. Oyunları yine hdd üzerinden oynayıp sistemi ve önemli programları ssd ye kurmalı. Kendi sistemimde 120 g.b ssd 2600 g. b hdd var. Ne zaman ki ssdler ucuzladı o zaman hdd almaktan vazgeçeriz. Şimdiden tonla para vermeye gerek yok.

Hocam kusura bakmayın ama, bu trole cevap vererek

yanlış yapmışsınız. Zaten onun amacı sinirlendirmek.

Biliyorum pahalılaşıyor gittikçe, ben de ondan dolayı bir daha alma fırsatım olmayabilir diye zorladım bütçeyi.
    Ssdye 3 4 oyun kurulur geri kalanı programlar vs derken kalmayabilir, herkesin alan yönetim şekli bir değil.

Liseye yeni başlamış, okulların da başlamasına alışamamış heralde. Gelip bir de yaşım kadar bilgisayar kullandığını söylüyor:)
    Profili de gizlemiş bir kaç saat önce açıktı. Çoluk çocukla uğraşmışız yapacak bir şey yok, foruma tc ile giriş yapılsın diyenler boşa konuşmuyor.
    Biriyle muhatap olurken yaş uyarısı verecek ona göre muhatap alacaz...

seni ters yatırıp düz yollarlar bu forumdan anladın sen onu :D

sana çok kötü kafayı taktım bunu bil velet

hadi sen git amd... bekle yani zenleri senin amd :D

Bu sefer de bu üyelikle mi geldin? Başka konuda da yazmışsın. Sen yine arasana beni bi, "yanlış numara" diyerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 9 Şubat 2017; 13:55:54 >

• Kavga etmeyelim hocam burası konu dışı mı, hocam HDD adam mıdır??

• Ssd ne Hdd ne?

Şaka şaka :)

480 ssd iyidir en azından ses olmaz cızır cızır....

• Donanımhaber kreşe döndü...
  • Ben Samsung 750 EVO 120GB + WD Blue 1 TB kullanıyorum. 750 EVO'yu 150 TL'ye, WD Blue'yu 180 TL'ye aldım.

Windwos'a ek olarak Photoshop, After Effects, Premiere, Visual Studio başta olmak üzere tüm programlarım SSD'de kurulu olmasına rağmen 50 GB'lık boş alanım var.

HDD'de ise oyunlar ve resimler var.

Bu ikili yerine 480GB SSD alsaydım resimler için hiçbir fark olmayacaktı, oyunlar için ise başlangıç yüklemeleri hızlı olacaktı biraz. Bunun için 2 sürücü esnekliğini ve daha yüksek kapasiteyi bırakmam ben şahsen.

Birde tamam günümüz SSD'leri bol ömürlü ama 50-60 GB oyun atarken veya resimlerimi barındırırken HDD güvenliği daha hoşuma gidiyor.

Sonuç olarak 120GB SSD'ye Windwos + tüm programlarınızı rahat kurabiliyorsunuz zaten. Yani SSD'den alabileceğiniz tüm verimi alıyorsunuz. Daha fazla zorlamanın gereği yok.

Fiyatlar iyice düşerse komple SSD alınır tabii ki...

• 120 gb ssd hiçbir şeye yetmiyor. yakında söküp harici olarak kullanacağım yerine en az 240 lık bi şey almak lazım. cidden 120 hiçbir şeye yetmiyor. oyun kurmasanız bile saçma sapan güncellemeler yetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

120 gb ssd hiçbir şeye yetmiyor. yakında söküp harici olarak kullanacağım yerine en az 240 lık bi şey almak lazım. cidden 120 hiçbir şeye yetmiyor. oyun kurmasanız bile saçma sapan güncellemeler yetiyor.

Ssd de 80 gbye yakın boş yer olmasına rağmen 70 gb civarı dosyayı atamamıştım. Yer yok diyordu nedense.
    Heralde disk kendine de yer ayarlıyor. Bunu da düşününce en az 240lık şart.
  • amdzendiyebirseyyok1 kullanıcısına yanıt
    SSD fiyatları hala 60gb oyun yüklemek için uygun değil. Oyun oynuyorsanız 240'ı bırakın 480 bile yeterli gelmeyebilir. GTA gibi oyunlar 50-60gb yer kaplıyor.

Bu SSD fiyatlarıyla uzun süre HDD kullanılacaktır SSD'ye ek olarak.

Fakat 120gb da çok az, 240gb almak daha mantıklı. Artık programlar da çok büyüdü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oc Gray Hat Ghost

quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

120 gb ssd hiçbir şeye yetmiyor. yakında söküp harici olarak kullanacağım yerine en az 240 lık bi şey almak lazım. cidden 120 hiçbir şeye yetmiyor. oyun kurmasanız bile saçma sapan güncellemeler yetiyor.

Ssd de 80 gbye yakın boş yer olmasına rağmen 70 gb civarı dosyayı atamamıştım. Yer yok diyordu nedense.
    Heralde disk kendine de yer ayarlıyor. Bunu da düşününce en az 240lık şart.

lan idiot sen giderde amazondan ssd alırsan öyle olur tabiki =)
    lafa bak ssd 70 gb yer olmasına rağmen yer yok diyormuş :D

Cami duvarını buldun tabi, işemeye devam et.

• Bende 1tb hdd 120 gb ssd var. Arşivim olmamasina ragmen ucu ucuna yetiyor. Çok fazla oyun tutuyorum. Kisiden kisiye degisir bence.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.