17" Flat bir monitor almayı düşünüyorum.Fakat aklıma takılan bir nokta var o da 1600*1200 desteğinin ne kadar gerekli olduğu.çünkü bunu destekleyen bir monitor alacak olursam fazladan en az bir 50 dolar vermem gerekiyo.Piyasadaki 160$ usd civarı monitorler 1280*1024 ü destekliyor. Tasarımla uğraşmayan biri için 1600*1200 çözünürlüğü ne kadar gerekli?
Tamamen zevk meselesi..
Tabii pek gerekli değil ama standard çözünürlükte daha iyi tarama değerleri elde etmek için yüksek çzn.desteği gerekli oluveriyor..
Philips Brilliance veya benim monitör ile 107e arasındaki fark gibi... (1600*1200@68Hz).............................(1280*1024@60Hz)
Yani iyi bir monitörün osilatörünün 85kHz yi vurması gerekir(ki 1024*768 de 100Hz için şarttır)
Valla ben 19" kullanıyorum ve 1600*1200 e gerek duymuyorum. Ama alacağın monitör 1280*1024 de en az 85 hz versin. Bence bu daha önemli. 1600*1200@72 hz den çok daha iyi.
1600/1200 gerekli çünkü aynı anda şu an benim yaptığım gibi birden fazla iş yapabiliyorsun +monitördediğin bir sefer alınır iyi düşün
bence 17" icin gereksiz cunku 17" de onerilen cozunurluk 1024*768 gerisi cok kucuk olur anlamsiz olur
bende 17" te en fazla şu anda 1280*960 kullanıyorum 1600 e çıkarsam hiç bişi gözükmüyo karınca duası gibin. Eğer fazladan 50 doların varsa al yoksa gerek yok...
Tabi ben 19" te bir oyunda 1600*1200 e çıkabildiğim zaman ortalık şenleniyor o ayrı mesele. Windows kullanmak için gereksiz ama büyük monitörde oyun oynamak keyifli oluyor. Tabi o çözünürlüğe çıkabilecek bir de sistem lazım. Yeni oyunlarda zor ama nfs porsche ve warcraft iii gibi oyunları ben 1600*1200 oynuyorum.
Gwniş workspacelerde çalışılacaksa(freeHandXte mizanpaj yapılacaksa ya da sound forge da 78 dakikalık bir sample düzeltilecekse felan) ve bu çözünürlükte en az 70 Hz destekleniyorsa niçin olmasın???
ama oyun felan dersen çok abes bir çözünürlük olduğunu söyleyebilirim...
merhaba asla 17 inç te 1280x1024 de bile çok küçük olduğu için 1600x1200 ü kullanamazsınız yazılar bit gibi olur. hyundai 19inç q910 u kaçırmayın 1600x1200 de 85 hz de çalışıyor flat, 17 inç kasası büyüklüğünde ve görüntü kalitesi muhteşem. fiyatıda oldukça makul 250$+kdv şiddetle öneririm denilen gibi monitör 1 kez alınır ve en az kasanın 4 kez upgrade olduğunu görür. Söylediğime güvenin bana çok defalar teşekkür edersiniz. saygılar
Dediğin monitör bu özellikleri bu fiyata problemsiz veriyorsa yazık oldu LG ye verdiğim o kadar paraya :)
unutmayınkı yazılar ve ekrandakı ıconlar buyutulebılır.bu hiç sorun olmaz windowsun ayarları var ben yaklasık 3 senedır 1280x1024 kulanıyorum bu resulasyon bıle bana yetmıyor.oyunları 1600x1200de oynamanın ayrı bır tadı var oyunun 3d motoru kalıtelı ise goruntu muhtesem oluyor. bu arada LG flatron 795ft plus kulanıyorum ama kimseye tavsiye etmıyorum monıtorde marka lg gordunuzmu kacın... piyasadakı LG monıtorlerın hepsi hatalı (goruntu acısından) bukonuyu disbiritorle tatıstınızdada %1 kusur sayılmaz dıyıp işin içinden sıyrılıyorlar oysakı ekranın sag kosesi ıle sol kosesi baska tonlarda vs..
Sevgili timfx oğlumda LG 775ft var bu söylediğiniz problem ise bu monitörde yok (her tarafı homojen ve monitörün görüntü kalitesini ben çok beğeniyorum ayrıca daha fazla param olsaydı bende 795 ft alacaktım) , önerim başka 795 ft lere bizzat bakıp inceleyin bu problem sadece size has olabilirmi diye aklıma geldi böyle ise monitör ü değiştirme şansınız ortaya çıkar.
Sevgil aussie nasıl olsa 19 lar için ideal çözünürlük 1280x1024 bu çözünürlükte de tüm 19 inç monitörler 85 hz yi desteklerler nasıl olsa yani bence kaybınız yok 1600 x1200 19 da bile bana küçük geliyor. saygılar
ah keske oyle olsaydı esasında benım monıtorum 2 sene once arızalandı (daha 9aynı doldurmamıstı)ve garantı kapsamında tamıre verdim sonucta ortası bulanık olarak geldı.bende disbiritoru ufoteke 1 sene sonra geri götürdüm (çünkü işlemcimi yaktım birsene kulanamadım bilgisayarımı) monıtoru değiştirme kararı aldılar ve bana yenı bır lg 795ft verdiler eve geldim actım bılgısayarı monıtor yenıydı modelı ve kasası değişmişti fakat direk hasas gozlerim durumu fark etti.yanı sag ve sol koselerinde barız ton farkı var geri götürdüm teknık servise soyledim adamanlar: "ıcın rahat etmediyse bır kutu daha acalım" dediler.actık o monitordede aynı hata ve daha siddetli olarak vardı bunu uzerine adamalar bunun uretıcı fırma ile alakalı oldugunu %1'i kusurdan saymadıklarını soyledı yapacak bırsey olmadıgı için getirdiğim monıtoru tekrar geri götürdüm.alnıyacagınız lg ft795 lerin çogu boyle kusurlu bunu herkez fark edemez diğer lg modelerini bılemem ama bukadarda pişkinlik olmaz mılete bıle bıle hatalı monıtorlerı satıyorlar.burda disbiritore fazla kızamıyorum adamlar sonucta 2,5 sene sonra monıtorumu değiştirdiler fakat bune pehriz bune lahana turşusu....
Forumlar tecrübelerimizi de paylaşmak içindir. Timfx arkadaşımıza yaşadıklarını paylaştığı için teşekkür ediyorum şahsım adına. Çoğu arkadaşın dediğine katılıyorum. 19" monitörlerde dahi önerilen çözünürlük 1280*1024.tür. Ancak 19" monitörlerde 1600*1200 17".tekiler gibi sırıtmıyor. Gerçekten bende de 1600*1200.de yazılar bit gibi. Gözlerimizi de düşünerekten arkadaşlar optimal çözünürlükte kullanmaya özen gösterelim. 85 Hz.nin altındaki görüntüler göz sağlığımız için tehlikeli demektir. Bilgilerinize saygılarımla ...
yavuzbah +1 birincisi insanın kişisel zevki, mesela ben acayip yüksek çözünürlük severim, bir IBM monitör 2100*1600 gibi bi çözünürlüğe çıkıyordu hala etkisindeyim:)) ama çoğu kişi, benim arkadaşlarım, annem babam, bilgisayar kullanan tüm sülale, 800x600 çalışıyorlar. ben 1152x768 kullanıyorum(yetmiyor ama monitör desteklemiyo bea:)).
Benim monitörüm 15" olmasına rağmen 1280x1024 kullanıyorum, daha altındaki çözünülüklerde ekrandaki herşey dev gibi gözüküyor, hiç bir şey ekrana sığmıyor, bana göre en yüksek çözünürlük en iyi görüntü demek..
Bence Standard 100Hz minimum 85hz .. Beni 85hz den aşağısı çok etkiliyor.. Kullanırken adeta kusmam geliyor.. Milletin dedikleri doğru ama ben 17' monitörde çözünürlüğe değil verdiği HZ'ye bakıyorum.. Tabii ki yüksek çözünürlükler tercihim ama elimdeki monitör 85hz'in altına iniyorsa kullandığım çözünürlükte o monitör benim için hurdadan başka bir şey değildir.. Oyunlarda arkadaşlara katılıyorum.. Bilgisayarda oyun oynamak için 2000$ ı gözden çıkarmak lazım.. Benim param olsa (ÇOK ACAYİP ÇÖPE ATACAK KADAR) Sıvı kristal monitör alırdım.. Kasadan kısacaksın işlemciden kısacaksın Monitöre yatıracaksın.. Kasa içindeki parçalar çabuk ucuzluyor ama monitör için aynısı söylenemez.
Yaa ne kadar zor iş bu bee... Bizim şirket için 1-2 pc alıcaz fakat monitör'e taktım kafayı... CAD programları kullanılacak... 17" monitör olarak ne alsak yaaw?? Kafayı yiyeceğim 2-3 gündür okumadığım yazı kalmadı... kimis LG diyor kimisi samsung kimisi philips...
Kardeşim 17" olup, Yüksek çözünürlükte, Yüksek hz kullanılan, Nokta aralığı yakın olan, Flat ekran...
Ne alsak acaba??? (Philips, LG, Samsung)
hyundai de önerebilirim.. LG'yi boşver.. Ama öyle senin dediğin kadaar özelliğe sahip olan monitörleri 250$ dan aşağıya zor.. Philips,Samsung,hyundai(Bu markada bir model vardı.. Ona bak hem kaliteli hemde çok pahalı değil) Philips de P serisini önerebilirim..,