arkadaşlar bende 6 ay önce aldığım samsung ve maxtor 2 adet 160gb harddisk var.Geçen hafta arkadaş samsung 400 gb aldı ve benle takasa girmek istiyor. ben +70 ytl daha vericem bence sakıncası yok gibi ama sizin bildiğiniz bişeyler warmı? bence:
Daha az ısı Daha çok kapasite Daha az vibrasyon Power suply daha rahat (az akım çekicek) Daha az gürültü Kapasiteyi daha doru kullanma
gibi avatajları olucak ama size ne dersiniz?
Raid ile uğraşmıyorsanız ve hdd de bir sorun yok ise olabilir ama arkadaşınız neden sizin hdd leri istiyor.
2*160=320 hdd niz var ben olsan 400 için degişmezdim biri bozulsa digerini kullanırdım hiç degmez bence
quote:
Orjinalden alıntı: Andrew
Raid ile uğraşmıyorsanız ve hdd de bir sorun yok ise olabilir ama arkadaşınız neden sizin hdd leri istiyor.
diye sormak gerekiyor
400GB lık o hdd in doğru çalışıp çalışmadığına emin olsanız iyi olur BAD SECTOR lerden dolayı o hdd zarar görmüş olabilir bununla beraber hdd deki veri aktarım, yazma vs sorunları oluşacaktır 2- şu mantığı unutmayın 160lık hdd e 70ytl+400 lük hdd verecek kişi az tanırım zaten verilersede o hdd de bir sorun olabilir
2 tane 160 veriyorum + 70 ytl dikkatli bak harddisk baya iyi durumda bad sektör yok geçen hafta alındı samsung 400gb harddisk
quote:
Orjinalden alıntı: emrealp
2 tane 160 veriyorum + 70 ytl dikkatli bak harddisk baya iyi durumda bad sektör yok geçen hafta alındı samsung 400gb harddisk