Şimdi Ara

165 BOYLA BOKS YAPILIRMI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
12.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ormandan kacan tarzan

quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

2000 lisin daha uzarsin

Hayır uzamam 1.5 senedir aynıyım sakallar falanda çıktı artık uzayacağımı sanmıyorum annem 150 babam 165 kısa kaldım yani

165 boy normal hayatta kısa degil boksta hafif siklette çok iyi is çıkarırsın başla bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senden iyi kum torbası olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Itsuka Shido

her sporda boy önemli. hele boks, kickboks gibi sporlarda daha da bariz. karşına iki metrelik biri geldiğinde yaklaşamazsın.

1,65 obez olmadığı sürece 2,00'la asla aynı klasmanda olamaz.

Kısa boyu kullanmayı bilirsen avantajı fazladır. Hızlı ve korkusuz olursan uzun adamları domino taşı gibi indirirsin.
  • jet li 1.68 boyunda Wushu şampiyonu
    Bruce lee 1.71 boyunda
    Bence boks değil de uzak doğu dövüş sanatı yapabilirsin. O bölgenin insanı kısa olduğu için teknikler falan kısalara uygun. Hatta tavsiyem Judo veya jiujitsu olur. Karma dövüş sporunda şampiyonların çoğu Jiujitsu ustasıdır.
  • asıl 1.65 boyla boks yapılır

kilonda 55 civarı olursa sinek siklet felan turnuvalarda başarılı olabilirsin.Ama geleceği olmaz amatör olarak yapabilirsin.Zaten biliyosundur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

quote:

Orijinalden alıntı: Itsuka Shido

her sporda boy önemli. hele boks, kickboks gibi sporlarda daha da bariz. karşına iki metrelik biri geldiğinde yaklaşamazsın.

1,65 obez olmadığı sürece 2,00'la asla aynı klasmanda olamaz.

Kısa boyu kullanmayı bilirsen avantajı fazladır. Hızlı ve korkusuz olursan uzun adamları domino taşı gibi indirirsin.

hızlı olmaktan ziyade çeviklik önemli. arkadaşın kilosunu 65 olarak düşünürsek sıkıntı olur. orta siklete girer ki bu siklet en zor siklettir. 1.87 olup 65 kilo olan da var , 1.65 olup aynı siklette olanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cowboyxD

165 boyla yasadigina sukret

yorumları cıddı cıddı okuyordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

2000 lisin daha uzarsin

Hayır uzamam 1.5 senedir aynıyım sakallar falanda çıktı artık uzayacağımı sanmıyorum annem 150 babam 165 kısa kaldım yani

benim annemle babamda 150 ve 165 ama ben 1.75 im abim 1.88
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThugFamily

quote:

quote:

2000 lisin daha uzarsin

benim annemle babamda 150 ve 165 ama ben 1.75 im abim 1.88

Hocam aile boylarimiz ayni sayılır
    Bizim boylar da ayni gibi
    Abiniz kaç yasında basketbol vb ile uğraşıyor mu

• kungfukid kullanıcısına yanıt
    yok hocam sülalenin en uzunu o zaten nasıl öyle oldu bende anlamıyorum
    sizin boy kaç
  • Senin yerinde olsam ve sabrim olsa ugrasirim ama benim arkadasim 8 yasindan beri ki ne yapiyor su an 16-17 yasinda yani onunde uzun yol var ne kadar erken o kadar iyi

• müsabakalarda boyuna uygun kilona uygun herif veriyorlar olm :D
  • Salak saçma yorumları bir kenara bırakalım, boy boks için önemlidir. Ama daha önce söylendiği gibi, gireceğin ağırlık sınıfına göre karşına gelecek kişilerin az çok boy ortalaması bellidir. Kilonu 50-55 civarında tutarsan karşına geçebilecek en ekstrem örneğin 1.75m olacağını düşünüyorum ki 10cm'lik bir fark işleri zorlaştırır evet ama aşılamayacak birşey değildir. Çekeceğin en büyük sıkıntı reach. Yani karşı tarafın boyuyla doğru orantılı olarak kolunun erişebileceği maksimum uzaklık daha fazla olacaktır. Bu durum senin vuruş yapamayacağın mesafelerde onun vuruş yapmasına olanak sağlar. Fakat bu durum aslında her zaman tahmin edildiği gibi olmuyor. Öncelikle, rakibinle aranda 10cm gibi bir fark olduğunda, atacağı jab ve crosslar genellikle düz değil aşağıya doğru oluyor. Bu da kol uzunluğu avantajının bir miktarını götürüyor. Yani karşı tarafın reach'i 70 ise sana 70'den vurabilir diye düşünme.

Karşı tarafın reach'i ile aranda hatrı sayılır bir fark olduğunda bir şekilde aradaki uzaklığı kapatmak zorundasın. Eğer genetik olarak şanslıysan çenen çok güçlüyse, kapanıp karşı tarafın üzerine giderek sürekli arayı kapatabilirsin. Olimpiyatlarda genellikle Japon boksörler kapanarak rakibe yapışmaları ve kısa mesafeyi domine etmeleriyle ünlüdürler. Eğer genetik olarak o kadar şanslı değilsen ve çenen zayıfsa, bu durumda çok hızlı olmak zorundasın. Slip and weave dediğimiz, Türkçe'de eskiv-fend olarak da geçen boksa ait savunma tekniklerini kullanarak yaklaşırsın. Bunlar genellike kalçadan ve bacaklardan gelen esneme ve dönme hareketleridir.

Uzun lafın kısası, arada çok çok çok aşırı (20cm ve üzeri) gibi bir boy farkı olmadıkça, evet işler zor ama imkansız değil. Tamamen sana, hocana ve çalışmana bağlı. Bir miktar da yeteneğe tabi. Kilon göze alındığında ise karşına 1.85 birisinin çıkacağını sanmam.

Dipnot: Tamamen olimpik boksa göre yazılan bir yazı. Eğer mesele sportif değil tamamen kendini koruma amaçlı olarak düşünülürse boyun bu konuda bir etkisi olmadığını söyleyeyim. Sokakta uzun olmanın avantajları ve dezavantajları var. Boks kuralları dezavantajlarının büyük çoğunluğunu yokediyor.

• Nedir bu boks merakınız mis gibi Uzakdoğu sporları var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma gelmişken Manny Pacquiao'nun 1.69m olduğunu söyleyeyim. Donanımhaber'in boks uzmanlarından 2.00m olan bir arkadaşın karşısına çıkmasını isterim açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThugFamily

yok hocam sülalenin en uzunu o zaten nasıl öyle oldu bende anlamıyorum
    sizin boy kaç

Ben de 1,76 yım hocam

• Okyanus koy adını dalgası büyük olsun
  • Yapilir kanka adam seni ringde ararken alttan bitirirsin isi

• quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

quote:

2000 lisin daha uzarsin

Çişli bokluya laf atıyor

Sen de 98 doğumlusun

Hasta mısın sen yahu...

• Yapilir kanka adam seni ringde ararken alttan bitirirsin isi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.