Şimdi Ara

1650xt<8600gt - HEM FIKIRMIYIZ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • su an ekran kartı alcak bırı olarak ne yapmamı ıstersınız...
    22 TEMMUZ mu bekliyım??
  • 3-5 fps ile oyun oynanmıyor inan bana tecrbelerime dayanarak söylüyorum tabi. 8800GTX in DX10 bir oyunda Adi call of juarez. 1600+1200 yüksek kalite. Elde ettiği Fps orani 20,5 ise. Durup bir düşünmememiz lazim. Beklemek en mantıklısı ama 22 haziran değil baya bi beklemek lazim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasan1986

8800GTX in DX10 bir oyunda Adi call of juarez. 1600+1200 yüksek kalite. Elde ettiği Fps orani 20,5 ise. Durup bir düşünmememiz lazim

• 8800' ün dx10 da ne yapacağı hala belli değil... company of heroes de dx10 patchiyle beraber vsync otomatik olarak default olmuş -novsync parametresi ile kapatılabilir olmuş.. denedim bu parametre ile AA 4x sadece gerisi herşey ultra high ne varsa artık 1440*900 çözünürlükte minimum 7.9 maximum 159... avarage 45.... gibi bir değer verdi..diğer dx10 bench' i lostplanette ise shadow' u azcık kısınca kart kendini topluyor.. direk 50 kare üstüne vurduruyor...
    fuarın birisinde crysis gösterisinde level editor demosunda herif bir yerde makinede tek 8800gtx var oldukça akıcı diyor ki tam o lafın bitiminde bulutların oraya doğru giderken makine bir kasılma yaşıyor...ama genel video boyunca görüntü gayet akıcı problemsiz..8800 dx10 referans gpusu olarak fazla ayağa düşmez, buradan yola çıkarsak 8600gt sonic kendi denemelerime göre bahsettiğim oyunlarda shadowu kısınca rahatça 20fps altına inmeden oynattırıyor..bu ekranda akıcı bir görüntü oluşturuyor ama kimisine göre 90fpsde akıcı olmuyor orası başka...

• bi kartın aynı oyun içinde test dvm ederken biyerde 160frame verirken bi yerde 7 frame düşmesi akıl karı bi iş değil 160frame olan yerler nereler acaba birde sizin ayarlar nasıl bilmiyorum ama 8800gts ile avarage 19frame deniliyor company of heroes de dx10 da buda cuvallama nın başka adı
  • Abi ben yeni sistem toplayacaktim 8800 GTS 640 mb almayi planliyordum. AMa anladim ki deymezmiş. Oh aoldum kaldim. Resmen dolandiricilik bu ne diyim. Resmen Ekran karti piyasasını fiyatini yükseltmee çalişiyorlar. Eskiden 6 ayda ekran karti değiştiriyorsak simdi 3 ayda değiştirmemiz sağlamaya çalişiyorlar. Burdan Ati, NVİDİa ve ortak çaliştiklari bütün OYun yapimcilarina Koca bir Sanırım PC toplamaktan vaz gececem hayatımda hiç evime sokmadiğim konsollara dönecem

Sen tut 900 ytl para ver. 8800 GTX al. DX10 oyunlar ciksin kart full ayarlda 20-30 Fps arasi dolaşsin. 1 sene sonra değeri 450 YTl düşssün. Ben para basmıyorum walla. Umaraim eylül ayinda cıkacak DX10 oyunlarinda düşük full ayarlarda 50 FPs nin altina düşmezler düşerlerse çağ Konsol çaği olacak. Bu kartin su durumda türkiyekoşullarinda 500-600 ytleden fazla etmemesi lazim. Ama sırf DX10 adi var diye 300-400 hatta bazi markalarda 500 fark yaratiliyor. Neymiş bu dx10 be. Hayır aliyorsun oyunda yavaşlamalar oluyor. Burdanda 8600 serisi övenlere koca bir göndereyim. 8800 GTX DX10 bir oyunda gösterdiği performans vasatsa 8600 serisini neden övüyorlar anlayamadim açikcasi. Gerçi bu sonuc biraz olsun yanıltıcı olabilir sadece 1 oyun ama pek yanıltııc oalcak gibide görünmüyor. Bekleyelim bakalim.

• 8600GT DX10 lu olduğundan çok daha avantajlı
  • SS alabilseydim koyardım ama alamıyorum fraps' in F10 tuşu çalışmıyor hatta fraps dx10 da bench de yapamıyor... printscreen tuşu işlev yapmıyor...vistanın snipping tool'u yalan oluyor... birde hasan1986 azcık sakin ona buna ban çekme... gördüğümü söylüyorum 8800gtx için durum dediğin gibi olabilir kazık yemiş olabiliriz.. ama 8600 serisini alan adam zaten full grafik oynamak için almıyordur, onun için alıyorsa istersen ona ban falan çekebilirsin... neyse 8600 serisini alan adam orta segment olsun azcık kısayım ayarları oynattırsın mantığı ile alıyordur ki 8600 bu görevi başarıyla yerine getiriyor.. azcık kısınca oyunu kastırmadan oynattırıyor...
  • hasan kardeş bende kızıyorum güzel kartlar cıkamadıkları için ama seni devirmişler sanırım psikoloji falan kalmamış gibi hani dayanma noktası derler ya oralardasın boşver stress yapma takma kafaya zaten biliçli yolunmıcak kullanıcılar asla tercih etmicektir yeni sözde adı orta seviye olan kartları
  • Yaw Psilkolojik olarak deviremezlerde gördüğüm zaman gerçekten şaşirdim. Bu arada ben bu yazdıklarimi gülerek yaziyorum. Konuyl ailgili olduğum ve potansiyel bi kullanıcı olduğum için çok şaşirtici geldi.20 FPs nedir ya. Elimin kiri hesabi Bir an 1 nisan felan mı diye kendime sordum. Kimler bizle dalga geçiyor diye. Neyse beklemeye devam.
  • 1650xt<8600gt
  • arkadaslar ekran kartını VGA olmasının ne gıbı bı sakıncası war.._? ogrenebılırmıyım_?
  • Birisi "Kimilerine 90FPS bile yetmiyor" mu dedi ben mi yanlış okudum

Kimmiş o yetmeyen arkadaş... O ne bicim göz var öyle saniyede 90 kare ayirtedebiliyor

Hay maşşallah
  • ya bi konuda vardı online oyunda 100 fpsnin altına düştümü kasıyor falan filan diyordu birisi kimdi hatırlamıyorum şahsen test drive' ı 90 kare ile oynuyorum 8600gt li arkadaşımda 35kare gibi bir oranla oynuyor ahım şahımda bir fark yok...

quote:

Orjinalden alıntı: nofearx18

arkadaslar ekran kartını VGA olmasının ne gıbı bı sakıncası war.._? ogrenebılırmıyım_?

vganın bir sakıncası yok, ki vga standartın adı zaten video graphics array... bütün ekran kartlarına vga deniyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopar -- 4 Haziran 2007; 14:40:11 >
  • tesekkur ederm..
    arkadas boyle bısı dıyıınce sasırdm..ben bu yuzden sordum..

quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

quote:

Orjinalden alıntı: mistikxx

x1950 GT = 250 ytl
    x1650 xt = 220 ytl

yanı arkadaslar bu durumda 1950 gt daha ıyı dııl mı_?

sen bakma onlara bu saatte bu vgalar alınmaz bi zaman hep 1950pro derdik ozaman 8600gt 8600gts yokdu ben senin yerinde olsam 8600gt sonic alırım kasarım o.c

ama biraz daha para ekle 8800gts al 2ci el benim imzamdaki 8800gts msi o.c siz 3d mark 2006da 9347 alıyor overclokla 11000alır yaparım testleri yakında
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leopar

ya bi konuda vardı online oyunda 100 fpsnin altına düştümü kasıyor falan filan diyordu birisi kimdi hatırlamıyorum şahsen test drive' ı 90 kare ile oynuyorum 8600gt li arkadaşımda 35kare gibi bir oranla oynuyor ahım şahımda bir fark yok...

quote:

Orjinalden alıntı: nofearx18

arkadaslar ekran kartını VGA olmasının ne gıbı bı sakıncası war.._? ogrenebılırmıyım_?

vganın bir sakıncası yok, ki vga standartın adı zaten video graphics array... bütün ekran kartlarına vga deniyor..

İşin püf noktası burada 90 kare ile 35 kare arasında akıcılık konusunda bariz fark olmadığı için extreme kartlara yüzlerce dolar vermek yerine 200-250$ civarı orta seviye bi kartla 1-1.5 sene takılmak , kart ömrünü tamamladığnda tekrar orta seviye bi karta terfi ederek yola devam etmek en mantıklı çözüm bence

• Abi zaten 20-25 karenin altinda yavaşlamaya baslar bilgisayar. Ama dx10 oyunlarda GTX kulanan arkadaslarda bile yavaslamalar olacak. Hatta ilkinde olmus yukarlarda bir yerlede yazmıstım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.