ben de şöyle düşünüyorum. ebis bağımsız olarak numune alıp, denetim yaptığı için en kilit noktadır. ebis işi sıkı tutar ise her şey iyi olur dememiz gerekir ama ben yine de tereddütte kalıyorum. müteahhit'i gözüne kestiren ve sadece bu kişinin ceza alacak olmasını yeterli bulacak olan varsa, bu sadece kendini kandırmak olur. copilot, iyi bir cevaptı. ama daha detaylı bir şekilde tekrar sıralar mısın? mesela 8.madde'yi genelledin. ben bunu istemiyorum. daha detaylı, titiz bir sıralama istiyorum. bu verdiğin sırtalama bir özet olarak böyle dursun ama betonun hazırlanmasından atılışına kadar olan aşamalardaki görevlilerin en sonda bile rol alabileceğini düşünerek, bu sıralamayı tekrar vermeye çalışır mısın? Elbette, daha detaylı ve hassas bir sıralama yaparak her aşamada rol alan kişileri genişletebilirim. İşte beton hazırlanmasından dökülmesine kadar olan süreçte daha genişletilmiş ve hassas bir sıralama: Hazırlık ve Planlama Aşaması
Malzeme Temini ve Hazırlık
Şantiye Hazırlıkları
Demir Donatı Hazırlığı
Beton Hazırlığı ve Üretimi
Döküm Öncesi Kontroller
Beton Dökümü
Son Kontroller ve Yüzey İşlemleri
Destek ve Dokümantasyon
malzemeden çalma demişsin ya, bu ister kimyasal olsun ister demir, ne olursa olsun mevcut sistemin bunu yakalayabileceğini ve yakalaması gerektiğini de düşünüyorum. insan faktörünün bilerek ya da bilmeyerek de olsa hatasının telafisi mümkündür. mümkün olmaması için birden fazla noktada ihmallerin meydana gelmesi, göz ardı ediliyor olması gerekir. bir örnek vereyim. mesela beton döküldü ve kalitesi c30 olacak diyelim. ebis tespit yaptı, beton kalitiesi c20'dir dedi. beton atma işleminde ikinci kata geçildi düşünün. yani geç tespit olur mu? olur. bu binanın inşaatı devam eder mi? sizce neler olur.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 1 Aralık 2024; 13:31:53 > |
169 Kişinin Katili Müteahhit SERBEST BIRAKILDI (2. sayfa)
-
-
İYİ güzel yazmışından bu yazdıkların yeni yönetmeliklerle yeni düzenlemeler ile gelenler.
Adam 84 yaşında ve yaptığı söylenen binalar 25-30 belki 40 yıl öncesinin muhabbetleri.
Çoğu ölmüş gitmiş projedeki tutuklu olan adam çişini bile tutamayan 84 yaşında birisi o zamanlar belge yok bilgi yok düzen yok. Adam ben ilk okul mezunuyum ne anlarım projeden ben sadece ev satılmasına yardım ettim diyor. Betondan flan anlamam diyor. Ama kağıt üsttünde ne yazıldığı belli değil.
Bu deprem yönetmelikleri 1999 depremi sonrası çıktı. Ondan önceleri mesela kimse bilmez veya dikakt etmezdi ne kadar çimento ne kadar demir kullanılacak herkes deniz kumu kullanırdı.
2007 miydi 2008 miydi ondan sonra bina deprem yönetmeliği yasası çıktıda belli şartlar lazım artık bina yapımında dediğin gibi betonun C kaç olduğu flan önemli artık. Eskiden ustalar elle rasgele karar geçerdi. Mimar mühendis denetmen mi vardı yada 10 amele 2 ustabaşı bir araya gelsin bir mütahit parayı versin apartman dikerdi...
Not: Bu 10 ili etkileyen depremde yıkılan binaların %98'i 1999 öncesi yapılan binalar olduğu söyleniyordu.
-
mesajım genel bilgi paylaşımı niyetine oldu. ama mesaj sahibi uzaktan imza ve imzasını satan mühendis demiş.
ceza vermek istedin mi eski mevzuat eski ve çok yetersiz de olsa, bir çok neden bulman mümkün, bulursun da. aslına bakarsan o bölgede olan depreme istinaden benim şahsi kanaatim eski mevzuat'a göre yapılan binalar için soruşturma, kovuşturma, inceleme yapılmayabilirdi diye düşünüyorum. ama yeni binalar için böyle bir şey mümkün değil, hiç şansları olamaz. ayrıca o depremin istanbul'da olduğunu düşünebilen var mı? hangi binanın müteahhiti kim, mühendisi kim, demiri nedir, betonu nedir.. hayatta olanlar, böyle bir durumun yaşanabilecek olmasına yönelik, kendilerini koruma amaçlı bir hazırlık yapıyorlar mı ya da yapmaları gerekir mi acaba? gerçi giden gider, kalan sağlar da kavgasını yapar. kim öle kim kala. hele bir olsun, bakarız o zaman deniyordur. inşaat sahibi olmak, bu işin içinde yer alan biri olmak bu zamanda büyük mesele gerçekten. vereceği stresi düşünmeye çalışıyorum da.. düşünmek bile istemiyorum.
-
Adalet çok kafaya takılıyor. Bir yerden sonra halk kendi adaletini kendi sağlar zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorun ne devlette ne de adalet sistemindedir.Sorun milletin kendisindedir.Yok sen ne saçmaliyorsun diyenler youtube a girip tavşancil belgeselini izleyebilirler.Adam mevzuata uygun ev yaptirıp 99 depreminde insanlarin hayatinı kurtarmiş ama gene de yaranamamış.Gelişmemizi engelledi diyorlar.Aynı kafa bugünde devam ediyor
denetlemesi gereken kulağının üstüne yatarsa olacağı bu . yapan 1 suçluysa denetleyemeyen de 1 suçlu .
-
Suçsuz adam gibi adamlar içeride yattı tabi ki etek öpmeyeceklerdi ONUR DURUŞ ASALET sonradan elde edilen sonradan görmelik ile kazanılacak şeyler değil . Anlamanız yada kavrayamamanız normal . Yapılanların yapılacakların sonucunu düşünme yetisine sahip bir yönetim olsaydı şuan bu durumda olmazdık .
Hep söylüyorum en büyük şansları rakiplerinin Zekasızlığı . Dünya üzerinde böyle bir şans bir kaç kere yaşandı hepsinin sonu malum . Hadi onların AHLAKİ BİLGİSİ vardı bizde oda yok Bu burun bu boktan çıkmaz . Mesela seversiniz başka adam mı var doğru başka adam yok gerçekten katılıyorum buna .
Hükümet tüm kaçak müteaitlerin nerede olduğunu ne kadar para kaçırdığını,kimlerle Türkiye'den irtibatta olduğunu biliyor. Ama Parti'ye bağlılıkları nedeniyle adalet çalışmıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X