pic işinde yeniyim internetten temel bi lcd devresi buldum 16f628 ile yapılmış devreyi areste çizip baskısını yaptım ve encoder içinde bağlantılar koydum, adamın hexini atınca çalışıyor devre sıkıntısız ben kendim pic basicde bir program yazıp hexe çevirip atınca sıkıntı oluyor, anlık kareler görünüp gidiyor ekranda,nette araştırdım ben harici kristal taktığım için config ayarlamam gerekiyormuş, ama bir türlü yapamıyorum programlayıcıdanda oluyormuş bu iş anladığım kadarıyla ama ben orjinal pic kit 2 almıştım birisinin tavsiyesiyle, ondada configin nasıl yapıldığını bulamadım, kendi kodlarımla daha ekrana yazı yazdıramadım, ekranı bağladığım bitleri defalarca kontrol ettim ama sonuç yok kodlar şu
TRISA=0 'A portu çıkış olarak ayarlandı. TRISB=0 'B portu çıkış olarak ayarlandı.
define osc 4 DEFINE LCD_DREG PORTB 'LCD data bacakları PortB de bağlı DEFINE LCD_DBIT 0 'LCD data bacakları 0. bitten başlıyor DEFINE LCD_EREG PORTA 'LCD Enable Bacağı PortA da bağlı DEFINE LCD_EBIT 3 'LCD Enable Bacağı 3. bite bağlı DEFINE LCD_RSREG PORTA 'LCD RS Bacağı PortA da bağlı DEFINE LCD_RSBIT 2 'LCD RS bacağı 1. Bite bağlı DEFINE LCD_BITS 4 'LCD 4 bit olarak bağlı DEFINE LCD_LINES 2 'LCD 2 sıra olarak çalışıyor.
PAUSE 200 'LCD nin kullanıma hazır hale gelebilmesi için gerekli süre LCDOUT $FE,1 ' Ekran silindi LCDOUT $FE,2, "DENEME"
end
bu kodlara @ __config _XT_OSC & _WDT_ON & _MCLRE_ON & _LVP_OFF & _CP_OFF satırını ekleyince microcode studio hata veriyor over writing diye ilk bşata başka bi hata veriyordu asm kodunun içine başına ; koyup bu satırı ekledim bu sefer hata buna döndü kurduğum devre resimde
config satırını ekledim hatayı çözdüm hex oluştu ama yine çalışmadı, kodlarımda mı bi hata var acaba