Şimdi Ara

Ölü Aküyü Dİriltmenin Yolu Varmıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 yıllık motorsiklet aküsü var elimde akülerin ömrü bitmiş farkındayım cünkü voltajı düşüyor .

Aküler için asit satılan bir yer varmı yada asit koysak işe yararmı .

saf su koydum bir yararı olmadı cünkü buharlaşmadan asitleri gitmiş ...

bir 6 ay daha calışmasını istiyorum akülerin yeni aküler tanesi 50 lira pahalı yanii

Ölü Aküyü Dİriltmenin Yolu Varmıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 21 Ocak 2015; 19:04:42 >

• Kurşun asit aküleri diriltmek için ben de uğraşmıştım ama denediğim şeyler işe yaramamıştı. Su, limon, sirke, sodiumbicarbonate denediğim sıvılar bunlardı.

Deneyler sonucunda, voltajın belirli bir yerden sonra düşmesi ve akülerin sürekli şarjda kalması aküyü öldürdüğünü belirledim. Bunlara dikkat edersek aküler daha uzun ömürlü olur.

Şimdi aklıma geldi, kola denemedim. Bir deneyde izlemiştim, en iyi el yapımı aküler, bakır çinko ve koladan yapılıyormuş. Kola burada elektroliz sıvısı yerine kullanılıyor yani. İşin ucunda aküyü tamamen cortlatmakta var.

İyi akşamlar dostum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

Kurşun asit aküleri diriltmek için ben de uğraşmıştım ama denediğim şeyler işe yaramamıştı. Su, limon, sirke, sodiumbicarbonate denediğim sıvılar bunlardı.

Deneyler sonucunda, voltajın belirli bir yerden sonra düşmesi ve akülerin sürekli şarjda kalması aküyü öldürdüğünü belirledim. Bunlara dikkat edersek aküler daha uzun ömürlü olur.

Şimdi aklıma geldi, kola denemedim. Bir deneyde izlemiştim, en iyi el yapımı aküler, bakır çinko ve koladan yapılıyormuş. Kola burada elektroliz sıvısı yerine kullanılıyor yani. İşin ucunda aküyü tamamen cortlatmakta var.

İyi akşamlar dostum...

hocam sen ne yapmışın ya bana asit suyu gerekli sadece bakalım eski gücüne dönecekmii

• Bilimleri karıştırmayı severim. : ) Dene bakalım hocam belki işini görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

Bilimleri karıştırmayı severim. : ) Dene bakalım hocam belki işini görür.

olmamış işte sende denemişsin şimdi kanıma girme

• Şöyle bir devre var ilgilenirseniz.
    Plakalardaki sülfatlaşmayı yok etmek için tasarlanmış.

http://www.catamaranvega.com/elektro/docs/desulf.html
  • sulu akü ise içindeki elktroliti boşaltıp akücden elektrolit al doldur.

ama plakalar sülfatlaşmışsa sonuç olumsuz desulfatorde kurtarmaz .asitli sudaki asit oranı düşüktür kurtarmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarj dinamosu tamir olur mu ?
    13 yıl önce açıldı
    Bu Akü Bitik Mi? Yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackthunderx

sulu akü ise içindeki elktroliti boşaltıp akücden elektrolit al doldur.

ama plakalar sülfatlaşmışsa sonuç olumsuz desulfatorde kurtarmaz .asitli sudaki asit oranı düşüktür kurtarmaz.

yok sülfat oluşmamış zaten içi görünüyor şeffaf plastikten elektrolik mi demem gerek
  • ben akünün suyunu temiz bi yere boşaltıp süzüyorum.
    sonra akünün içine kaynar su döküp en az 5 kere çalkalayarak temizliyorum.
    içinde kaynar su varken aküye darbe yap yani yere vurur gibi yap plakalar üzerindeki tortular dökülsün.
    en az beş altı kere yap.
    sonra akünün suyunu tekrar içine aktar. eksik ise yağmur suyu ile ilave et
    şarja bağla ve iyice doldur.
    ben ölmüş denilen arabamın aküsünü bu şekilde yaptım iki senedir kullanıyorum.
    faydası mutlaka olur ama ne kadar bilemem
  • rondo1194 kullanıcısına yanıt
    Bunu yaptiktan sonra olctunmu hic 12.4 veriyormuydu aku

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ölçme falan yapmadım ama 2013 ün son aylarından beri kullanıyorum halen
  • asitli sulu akü ise yap jel akü ise jel maddesi hasar alırsa akü çöp olur artı sülfatlaşmayı gözle göremezsin mikro kristalleşme olur çıplak gözle görülmez.
  • Ben çok yaptım o işi. Akü ömrünü tamamladıysa işe yaramıyor. Ekektrolit eksilmesi gibi sebeplerden kondüsyonu düştüyse geri düzeltilebilir. Aşırı şarja maruz kalınca elektrolit kaybediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akünün içindeki elektroliti boşalt. saf su doldur, 24 saat kadar 10/1 akımla şarja koy. Şarj alırsa ne ala. almazsa çöpe.

• akünün içindeki pamuklar suyun saf suyun üzerinde yüzüyor
  • babapars kullanıcısına yanıt
    Sulfatlaşmış aküyü şarja bağlayınca bir süre sonra voltaj 13 volta kadar çıkar. Fakat minik bir lamba bağlayıp ölçtüğünde 9 10 volttan başlar ve git gide düşer.
    Kuru tip aküde bu şekilde idi. Amaan ısınırsa ısınsın deyip 30 voltu dayadım. ısınma artınca biraz bekletip soğuttum, tekrar devam ettim. Biraz toparlanmıştı.

• zaten öldü ise yapacak bişey yok artık. mesela benim yaptığım kurşun plakaların üzerini temizlemek sadece
    plakalar artık bitti ise zaten bişey olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.