Şimdi Ara

16gb Ram 7,93 gb görünüyor !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38

Şuan o sorun bende de var hocam çözemedim halen. Çözümü bulursanız beni de etiketleyin. 8GB ram var bios sorunsuz görüyor windows açılınca 4GB kullanıyor sadece.

Alıntıları Göster
    Tamamdır kim bulursa haber versin.. bende araştırıyorum bi yandan

• quote:

Orijinalden alıntı: mokko

Tamamdır kim bulursa haber versin.. bende araştırıyorum bi yandan

Alıntıları Göster

Bende bakıyorum umarım çözeriz bu sorunu. Oyun da oynayamıyorum bunun yüzünden.

• Merhaba,

İkinizinde sorunu işlemcide.  

İşlemcide çekirdek arızası mevcut , bu sebepten ramlarin tamamını kullanamamaktadır

• İkiniz de bilgisayarlarınızı GÜVENLİ MOD da başlatıp ram kullanım durumuna bakıp burada yazar mısınız?

Bunun yanında

bilgisayarlarınızda bulunan ramlerin QVL /Qualified vendor list te olup olmadığına baktınız mı?

RAM 4 GB GÖRÜNEN ARKADAŞ

İşletim sistemin kaç bit?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 16 Şubat 2021; 1:36:57 >
  • @mesuthaksoy Hocam Windows 8.1 SL 64bit kullanıyorum. 3 sene önce falan almıştım bu ramleri sıfır kit şeklinde o günden beridir bir sorun yaşamamıştım. Bu sorunu son 2-3 aydır yaşıyorum. Bazen düzeliyor kendi kendine bazen de sistemi resetledikten sonra düzeliyor daha sonra tekrar aynı sorun oluyor. Bios'dan kontrol ettim ramleri 8GB olarak görüyor hangi slotlarda takılılar onları da gösteriyor ama hala bu sorunu çözemedim. Memtest ile test ettim 2-3 sefer saatlerce bekledim 1 tane bile hata yok ramlerde. Anlamadım vallahi. Bu arada bu sorunu sistemi komple söküp temizledikten sonra yaşamaya başladım.

@General Darknes Bu sorunu yukarıda da belirttim temizlik sonrası yaşamaya başladım. Kimisi işlemci soğutucusu çok sıkıysa ondan yapar diyor kimisi işlemciyi söküp geri takın düzelir diyor bu iki öneri ile aynı sorunu yaşayan arkadaşlar kökten çözmüşler ben daha denemedim tabi ama belki yazılımsal olarak çözülebilir diye bekliyorum. İşlemci de sorun olacağını pek sanmıyorum.

• @mokko Hocam ne yaptınız çözebildiniz mi acaba? Şunu eklemek istiyorum belki yararı olur sizin için. Tam çözüm mü değil mi emin değilim ama 5-6 saattir bir sorun yaşamadım sistemim şuan da ramleri tam olarak çalıştırıyor kullanılabilir miktar yada donanıma ayrılmış sorunu şuan için çözüldü isterseniz sizde bir deneyin. Güvenli modda sistemi açıp DDU ile ekran kartı sürücümü tamamen kaldırdım daha sonra son çıkan sürücüyü özel seçeneğini seçerek sadece physx yazılımının tikini kaldırıp kurdum şuan bir sorun yaşamıyorum ram sorunum şuan için çözülmüş oldu. Bir kaç saat oldu bir problem göremedim halen. Oyun oynadım tarayıcılar da gezindim biraz yük bindirdim sisteme bir sorun yok şuan için.

• Dediğini denedim ama yok dostum olmuyor. Sistem 16 olarak görüyor ama kullanılan 7,93 gösteriyor. İnternette ön yükleme kısmından da yapıldığını buldum ama oda olmadı.
  • quote:

Dediğini denedim ama yok dostum olmuyor. Sistem 16 olarak görüyor ama kullanılan 7,93 gösteriyor. İnternette ön yükleme kısmından da yapıldığını buldum ama oda olmadı.

Hocam ben o günden sonra bir çok deneme yaptım konular okudum inceledim yabancı forumlara da baktım yazılımsal olarak eğer ki bir sorun yok ise donanıma gidiyor bu sorun. Genelde işlemci ve ram sorunu olarak okudum hep. Bende dün sistemimi komple dağıttım hazır dağıtmışken de güzelce temizledim termal macun bakımını yaptım güzelce montajladım sistemim şuan da 1 gün 13 saat boyunca çalışır vaziyette ( Görev Yöneticisin de açık kaldığı saat yazıyor ) ve hiç bir sorun yaşamadım. Sistemim şuan da 8GB ramimim de tamamını kullanıyor şuan bir sıkıntı yaşamıyorum. Zalman CNPS10X optima soğutucu kullanıyorum belki de işlemciye çok baskı yapıyordur diye söktüm güzelce geri taktım şuan için sorunum çözülmüş durumda. Bu sorunu genelde işlemciye çok baskı yapan işlemci soğutucusundan sokete tam oturmayan işlemciden bozuk ram ve ram slotundan yapıyormuş. Bence dediklerimi sizde bir deneyin büyük ihtimal düzelcektir. Size söylediğim sürücü silip kurma aşamasından sonra düzelmişti ama tekrardan aynı sorunu yapmıştı geri bildirim yapmayı unutmuştum yazdığınız iyi oldu aslında. Yukarı da yazdıklarımı deneyin. Umarım düzelir. Benim şuan için çözülmüş olarak gözüküyor.

• Dün bende ramları falan söktüm, tozlarını aldım, biosu güncelledim ve sorun çözüldü. Artık 16 gb görüyor. Valla desteğin için çok teşekkür ederim . Umarım ikimizde bidaha yaşamayız bu sorunu..
  • mokko kullanıcısına yanıt

Ne demek hocam benim sistemim şuan hala sorunsuz bir şekilde çalışıyor mavi ekran da vermiyor şuan da rami de tamamen kullanıyor hata bela yok çok şükür. Forum bu durumlar için var hocam hallettik sorunu. İnşallah hocam teşekkür ederim. Sorunsuz kullanımlar dilerim.

• İnşallah ikimizin sistemde de sorun çıkmaz. İyi günler kardeşim
  • quote:

İnşallah ikimizin sistemde de sorun çıkmaz. İyi günler kardeşim

Hocam selamlar. Merak ettim hala sorunsuz kullanıyor musunuz sisteminizi?

• Merhaba, evet hiç bir problem yok. Sizde de sorun yoktur umarım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Merhaba, evet hiç bir problem yok. Sizde de sorun yoktur umarım.

Yok vallahi hocam bende merak ettim bir sormak istedim şükürler olsun o günden sonra ne bir kapanma sorunu nede bir mavi ekran sorunu hiç birini yaşamadım. Defalarca sistemi kapatıp açtım tekrar olacak mı diye olmadı sistem 8GB ram'in tamamını kullanıyor sıkıntısız şekilde.

• İnşallah karşılaşmayız bir dahada kardeşim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.