Şimdi Ara

17' Lcd tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benq yeni bir firma değil ki. Acer, 2001 yılının sonunda ismini Benq olarak değiştirdi. Bilindiği gibi Acer en eski bilgisayar şirketlerinden biridir.
  • merhaba arkadaşlar bende son kararımı verdim daha doğrusu veremedim.yarın paramı alıp çıkıcam bilgisayar mağazalarına dolaşıcam tek tek ve lg philips veya hyundai monitörlerden birini alıp gelicem .çünkü canım çok sıkıldı artık bunlardan.görüşürüz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celebdae

benq au optronics in sahibi diye duymuştum ne kadar doğrudur bilmiorum ama au optronics birçok firmaya lcd panel satan bir firmadır.

arkadaşın dediği gibi au optonics çoğu firmaya panel satar. okuduğum kadarıyla sony de bi çok modelinde au optonics panel kullanıyo. yalnız sony black film (isim yanlış olabilir)gibi bi teknoloji kullanıyo ekstradan görüntü kalitesi için.
    testler gelince hyundai 8ms nin 25 lere geçtiği testi bende okudum. şöle bi not vardı yalnız. toleranse değeri %35 den fazla olmamak zorundaymış ama hyundai de %200 yazıyodu. 8ms-25ms. bence büyük firmalar bu kurala uyuyodur ve %35 i tutturuyodur. böle olunca 12 ms lik phlips,sony gibi ünlü markalar %35 toleransla en fazla 17ms yeye kadar çıkarlar.tabi bu varsayım onlar da hyundai gibi davranıyor olabilirler. bide bu görüş açısında çakallık yapıp 5:1 oranı kullanılıyomuş. hızlı panellerde 160 derecenin standart değer olan 10:1 le değil 5:1 le alındığını duydum. gerçek değerlerde 160 dereceye ulaşmanın mümkün olmadığını duydum.değerlerin hangi ölçüme göre yapıldığına bakmak lazımmış. yazdıklarımın çoğu mışlı. hepsini okudum.ben de alacam ama hala karar veremedim. ama benq fp71g+ daha ağır basıyo. daha güvenilir bir firma gibi. ayrıca ölçüm değerlerini neye göre aldığını da sitesinde vermiş dürüstçe. alacak arkadaşlara kolay gelsin. ben hala karar veremedim 1 haftadır.

• arkadaşlar merhaba.ben monitörüme kavuştum.hyundai l72s aldım.çok uzun bir araştırma sonunda aldım.ilk izlenimlerim gerçekten iyi bir monitör.oyunlarda ve filmlerde ghosting yok .gözlerime güvenebilirsiniz.hoparlörleri daha denemedim.dvi çıkışlısını bekleyim dedim ama zamanım yoktu.doğru kararı verdik.alacaklara tavsiye olunur.herkese teşekkürler...
  • hayırlı olsun
  • @beorn26: Arkadaşım sadece hyundai değil viewsonic, sony, lg, philips hepsinde aynı şekilde tepki süreleri %200 artabilior bu gayet doğal birşey çünkü stabilite yok ne yazık ki. Eğer stabilite istiorsan overdrive teknolojili mva panel alman gerkior. şu an türkiyede bu ürün sadece viewsonic vp191b de war. fiyatı 550$civarında. 17"hiçbir panelde ise böle bir stabilite yok. vp191b testlerde 15ms nin üstüne çıkmama istikrarını göstermiş bir alet. bu arada ilk çıkan lcd lerin 150ms gibi değerlere çıkabildiğini de söylememe gerek yok sanırsam. Sony nin kullandığı xfilm teknolojisi ise daha çok görüş açısı ve renklerin parlaklığını etkilior.

@myahau: abi sende gülegüle kullan aleti çok güzel bir alet ama işte dvi çıkış olmayınca içime sinmedi walla. dvi şart bence. ben en azından l72d modelini beklemeye karar werdim bu arada nette lcd hakkında onlarca makale okuduğum için epey bilgi sahibi de oldum lcd teknolojileri hakkında

• bende aynen senin gibi baya bi araştırma yaptım lcd hakkında,
    aslında dvi o kadar önemli diilmiş, otoritelerin sölediğine göre.
    yalnızca grafik programları v.b. ile çalışanlar için tavsiye ediolar, yani normal kullanıcılar ikisi arasındaki farkı ayırt edemiolarmış.

quote:

Orjinalden alıntı: Celebdae

@beorn26: Arkadaşım sadece hyundai değil viewsonic, sony, lg, philips hepsinde aynı şekilde tepki süreleri %200 artabilior bu gayet doğal birşey çünkü stabilite yok ne yazık ki. Eğer stabilite istiorsan overdrive teknolojili mva panel alman gerkior. şu an türkiyede bu ürün sadece viewsonic vp191b de war. fiyatı 550$civarında. 17"hiçbir panelde ise böle bir stabilite yok. vp191b testlerde 15ms nin üstüne çıkmama istikrarını göstermiş bir alet. bu arada ilk çıkan lcd lerin 150ms gibi değerlere çıkabildiğini de söylememe gerek yok sanırsam. Sony nin kullandığı xfilm teknolojisi ise daha çok görüş açısı ve renklerin parlaklığını etkilior.

@myahau: abi sende gülegüle kullan aleti çok güzel bir alet ama işte dvi çıkış olmayınca içime sinmedi walla. dvi şart bence. ben en azından l72d modelini beklemeye karar werdim bu arada nette lcd hakkında onlarca makale okuduğum için epey bilgi sahibi de oldum lcd teknolojileri hakkında

• ben kendim arkadaşıma ait olan hyundai l90d+ yi dvi ve düz olarak ayrı ayrı kullandım ve ben farkı rahatlıkla hissettim. sizde hissedersiniz bence. o yüzden bence dvi çıkış gayet önemli
  • birde ölü pixel olayı var, bence en önemlisi lcd de...
    viewsonic, nec bide philips 0 hata pixel garantisi verio bildiğim kadarıyla, yanlışsa düzeltin...
  • nec ve viewsonic verior mu emin değilim fakat philps zero bright dot garantisi verior yani 0 parlak pixel bildiğiniz üzere 3 tip ölü pixel olabilir sürekli siyah, sürekli beyaz veya sürekli sabit bir renk. philips sadece beyaz ve renkli pixele karşı garanti werebilior siyahlara deil.
    fakat gigatek oradan aldığınız her hyundai için beyaz ölü pixel garantisi werior ayrıca 1den fazla siyah ölü pixel çıkarsa o zamanda değiştiriorlar.
    ölü pixel için gidip satıcılar ile konuşmak eğer izin werirlerse deneyip almak çok daha akıllıca olur bence. Eğer ölü pixel çıkarsa yeni ürün sözü alacaksanız markaya bağımlı kalmaya ne gerek war di mi?
  • evet ama gigatek ankarada sanırım istanbulda varmı?
    birde viewsonic ve philips mantıklı gelio bana, kalite ikiside, samsung ve sony de ii ama pixel garantisi yok.
    öncelikli olarak viewsonic galiba...
  • Problemsiz bişi istiosan kesinlikle sony al.Paramın karşılıını versin ve ucuz olsun diosan LG nin alt modellerine bak...Ama lcd için bira daha bekle düşecek falan die bi söylenti duymuşuştum ama dediim gibi söylenti olarak kalabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.