Şimdi Ara

+++17 LG T730SH FLAT MONİTÖR KULLANICILARI YARDIMMMM+++

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni toplamakta olduğum 20 bilgisayar için almayı düşündüğüm LG F700B monitörler stoklarda bulunmadığı için yine LG marka 17 LG T730SH FLAT mönitörü almayı düşünmeye başladım, bu iki model arasında kasa ve tasarım haricinde fazla bir fark göremedim. Özellikle bu monitörü kullanan arkadaşlar eksilerini ve artılarını benimle paylaşırlarsa çok makbule geçecek

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

17 LG T730SH FLAT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 2 Aralık 2005, 21:36:01 >

• Ayrıca bu monitörün kullanmış olduğu yeni teknolojik terimlerin açıklaması burada mevcut, bilgisi olmayan arkadaşlarımızında işine yarar nitelikte bilgiler var

Brightview Teknolojisi: Brightview teknolojisi 350cd/m2 parlaklık, mükemmel odaklama, gerçekçilik ile film ve anmimasyonlarda kalitede artış sağlamaktadır. Brightview yazı, resim ve film olarak 3 farklı moda sahiptir. Kullanıcılar bu modlardan birini kolayca seçebilmektedirler.

EZ-FLAT Teknolojisi: FLATRON ez teknolojisi beraberinde getirdiği teknolojilerle kullanıcıların kullanım amaçlarına göre ayarlarda optimizasyon yaparak, performans ve görüntü kalitesinde artış sağlar. FLATRON ez modern ve estetik bir görünüme sahiptir.

Shadow Mask: Shadow Mask tekniği televizyonlar tarafından kullanılan sistemin aynısını kullanır. Işının içindeki ışık hüzmeleri, binlerce yuvarlak delik ile delinmiş metal bir tabakayı tarar. Her bir piksel, her bir renk için (kırmızı, yeşil, mavi) üç delik içerir. Her deliğin yakınında rengi oluşturmak için bir fosfor noktacığı bulunur. Elektron kaynağı ile tabakanın merkezi arasındaki mesafe, kaynak ile tabakanın uç kesimleri arasında olan mesafeden daha azdır. Bu yüzden bir süre sonra merkez noktanın aşırı ısındığını gözlemleyebiliriz ve bu eşit olmayan genişlemelere ve okuma zorluklarına sebep olur. Fakat, üreticiler artık bu probleme bir çözüm bulmuş durumdalar. Bu teknolojiyi kullanan monitörlerin maskeleri, genleşme faktörü neredeyse sıfır olan nikel ve çelik karışımı "Invar" adlı bir madde ile yapılıyor. Bu, görüntüyü daha okunabilir kılıyor ve ekranın ortasındaki donukluğa mani oluyor.

Bu sistemin temel dezavantajı, maskenin ekran alanında büyük bir yer kaplamasıdır - ki bu da büyük miktarda elektronun, dolayısıyla ışığın geçişinin engellenmesi manasına gelir. Bu yüzden Trinitron tüplü monitöre kıyasla görüntü daha karanlık olur. Bazı üreticiler, her fosfor noktasının arkasına bir filtre ekleyerek teknolojiyi biraz daha geliştirmişlerdir. Buna örnek olarak Toshiba'nın Microfilter'ını, Panasonic'in RCT'sini ve ViewSonic'in SuperClear'ını gösterebiliriz. Bu teknik şu şekilde açıklanabilir: filtre elektron tabancasından yayılan ışının bir yönde ilerlemesine izin verir ve aynı zamanda dıştaki ışığı alır. Bu teknoloji ışık seviyesini yükseltmek ancak yine de saf ve daha parlak bir renk verebilmek için tasarlanmıştır. Diğer teknolojilerden daha ucuza malolan Shadow Mask teknolojisi sadece etkili değil, aynı zamanda masaüstü kullanımı için de ideal bir tasarımdır. Ayrıca grafik işleri için de iyidir çünkü renkler daha doğru olarak verilir.

Bilgiler:www.tomshardware.com.tr sitesinden alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 1 Aralık 2005, 17:43:11 >

• bende f700b var karşılaştırırsak t730sh nin nokta aralığı 0.20, bu f700b de 0.23 diye biliyorm + 1280x1024 çözünürlükte f700b 60hz destek veriyo t730sh ise yazdığın gibi 66hz. Arkadaşın da belirttiği artı özellikler f700b yerine alacağın monitörü daha üstün gösteriyor. Ben f700b den son derece memnunum, artı özellikleri düşündüğünde senin daha memnun olman gerekiyo
  • Arkadaşım cevap için teşekkür ederim, diğer arkadaşlarımızında yorumlarını bekliyorum
  • WoraZ Arkadaşımızdan başka kimsenin bu monitör hakkında bilgisi yok mu acaba, yardımlarınız gerçekten çok önemli arkadaşlar lütfen bilgisi olan bilgilerini paylaşsın rica ediyorum, az değil 20 adet alacağım elimde patlamasın
  • Kimse yokmuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
  • Dostum ben bu monitoru kullanıyorum. 3 ay önce aldım ve almadan önce epey araştırmıştım. Monitor tabii ki kaliteli ve gözü fazla yormuyor. Diğer monitorum samsung syncmaster 753s ve daha çok göz yoruyor. 730sh ın beğenmediğim tek özelliği güzel görünmemesi. Samsung la yanyana durduğunda hakkaten tasarımı biraz rüküş.

Görüntüsü hoşuna gidiyorsa bence çekinmeden al. Bu arada ben bu monitoru 125$ a almıştım. Fiaytları bi daha araştır derim. Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım bilgi için teşekkür ederim, bu arada 125$ almış olduğun monitör tahminimce LG 17" T730BH modeli olabilir, fiyat listelerinde daha ucuz olan model bu
  • Bu monitörü bilemem ama ben F700B den son derece memnunum. ama özellikler açısından + ları olmasına ragmen neden f700b den daha ucuz bu beni düşündürüyor...
  • Aynı soru benim kafamda da var, ben bunu maliyetlerin düşme ihtimaline bağlıyorum, inşallah sebebi budur

Cevap için teşekkür ederim
  • Arkadaşlar 14:33 den bu yana cevap yazan olmamış bu monitör kimsede yokmu nedir, şaştım valla bu kadar uzan cevap yazılmayan bu mesaj var herhalde bugün, öneri ve yorumlarınızı bekliyorum
  • Arkadaşım , monitör güzel , piyasada daha güzelleri var ama daha pahalı. Ben de internet cafe için 10 tane aldım bunlardan ve evimde de şimdilik emanet olarak bu monitörden kullanıyorum. Ekran ile pek işim yok ama memnunum diyebilirim. LG monitörlerin bir standardı vardır ve bir monitör yaptı mı , bunlardan binlerce satar. t730SH da bu geleneğin son temsilcisi. Bir de şunu söyliyeyim , internet cafeye gelen müşteriler , diğer bilgisayarlara otururlarsa 1-2 saat içinde kalkıyorlar ama bu yeni monitör ve yeni konfigürasyonlu makineye oturanlardan 6,5-7 saat oturan oluyor. Belki de yeni makinelerin AMD643200 ve 6600GT olmasından kaynaklanıyordur

• Yani sonuçta öneriyorsun öyle değil mi , araştırmalarım devam ediyor eğer daha iyi bir monitör bulamazsam seçimim bu monitörden yana olacak
  • t730sh geçen ay aldım.... flat değil yalnız orası çok açık sadece önüne düz cam koymuşlar... onun dışında güzel bir monitor tavsiye ederim
  • Arkadaşım uayrın için teşekkür ederim, mecbur kalırsam bu monitörü tercih edicem gibi görünüyor ayrıca bu ürünü de incelemeye aldım, yorumlarınızı bekliyorum

• Hayır T730sh dostum.

quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

Arkadaşım bilgi için teşekkür ederim, bu arada 125$ almış olduğun monitör tahminimce LG 17" T730BH modeli olabilir, fiyat listelerinde daha ucuz olan model bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.