Şimdi Ara

17 yaşındaki kardeşime lösemi teşhisi konuldu,ama Allah`ın izniyle bunu da atlatacak (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
10.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

quote:

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

hayırlı olsun.hastalıkta nimettir. ilkokulda türkçe ve din hocamız bunları derdi.

Hastalık nimet mi? Ne salakça bir yorumdur bu ne sığ görüştür. 17 yaşındaki bir insanın hayatı eriyor. Sen buna nimet mi diyorsun ?

Geçmiş olsun. Mümkünse moralini çok yüksek tut hem kendinin hem kardeşinin. İmkanınız var ise en iyi yerlerde tedavi olmasını sağlayın. Ne gerekiyorsa yapın ve herşeyden önce umudunuzu kaybetmeyin. Bu rahatsızlıktan kurtulan çok insan var.

Eskiden de kolu bacagi kirilanlari diri diri gomuyorlarmis. Boyle kafalar oldukca yokolmaya mahkum turkiye. Cok agir konuscagim olmayacak.....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah acil şifalar versin, geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah acil şifalar versin tüm hastalara
  • kardeşin inş. iyileşir Allah acil şifalar versin
  • Allah acil şifalar versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.President

quote:

Orijinalden alıntı: MrPinkFloyd

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boor

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

hayırlı olsun.hastalıkta nimettir. ilkokulda türkçe ve din hocamız bunları derdi.

Hastalık nimet mi? Ne salakça bir yorumdur bu ne sığ görüştür. 17 yaşındaki bir insanın hayatı eriyor. Sen buna nimet mi diyorsun ?

Geçmiş olsun. Mümkünse moralini çok yüksek tut hem kendinin hem kardeşinin. İmkanınız var ise en iyi yerlerde tedavi olmasını sağlayın. Ne gerekiyorsa yapın ve herşeyden önce umudunuzu kaybetmeyin. Bu rahatsızlıktan kurtulan çok insan var.

İster inan ister inanma "...Muhakkak siz malınızla ve canınızla sınanacaksınız" yazar Ali İmran suresinde. Sabreden kazanır.

Allah sabır ve şifa versin.

17 yaşındaki çocuğun nesini sınayacak ? Kendinizi sureler ile avutun. Gerçekçi olun! Bir insanın acı çekmesi tanrıya neyi sağlayacak elinde bütün dünyayı cennete çevirebilecek gücü var madem çevirsin ve bütün insanlar barış içinde yaşasın neyin kavgası bu ?

Hastalık, yangın, doğal afet vs. gibi insan hayatını olumsuz etkileyen şeylerin bir sınav bir deneme olduğunu söyleyen insanların zihinlerinden şüphe ederim. Aynı durumda sen kalsan isyanların en büyüğünü edersin.

tam ateist gibi düşünüyosun.hastalar,engeliler,fakirler,olumsuz durumlar olmasaydı kimse sağlıklı oldugu için yada durumu iyi oldugu için şükretmezdi..
    hem hiç bir insanın beyni Allahın neden boyle yaptıgını kavrayamaz.
    klasik atesist cümlesi kurmuşsun öyle olması gerekiyo o yuzden
    Allah eğer dünya hayatında her kötüyü cezalandırsa her şeyi düzeltseydi dünyada insan kalmazdı hepsini cezalandırmıştı
    Dünya hayatı sadece sınav bize mühlet verilmiş öldükten sonra zaten karşılığını alacaksın.
    Allah kimine hastalık verir kimine sakatlık veya hayırsız evlat,fakirlik,kaza,bela.. kiminide zengin eder buna niye böyle diyemessin
    okumuş adamsın aç bi kuranı oku orda sebebiyle var.
    Senin zihniyetin esas şüphe edilcek durumda kendını zeki ve gururlu sanıp insanlardan farklı düşünme kimliği içine girmenle kendini bişey sanma.
    Dünya işte senin gibi gerçek önünde oldugu halde inkar edenlerle inananları ayırmak için
    geçmişte birçok toplum önünde peygamber tarafından mucize yapılmasına rağmen sihir diyip inanmamış ve ateist olarak ölmüştür.
    sen hasta değilsin ama beynindeki bu düşüncelerle o çocuktan daha aşağı konumdasın..

ayrıca beni klasik türk insanı gibi cahil ve yobaz sanma.Ne akpliyim nede doğru düzgün namaz kılarım ama bilmek ayrı birşey
    bilimi severim senin gibi düşündüm bi zamanlar merak edip araştırdım fikrim değişti. seninde yapman gereken bu.
    bazı durumlarda durman gerek fazla düşünmemen gerek kafandaki aksi düşünceler seni çok kötü çelişkilere düşürmeye başlar

kusura bakma da klasik türk insanısın işte.

Geçmiş olsun arkadaşım umarım kardeşin en yakın zaman da sağlığına kavurşur.

kafa yapısına bakar mısın düşünmeni yasaklayan bir şeye nasıl boyun eğiyorsunuz anlamıyorum

• duam sizinle bir yardımım olursa burdayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaçak Yolcu -- 24 Mart 2013; 14:06:14 >
  • Geçmiş olsun dostum Allah acil şifalar versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

quote:

Orijinalden alıntı: EnriqueM
    .

Hocam bu ilik nasıl veriliyor.Ben kendi şehrimde verebilir miyim bu örneği ?

Varsa yapabileceğimiz bir şey ikinize de verelim.

Merhaba kardeşim duyarlılığın için çok teşekkür ederim.

İlik doku grubu var bana uymayabilir ama ilik nakli bekleyen diğer hastalara uyabilir.
    Gönüllü ilik donörü olmak için istanbuldaysan çapa tıp fakültesinde ilik bankası var.Oraya gidip gönüllü ilik donörü olmak istediğini soylersin onlar sana ne yapman gerektiğini söylerler.

• quote:

quote:

quote:

.

İlik doku grubu var bana uymayabilir ama ilik nakli bekleyen diğer hastalara uyabilir.
    Gönüllü ilik donörü olmak için istanbuldaysan çapa tıp fakültesinde ilik bankası var.Oraya gidip gönüllü ilik donörü olmak istediğini soylersin onlar sana ne yapman gerektiğini söylerler.

İstanbul'da değilim hocam.Her şehirde olmuyor mu bu ? birde ameliyat felan oluyor muyuz ilik verirken ?

• allah acil şifalar versin umudunu kaybetme kanserler bile iinde bi ka dala mı ne ayrılıyo yani öle bi şeydi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

.

İstanbul'da değilim hocam.Her şehirde olmuyor mu bu ? birde ameliyat felan oluyor muyuz ilik verirken ?

İlik bankalarinin olduğu yerlerde (ızmir ankara ıstanbul antalya) olabiliyor çünkü ilik doku gruplarina bakmak için tüple kan alıyorlar.Bir süre sonra doku grubun ilik nakli bekleyen hastalardan birine uygun olursa ilik veriyorsun.Gönüllülük esasina dayalı.

İlik verirken 2 türlü verebiliyorsun.

1.si kalça kemiğinden uygun bir iğneyle alınıyor.

2. Si özel ilaçlarla ilik kanda toplaniyor ve kan verir gibi iliğin bir torbaya aktarılıyor.

Sen ise o gün hastaneden çıkıyorsun.Gerçekten korkulacak bir şey yok.

İliği vereceğin hasta ise kemoterapi ile iliği tamamen yok ediliyor ve yeni iliği ona aktarılıyor.Bu anda iliği veren donörün vazgecmesiyle hastanın halini düşünebilirsiniz sanıyorum.Bu iş gerçekten hayat kurtarıyor ve iliği veren kişinin hiçbir sağlık sorunu olmuyor.Ama kurtardigi hayatları sen düşün :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

.

İlik bankalarinin olduğu yerlerde (ızmir ankara ıstanbul antalya) olabiliyor çünkü ilik doku gruplarina bakmak için tüple kan alıyorlar.Bir süre sonra doku grubun ilik nakli bekleyen hastalardan birine uygun olursa ilik veriyorsun.Gönüllülük esasina dayalı.

İlik verirken 2 türlü verebiliyorsun.

1.si kalça kemiğinden uygun bir iğneyle alınıyor.

2. Si özel ilaçlarla ilik kanda toplaniyor ve kan verir gibi iliğin bir torbaya aktarılıyor.

Sen ise o gün hastaneden çıkıyorsun.Gerçekten korkulacak bir şey yok.

İliği vereceğin hasta ise kemoterapi ile iliği tamamen yok ediliyor ve yeni iliği ona aktarılıyor.Bu anda iliği veren donörün vazgecmesiyle hastanın halini düşünebilirsiniz sanıyorum.Bu iş gerçekten hayat kurtarıyor ve iliği veren kişinin hiçbir sağlık sorunu olmuyor.Ama kurtardigi hayatları sen düşün :)

Çok teşekkürler.Yakında bir tanesine gitmeyi düşünüyorum.

• Allah acil şifalar versin bu hastalıkta en önemli şey moral siz ailece moralinizi yüksek tutun ki kardeşin de tutunabilsin güçlü olmanız lazım Allah onu size bağışlasın umarım bir umut çıkar karşınıza en kısa zamanda kardeşim
  • hepiniz sağolun . bir haftadan beri serum ve antibiyotik veriliyordu bu gün kemoterapi ilaclarına başlanacak .
  • Yaşıtım kardeşinle.Umarım iyileşir üzüldüm geçmiş olsun.

• Geçmiş olsun dostum inşallah kardeşin iyileşir,dimdik dur ama mutlu olmalı kardeşin
  • KArdeşim Allah yardımcınız olsun başlığı görünce bi tuhaf oldum zaten:( Allah acil sifalar versin
  • doktorları geldi tedavinin birinci ve en önemli aşaması bu gün başlıyor ve 28 gün sürecek dedi, kardeşimede bu tedavi esnasında lys sınavına bile hazırlanabilirsin dedi,şu an moral olarak çok daha iyi durumdayım kardeşimde öyle , inşallah kısa sürede bu hastalıktan kurtuluruz .

yüce rabbim tüm hastalara şifalar versin .yakınlarına sabırlar ihsan eylesin .
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.