Şimdi Ara

1750-1850TL (Monitör ve Hard Disksiz) Kasa Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakart - MSI Z77A-G43 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (G3) (Ivy Bridge) (Crossfire düşünmedigim için yeterli)

Ekran K - Sapphire 7850 2gb(256bit) OC

İşlemci - INTEL Core i5-3550 LGA 1155 6MB 3.3GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci

RAM - Corsair Vengeance Low Profile 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit ( yada Geil Enhance Corsa (2x4)8gb 1600Mhz Dual channel )

Kasa - Corsair Carbide 400R USB3.0 Mid-Tower Corsair CX v2 500W 80+ Kasa (12v kanalında 34A 408W)

Çok extreme bir sistem istemiyorum.Zaten bu fiyata öyle birşey kurmak imkansız.Orta yollu sıkıntı yaratmayacak bir sistem.Fikirleriniz nelerdir.Bu sistem 1750 civarı tutuyor(Kendi HDDmi kullanacam.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KimdenAlacan -- 11 Mayıs 2012; 23:53:53 >

• dostum mütevazilik yapmışsın ancak bugun 600 liraya sistem toplayıp oyun oynayanlar var,sen bu sistemle tum oyunların anasını bile ağlatırsın :) orta hal falan değil,baya baya olmuş yani..hayırlısı olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lizarazu77

dostum mütevazilik yapmışsın ancak bugun 600 liraya sistem toplayıp oyun oynayanlar var,sen bu sistemle tum oyunların anasını bile ağlatırsın :) orta hal falan değil,baya baya olmuş yani..hayırlısı olsun..

Gigabyte GA-P55-UD3L , i5 760 2.8 GHZ 8mb , Sapphire Radeon HD 5670HM , Samsung 1TB 32m 7200rpm , Vento Kasa - 350W HiLevel 2x4GB 1333Mhz ram

Dostum bu eski sistemim bunu monitörle beraber 1350 tl ye satıyorum.Bu sistemden çok daha iyi olacağı kesinde dedigin gibi abartılı birşeyde olmaz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KimdenAlacan -- 11 Mayıs 2012; 1:12:53 >
  • hocam işlemciyi i5 3550 alabilirsiniz 100 mhz fark var. çok fazla etkilemez. fiyat olarak 3550 daha uygun. bence ssd almak yerine oyunlar için e.kartına yatırım yapmalısınız. 1tb hdd ve 7850-560 ti arası donanım alınabilir. ssd ye daha sonraları geçebilirsiniz. bir de psu olarak en az 600 watt 80+ bir psu almanızı tavsiye ederim. kasa da fiyatına göre güzel bir kasa. ram olarak corsair tavsiyem olacaktır.

psu olarakhttp://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-600w-80-plus-bronz-guc-kaynagi.html bunu düşünebilirsiniz. sessiz ve güçlü

• Eksen Bilgisayarda Güzel Bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: KimdenAlacan

Anakart - MSI Z77A-G43 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (G3) (Ivy Bridge) (Crossfire düşünmedigim için yeterli)

Ekran K - MSI r6850 (256bit)1GB + Battlefield 3 hediyeli (bf 3 keyini düşünce ekran kartı 250 tl civarına geliyor ve afterburner ile biraz zorlarsam bana yetecegini düşünüyorum )

İşlemci - INTEL Core i5-3570K LGA 1155 6MB 3.4GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Ivy Bridge) (i5 3550 ile arasında baya fiyat farklı var çok performans farkı olur mu ?)

RAM - Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit ( yada Geil Enhance Corsa (2x4)8gb 1600Mhz Dual channel )

HDD - Team Xtreem S2 120GB 550-500MB/sn

Power - High Power B12S Serisi 550W 80+ Plus Bronze

Kasa - Aerocool VS-3 (eski bir kasa , görünümü pek önemli degil benim için)

Çok extreme bir sistem istemiyorum.Zaten bu fiyata öyle birşey kurmak imkansız.Orta yollu sıkıntı yaratmayacak bir sistem.Fikirleriniz nelerdir.Bu sistem 1800 civarı tutuyor.Teknobiyotik % 25 indirimi olmadan.Başka bir pc toplama sitesi tavsiyeniz varmı bu arada ? oralarıda araştırmak isterim.Şimdiden teşekkürler.

İ5 işlemci alıyorsan
    Ekran kartı : GTX 560 Tİ olsun
    HD 6850 alacaksan, o işlemciye gerek yok İ3 te olabilir
    SSD
    http://www.teknobiyotik.com/depolama/ssd/team-xtreem-s3-120gb-550-500mb-sn-sandforce-kontrolculu-2-5-sata3-ssd.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 11 Mayıs 2012; 14:38:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2000 TL SSD TAVSİYESİ
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

quote:

Anakart - MSI Z77A-G43 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (G3) (Ivy Bridge) (Crossfire düşünmedigim için yeterli)

Ekran K - MSI r6850 (256bit)1GB + Battlefield 3 hediyeli (bf 3 keyini düşünce ekran kartı 250 tl civarına geliyor ve afterburner ile biraz zorlarsam bana yetecegini düşünüyorum )

İşlemci - INTEL Core i5-3570K LGA 1155 6MB 3.4GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Ivy Bridge) (i5 3550 ile arasında baya fiyat farklı var çok performans farkı olur mu ?)

RAM - Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit ( yada Geil Enhance Corsa (2x4)8gb 1600Mhz Dual channel )

Çok extreme bir sistem istemiyorum.Zaten bu fiyata öyle birşey kurmak imkansız.Orta yollu sıkıntı yaratmayacak bir sistem.Fikirleriniz nelerdir.Bu sistem 1800 civarı tutuyor.Teknobiyotik % 25 indirimi olmadan.Başka bir pc toplama sitesi tavsiyeniz varmı bu arada ? oralarıda araştırmak isterim.Şimdiden teşekkürler.

İ5 işlemci alıyorsan
    SSD
    http://www.teknobiyotik.com/depolama/ssd/team-xtreem-s3-120gb-550-500mb-sn-sandforce-kontrolculu-2-5-sata3-ssd.html

Team 2. seri ile 3. seri arasında çok ciddi fark varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: harece66

hocam işlemciyi i5 3550 alabilirsiniz 100 mhz fark var. çok fazla etkilemez. fiyat olarak 3550 daha uygun. bence ssd almak yerine oyunlar için e.kartına yatırım yapmalısınız. 1tb hdd ve 7850-560 ti arası donanım alınabilir. ssd ye daha sonraları geçebilirsiniz. bir de psu olarak en az 600 watt 80+ bir psu almanızı tavsiye ederim. kasa da fiyatına göre güzel bir kasa. ram olarak corsair tavsiyem olacaktır.

psu olarakhttp://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-600w-80-plus-bronz-guc-kaynagi.html bunu düşünebilirsiniz. sessiz ve güçlü

Şu an aklımdaki kasa şu şekilde

MSI H77MA-G43

INTEL Core i5-3550

Corsair VENGEANCE LP Cl9 2x4 1600mhz

400R Carbide Serisi USB3.0 Mid-Tower Corsair CX v2 500W 80+ Kasa (güç kaynağının 12v kanalında 408w 34a var overlock meraklısı degilim sadece işlemci turbosunu açabilirim birde ekran kartına stock voltageda gidebildigim yere kadar giderim ve bu güç kaynağı bu işlemlere yeter gibi duruyor)

SAPPHIRE HD7850 OC 256bit2gb

Bu 5 parça toplam 1750 TL tutuyor.

şu an elimde 2tb wd caviar green 64mb intellipower var.Aldığım sistemi büyük ihtimal şimdilik bu hddye kuracam.İlerde SSD alıp sistemi ona kurmayı düşünüyorum.

Monitör olarakta 23' ile 21,5' arasında kaldım.Şu an 20' monitör kullanıyorum 2 metre uzaktaki yatağa uzanıp film izlerken baya küçük görünüyor(özellikle altyazılar).O yüzden 23' tarzı birşey düşünüyorum.

HP x2301 23" 3ms (Analog+DVI+HDMI) Wide Screen LED Monitör

HP 2311gt 3D LED Backlit Monitor (3Dsini geçtim 2D si nasıl bu monitörün tavsiye edermisiniz ?)

SAMSUNG S22B350H 21.5" 2ms Full HD HDMI (Yani 20' in biraz daha ene doğru geniş olan versiyonu olduğunu düşürsek bu monitöre mantıklı bakamıyorum).

Monitör seçerkende hep HDMI girişi olsun diye dikkat ettim.Bilgisayarda kullanırken hangi giriş daha mantıklı ? Daha ucuza sadece DVI girişi olan güzel modellerde bulabilirim.

• quote:

quote:

hocam işlemciyi i5 3550 alabilirsiniz 100 mhz fark var. çok fazla etkilemez. fiyat olarak 3550 daha uygun. bence ssd almak yerine oyunlar için e.kartına yatırım yapmalısınız. 1tb hdd ve 7850-560 ti arası donanım alınabilir. ssd ye daha sonraları geçebilirsiniz. bir de psu olarak en az 600 watt 80+ bir psu almanızı tavsiye ederim. kasa da fiyatına göre güzel bir kasa. ram olarak corsair tavsiyem olacaktır.

MSI H77MA-G43

INTEL Core i5-3550

400R Carbide Serisi USB3.0 Mid-Tower Corsair CX v2 500W 80+ Kasa (güç kaynağının 12v kanalında 408w 34a var overlock meraklısı degilim sadece işlemci turbosunu açabilirim birde ekran kartına stock voltageda gidebildigim yere kadar giderim ve bu güç kaynağı bu işlemlere yeter gibi duruyor)

şu an elimde 2tb wd caviar green 64mb intellipower var.Aldığım sistemi büyük ihtimal şimdilik bu hddye kuracam.İlerde SSD alıp sistemi ona kurmayı düşünüyorum.

Monitör olarakta 23' ile 21,5' arasında kaldım.Şu an 20' monitör kullanıyorum 2 metre uzaktaki yatağa uzanıp film izlerken baya küçük görünüyor(özellikle altyazılar).O yüzden 23' tarzı birşey düşünüyorum.

HP 2311gt 3D LED Backlit Monitor (3Dsini geçtim 2D si nasıl bu monitörün tavsiye edermisiniz ?)

SAMSUNG S22B350H 21.5" 2ms Full HD HDMI (Yani 20' in biraz daha ene doğru geniş olan versiyonu olduğunu düşürsek bu monitöre mantıklı bakamıyorum).

Monitör seçerkende hep HDMI girişi olsun diye dikkat ettim.Bilgisayarda kullanırken hangi giriş daha mantıklı ? Daha ucuza sadece DVI girişi olan güzel modellerde bulabilirim.

hocam monitör olarak dvi girişli olanları alabilirsin dvıdanda dijital olduğu için hd görüntü aktarımı yapar hdmı la tek farkı hdmı seste veriyo aynı kablo üzerinden odur yani rahatlıkla dvı olan monitörlere bakabilirsin bende
    asus 23" VS238H düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mnyx

quote:

quote:

MSI H77MA-G43

INTEL Core i5-3550

hocam monitör olarak dvi girişli olanları alabilirsin dvıdanda dijital olduğu için hd görüntü aktarımı yapar hdmı la tek farkı hdmı seste veriyo aynı kablo üzerinden odur yani rahatlıkla dvı olan monitörlere bakabilirsin bende
    asus 23" VS238H düşünüyorum

Anladım teşekkürler.

• quote:

quote:

İ5 işlemci alıyorsan
    SSD

hd 7850 oc seçimi daha mantıklı olmaz mı ?

• quote:

bütçe sıkıntısı yoksa neden olmasın
  • quote:

quote:

Şimdilik SSD yerine daha kaslı ekran kartı almayı düşünüyorum.Elimdeki WD 2tb 64 mb intellipower hddye kuracam sistemi.Tek sıkıntı bu hdd caviar green serisi.İşlem olmadıgı zaman kendini kapatıyor gibi bir durum var sanırım.Yani oyun oynarken falan performansımı düşürür mü ?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KimdenAlacan -- 12 Mayıs 2012; 17:29:13 >
  • quote:

quote:

quote:

Şimdilik SSD yerine ekran kartı almayı düşünüyorum.Elimdeki WD 2tb 64 mb intellipower hddye kuracam sistemi.Tek sıkıntı bu hdd caviar green serisi.İşlem olmadıgı zaman kendini kapatıyor gibi bir durum var sanırım.Yani oyun oynarken falan performansımı düşürür mü ?.

işletim sistemi default ayarlarıdır
    denetim masası/güç seçenekleri/plan ayarlarını değiştir
    hiç bir zaman yap

SSD daha sonra alırsın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdilik SSD yerine ekran kartı almayı düşünüyorum.Elimdeki WD 2tb 64 mb intellipower hddye kuracam sistemi.Tek sıkıntı bu hdd caviar green serisi.İşlem olmadıgı zaman kendini kapatıyor gibi bir durum var sanırım.Yani oyun oynarken falan performansımı düşürür mü ?.

işletim sistemi default ayarlarıdır
    denetim masası/güç seçenekleri/plan ayarlarını değiştir
    hiç bir zaman yap

SSD daha sonra alırsın

Dedigin ayarları sisteme win 7 64bit kurduktan sonra yaparım.1 2 hafta daha zamanım var bakalım belki fikirlerim degişir parçalar hakkında.Siz yine görüşlerinizi yazın monitör ve hddsiz 1750-1850 arası bir kasa istiyorum.

• up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KimdenAlacan -- 13 Mayıs 2012; 23:19:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.