Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
82
Favori
123.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

Hocam zamaniniz varsa konunun ilk sayfasinda basimdan gecen atm olayi vardi okursaniz sevinirim belki kucukte olsa bilinclenme anlaminda faydamiz olabilir.

Tabiki hocam teşekkürler ilginiz için.
  • Gecmis olsun hocam.Turkiye almis yurumus bu dolandiricilik konusunda.
  • ufak bir bilgi vereyim hocam

Sanal kartta 3D uygulamasi çalismiyor . Zaten güvenli kartla alisveris yapiyorsunuz . Kartiniz hayalet gibi ortadan kayboluyor , sizin belirlediginiz saat araliklarinda ve belirlediginiz meblag tutarinda var oluyo kart

Benim yeni kartim geldiginden bu yana ,hiç gerçek kartla alisveris yapmadim , morhipoda olsa, hb de olsa, n11 de olsa ,amazonda olsa her da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 30 Ocak 2016; 17:48:48 >
  • Dolandırıcılığı yapan yabancı firmalar mağdurların harcama itiraz dilekçelerinde yazılıdır.Bankalar bu firmaları biliyor anlamına gelir.Neden müşterilerinin dolandırılmasını önlemezler bilinmez.İş B. çalışanı söylediği bu siteden,şirketten çok var bu tür şikayetler.Bir yurtdışı firması aynı bankanın yüzlerce müşterisin dolandırıyor,bankamızda sadece seyrediyor.Harcama itirazı alıp 30-60 gün bekleyin yaptıkları tek şey.
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, başkalarını da uyarmak için gösterdiğiniz gayret için teşekkür ederiz.
  • Yazılanları okuyunca bir kez daha Türkiye de olduğumuz gerçeğini hatırladım. bu kadar vurdumduymazlık dolu bir sistem olamaz...
    En iyisi BDDK ya topluca talep iletmek, bankalara 3d olmayan işlemlere kartı kapatma seçeneği sunma zorunluluğu getirsinler... müşterinin tercihinde olsun!
  • Ben de çoğu kartı önlem olarak kapattım. 10 yıldan fazladır açıktı ama sıra bize de geliyor olabilir. Halk bankası tam antika, mobil subeden acma kapama vs hicbir islem yapilmiyor. En beğendim vakıfbank, mobil şubeden hemen online alışveriş limiti değiştiriliyor. Ayrica sanal kart derdi yok, çünkü çoğu sanal kart kampanyalı alışverişlerde sorun oluyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dun acık cezaevinden firar eden bir mahkum getirdiler ust aramasında a4 kagıdına el yazisi ile yazılmis resmen kart dolandırıcılık islemleri nasıl yapilcagını anlatıyordu ..kagıta 3d ile islem yapmayan sitelerden altın alma 3d isterse patates hat nasıl olusdurur gibi ifadeler wardi..ayrıca 5-6 kisininin tum kart bilgileri , tel no yazıyordu anne kızlık soy ismine kadar dusunun yanı hemen savcılaga suc duyurusnda bulunduk gorseniz adam cahilin teki dersiniz ..kesin bu bilgileri bir yerden ele gecirdiler cunku anne kızlık soy ismi filan kolay bulunmas buyuk ihtimal bankalardan caldılar bunları..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tobey

dun acık cezaevinden firar eden bir mahkum getirdiler ust aramasında a4 kagıdına el yazisi ile yazılmis resmen kart dolandırıcılık islemleri nasıl yapilcagını anlatıyordu ..kagıta 3d ile islem yapmayan sitelerden altın alma 3d isterse patates hat nasıl olusdurur gibi ifadeler wardi..ayrıca 5-6 kisininin tum kart bilgileri , tel no yazıyordu anne kızlık soy ismine kadar dusunun yanı hemen savcılaga suc duyurusnda bulunduk gorseniz adam cahilin teki dersiniz ..kesin bu bilgileri bir yerden ele gecirdiler cunku anne kızlık soy ismi filan kolay bulunmas buyuk ihtimal bankalardan caldılar bunları..

Öncelikle geçmiş olsun dileklerini ileten tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Ayrıca bu tür konular hep yukarıda kalmalı çünkü telefon/İnternet dolandırıcılığı giderek arttı ve hız keseceğe benzemiyor.
    Ayrıca, dolandırıcılık olaylarının daha komplike olmaya başladığı anlaşılıyor.

Alıntı yaptığım arkadaşın mesajını okuyunca olayın çok ileri boyutlara ulaştığı görülüyor:

Adam firari mahkum ve bunun üzerinden çıkan kağıda göre annenizin kızlık soyadına kadar tüm bilgiler var: İşte güvenlik konusunda ne kadar paranoya yaparsak yapalım sözün bittiği yer:

Kredi kartının ön ve arka yüzündeki bilgiler, cep telefon numaranız ve annenizin kızlık soyadı;
    Futbol ile ilgili hatırladığım bir spiker deyiminde olduğu gibi: "Kaleci Lukovcan'ın yapabileceği bir şey yoktu, top 90'a gitti"

İyi de bu kadar bilgi, sahibinin bilgisinin dışında nasıl bir araya getirildi?
    Bankalar'dan çalındı
    Mutsuz Banka/Şirket çalışanları firmalarından intikam almak için bu bilgileri sattı..

Sonuç?

Bu gün okuduğum habere göre İzmir Eminiyet Müdürü'nün bulduğu çözüm: "Galiz sözler söyleyip telefonu kapatın, polis sizi para için aramaz"

Ne güzel, peki arayan telefon no belli olmasına rağmen bunu bildirdiğinizde ne oluyor? "Dolandırılmadıysan bizi meşgul etme"

İyi de bu Banka/Firmaların veritabanlarını hack'leyen ya da içerden bilgi sızdıran olası şüpheliler hakkında bir gelişme? Duymadık. Mesela bana da Telekom'um hack'lendiği söylendi ama sonuç?

Sanal kart kullanın, peki önceki mesajımda yazdığım gibi sanal kart ile su faturasını ödemeyemedim, gecikmeye girdi ama neyse ki su konusunda çoğu Belediye hoşgörülüdür.

Ayrıca son günlerdeki araştırmalarımdan şunu öğrendim:

Garanti ve Akbank gibi bankalar cep tel uygulamalarında bile tek tıkla Kredi Kartınızı internet alışverilerinize açıp/kapama imkanı sunuyorlar ki bu da en az sanal kart kadar güvenlik sağlıyor.
    Ancak bu seçenek YKB'da yok.

Bu arada, başka linkte verilen fotoda canımı sıkan ne oldu:

Adamlar dolandırıcılık için çağrı merkezi oluşturup elemanlar almışlar ve bir tanesi masasının üstüne pokemon oyuncağı koymuş: Her sabah insanları dolandırma işine gelip akşama kadar bu işte çalışırken karşısına pokemon oyuncağını koyan kadının iş çıkışında metroda vs. yanınızda duran birisi olma ihtimali...

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 30 Ocak 2016; 23:10:43 >

• benimde yakyn geçmi?te benzerbir olay ba?ymdan geçti.

tesadüfen mesajlarymy kontrol ederken world kartymdan 1200$ ve 650$ lyk çekimlerin oldu?una dair smsleri farkettim.
    hemen world mü?teri hizmetlerini aradym 1200$ lyk çekim görünmüyordu ama 650$ lyk çekim yapylmy?ty. hemen kayyt açylyp karty iptal ettirdik ve size denilen gibi pazartesi fax çekmemi yapacak bi?eyleri olmady?yndan bahsetti. bir müddet sinir harbinden sonra ektreyi açyp çekim yapylan yeri kontrol ettim jet.com isimli siteydi. siteyi nette ara?tyrdym hepsiburada tarzynda global bir site. siteye durumu anlatan bir mail hazyrladym saolsun forumdan bir arkada?yn yardymyyla ingilizceye çevirdik ve yolladyk. site saolsun sitenin sahtekarlyk birimine bilgileri ula?tyrdy?yny ve gerekenin yapylaca?yny bildirdi.
    bu arada pazartesi sabahy ykbye faxy çektik ve beklemeye geçtik.
    1 hafta sonra siteye durumu sordu?umda müjdeli haberi verdiler saolsun. aly?veri? yapylan hesaby bloke edip ürünleri kargodan çekmi?ler 3-5 gün içinde de iade olaca?yny bildirdiler ve dedikleri gibide 5 günün sonunda iade ettiler.
    bu arada para iadesinden 1 hafta sonrada ykbden posta ile mektup geldi i?leminiz provizyonda oldu?undan bir ?ey yapamyyoruz yazyyordu :))

bu olaydan sonra akyllandym asyl tüm kredi kartlaryny internet ve yurtdy?y alymlaryna kapattym. sonrasynda sanal kart olu?turup aly?veri?lerin öncesinde limit belirlemeye ba?ladym. ?imdilik sykynty yok :)

• Öncelikle bu tür olaylardan canı yanan herkese geçmiş olsun diliyorum.
    Benimde başıma ABERCROMBIE & FITC ten yapılan harcama olayı geldi.
    Yapılan harcama 08.10.2015 tarihinde yapılmış. Bana mesaj 09.10.2015 tarihinde yapılan harcamayı bölmek için mesaj geldi.
    Hemen bankayı arayıp kartı kapattım.Online işlemlere girdiğimde ise provizyonda bekleyen başka harcamanında olduğunu gördüm.
    Bankaya gidip dilekçemi yazdım, sonuç itibari ile paramı geri aldım.
    İlginç olan nokta ise bankalar ayakta uyuyor.
  • Bu sitedeki yazıları ve önerileri okuyalım, dolandırıcılardan korunalım:

www.dolandirilmayin.com
    dolandirilmayin.com - Bu web sitesi satılıktır! - dolandirilmayin Kaynaklar ve Bilgiler.
    https://www.dolandirilmayin.com/dolandiricilik-yontemleri/sigorta-dolandiriciligi

www.dolandirilmayin.com
    dolandirilmayin.com - Bu web sitesi satılıktır! - dolandirilmayin Kaynaklar ve Bilgiler.
    https://www.dolandirilmayin.com/icerik/genel-bilgiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gemiş olsun sonuçlandığına sevindim. Bende kredi kartını çok kullanırım. özellikle iternetten alışverişte umarım başımıza böyle şeyler gelmez :)
  • geçmiş olsun.

benimde ykb kartım kopyalandı ve 5bin tl limit nakit avans olarak boşaltıldı.

banka ipine bile takmadı beni maalesef birde utanmadan mektup yollamışlar genel merkezden . şüpheli işlemlerinizde şifre girilerek yapıldığını fakrettik bu yuzden bizim sorumluluğumuz yoktur diye.

savcılıga dilekçe falan verdik kamera kayıtları için ama 2-3 ay geçti sonuç yok. umudum da kalmadı artık o paradan. yapanları allaha havale ettik sadece. elimizden gelen bu.
  • Şuan kullanımda olan kart sistemi, sadece kredi kartı değil aynı zamanda banka kartları da dahil, kötüye kullanıma çok açık.

Hayret ediyorum bu kadar az dolandırma vakası nasıl oluyor diye. Sanal pos ödemelerinin nasıl çalıştığını, bankaların kart şifresi doğrulama mantığını biraz araştırsanız aklınız uçar, tüm kartları kapattırırsınız.

Sektörün içerisinde birisi olarak söyleyebilirim ki bir çok banka sanal pos işleminde, sanal posu verir firmaya gerisi allah kerim. O firma kart bilgilerinizi kayıt etti mi sattı mı, takip eden inceleyen yok.

Örneğin abc.com sitesine giriş yaptınız ve banka bu site üzerinde sanal pos kullanımına izin vermiş olsun. Yani ortak pos kullanılmıyor sitede. Dolayısı ile siz tüm bilgilerinizi öncelikle abc.com sitesine verirsiniz. Abc.com sitesi ise bankaya bağlanır ve bu bilgili karttan 5000tl çek der. Banka onay verirse işlem bitmiştir ve bu işlem sırasında bir çok banka kart sahibi adını bile doğrulamazlar. Yarın işlem yaparken deneyin kart sahibi adına Hasan Basan yazın işlemin tamamlandığını görürsünüz, bir çok banka için sistem böyledir.

Vahim olanı ise kredi kartı güvenliğiniz için artık o abc.com'a güvenmek zorundasınız. Herif kart bilgilerini kayıt etmiş olabilir. Ancak bu işlemler visa, master kart ve banka tarafından güvence altına alınır. İşlem fraud ise çok büyük olasılıkla paranızı geri alabilirsiniz. Dolayısı ile sıkıntılı süreç geçirebilir hatta paranızı alamaya bilirsiniz.

Ve şunu da söylemeden edemeyeceğim. Kart şifrelerinizin banka üzerinde tutulduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tüm kart şifreleri kart üzerinde saklanıyor. Bu durum da kartları dolandırıcılığa bir tık daha açık hale getiriyor. Düşünün geçmişte bir işlem yaparken pos cihazına şifrenizi girdiniz, şifre doğru dedi ancak bankaya bağlanamadı. Nasıl oluyor? Çok basit şifreler kart üzerinde barındırılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jlozde -- 7 Şubat 2016; 23:43:47 >

• Jlozde kullanıcısına yanıt
    Hocam başlıca sitelerden alışverişlerimi dediğiniz gibi isim hatasıyla denedim ödeme yapmıyor. Bu konuda yanılıyorsunuz.

Ayrıca dediğiniz gibi kart bilgileri kopyalanıyor maalesef bunada bizzat şahidim. Güvenlik sertifikasına sahip site sizi k.kartınızdan banlayabiliyor.

Sorsan görmüyorlar, kayıt altına tutmuyorlar ama banlayabiliyorlar.

• soyken kullanıcısına yanıt
    Hangi banka kartı ile denediğinizi bilmiyorum. Yukarıda da söylediğim gibi tüm bankalar için geçerli değil elbette ama bir çok bankada isim doğrulaması ne yazık ki yok. İsim vermek istemiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapı kredi kartı kadar saçma sapan bir banka yok, diğer bankalar insanı şubeden uzaklaştırır bunlar şubeye yönlendiriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

geçmiş olsun.

benimde ykb kartım kopyalandı ve 5bin tl limit nakit avans olarak boşaltıldı.

banka ipine bile takmadı beni maalesef birde utanmadan mektup yollamışlar genel merkezden . şüpheli işlemlerinizde şifre girilerek yapıldığını fakrettik bu yuzden bizim sorumluluğumuz yoktur diye.

savcılıga dilekçe falan verdik kamera kayıtları için ama 2-3 ay geçti sonuç yok. umudum da kalmadı artık o paradan. yapanları allaha havale ettik sadece. elimizden gelen bu.

5000 tl az para degil. Avukat tutup dava acin bankaya. Kazanirsiniz

• Jlozde kullanıcısına yanıt
    sektörün içerisinden birisi olarak benimde size bir sorum olacak tı

arkadaşın birisi demişki ''Asıl kartlarını Mailorder ve İnternet kullanımına kapatın sanal kart kullanın'' sizcede bu bir çözümmüdür?

sizin tavsiyeniz nedir acaba şimdiden tşk.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.