Şimdi Ara

18-55+55-250//18-55+70-300//18-135 hangi lens tercih edilmeli başlangıçta (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
4.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: obyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: umittsahin

quote:

Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu..

quote:

Fujifilm mevzusunda şöyle düşünebilirsiniz. Bir ürün fazla özelliği bir arada barındırıyorsa zaten bu sadece ticari amaçlı bir taktiktir. Hepsinden azar azar almak değil, az ve öz almak tercihimdir. Siz verdiğiniz kararı uygulayın. Zaten Hızlı Çekim, Tele vs. özellikler zamanla hem ekipman anlamında hem de teknik anlamda kafanızda oturur.

Saygılar

x s1 i biliyormusunuz?? çünkü mağazadaki adam bayaa övdü makinayı güzel demolar filan yaptı. beni kandırmayı başardı yani :D:D

Kendinizde diyorsunuz. Sizi kandırmayı başarmış. Oradaki insanların size yapılan satıştan karı varken bizim yok. Siz bu tür hızlı çekim modalarını veya kolaylıkları makinenin hazır modları ile kullanacağınıza hepsini kendiniz öğrenmeye bakın. Emin olun zamanla modlar ile çekim yapmakten zevk almayıp, herşeyi manuel çekmek isteyeceksiniz.

Ya da sadece ben böyle düşünüyorum.

Saygılar

Tabiki kesinlikle size daha çok güveniyorum. x s1 için ( adamin gösterdiği kadarıyla) örneğin makrosu çok iyi , hızlı çekim video özelliği çok çok hosuma gitti, uzak çekim başarılı. Fiyatida canon 600 d + 18-55 lens + 55-250 lens ile aynı. kullanımı basit olması itibariyle etkilendim. Birde sony ak57 modelini de gördüm yeni . Baya iyi makinaya benziyor.... Seçenekler attı tabi :)))

Bu tür markalarda ekipman sıkıntısı çekme durumunuzda var onu da düşünmek lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umittsahin

quote:

arkadaşlar yeni yeni fotoğraf çekmeye başlayacağım

1- canon 600 d 18-55+55-250mm
    2- canon 600 d 18-55+70-300mm
    3- canon 600 d 18-135mm
    4- nikon d90 ve yukarıdaki benzer lensler

hangi makina ve lens leri tavsiye edersiniz? genelde dış ortamda gezerken fotoğraf çekeceğim. teşekkür ederim

Belki bir karar varmışsınızdır ama bence 4. seçenekten başlayacak olursak Nikon D90'ın teknoloji olarak birkaç yıl geride kalması beni her zaman ondan soğutmuştur. Elbette ilk üretildiği zamanki malzemeler kullanılmıyor ama günümüzün değil birkaç yıl öncenin modası diyelim.

3. seçenek elbette bir çok arkadaş için tak-gez mantığı düşünülerek tercih sebebi olabilir. Ama ileriye dönük düşünürseniz zaman içinde siz de aralıklı lenslerin verdiği sonuçlardan memnun kalmayıp 18-135, 18-200 vs uzun aralıklı lenslerin aslında iyi olmadığına karar vereceksiniz. Bir objektifin içinde ne kadar hareketli mekanik eleman varsa, bu o kadar sıkıntı demektir. Hele bir de bu mekanik elemanlar ne kadar fazla mesafede hareket ediyorsa, bu sıkıntınızı 2 ye katlamanız demektir. Yani bu seçenek de mantıklı değil.

2. seçenek aslında benimde zamanında fotoğraf merakımı gidermek için bu hobiye başladığım set. Ancak, 70-300 neredeyse hiçbir konuda 55-250 kadar iyi sonuç vermiyor. Zaten 55-250 nin herşeyden önce IS özelliğinin olması bile sürekli onu bir adım önce tutuyor. Sonuç olarak 70-300 bir lenste bulunmaması gereken neredeyse her türlü hatayı bulunduran bir lens aslında :)

1. seçenek şimdilik en mantıklı tercihiniz olur. 18-55 geniş açı ihtiyacınızı, 55-250 de zoom lens ihtiyacınızı oldukça karşılayacaktır.

Tüm bunlara eklenti olarak size kesinlikle 50 mm F1.8'i tavsiye ederim. Bu seçeneklerden hangisini alırsanız alın 50 mm size kesinlikle artı sağlayacaktır. Seçimizde size kolay gelsin.

Edit: İmla

çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.

bu durumda ;
    http://www.fotografium.com/urun/canon-600d-18-55-is-ii-55-250-is-kit-dslr-fotograf-makinesi.aspx --- nakit 2150 tl canon 600d 18-55ıs & 55-250 ıs fiyat olarak iyimi??

tüm bunların dışında önerebileceğiniz alternatif varmı ( yani bunu hata olarak görenler için )

son olarak fujifilm x s1 makinasını aklıma soktu biri :D birçok güzel özellik var ve hepsi tek makinada:D makro, tele , hızlı çekim video:D:D bu seçenek için ne dersiniz??

Alıntıları Göster
    @obyilmaz,
    "tüm bunların dışında önerebileceğiniz alternatif varmı ( yani bunu hata olarak görenler için ) "

"son olarak fujifilm x s1 makinasını aklıma soktu biri :D birçok güzel özellik var ve hepsi tek makinada:D makro, tele , hızlı çekim video:D:D bu seçenek için ne dersiniz??
    "
    ------------------------------------------------------------------------

fuji x-s1 sınıfında iyi makinadır...lens aralığı çok iyi, dslr'de böyle bir aralığa sahip olmak için servet gerekir...
    sensörü diğer like ve kompaktlardan üstün (2/3")...
    hele vizörü dslr makinalardan bile iyi...
    fotoğraf kalitesinde dslr ile devasa farklar görülmez...

tek sorun fiyatı, 2000'de takıldı kaldı marketlerde...
    1500-1600 aralığında bulunursa kaçırılmamalı, bulan bana da haber versin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 16 Mart 2013; 23:13:45 >

• Orijinalden alıntı: baberti

@obyilmaz,
    "tüm bunların dışında önerebileceğiniz alternatif varmı ( yani bunu hata olarak görenler için ) "

"son olarak fujifilm x s1 makinasını aklıma soktu biri :D birçok güzel özellik var ve hepsi tek makinada:D makro, tele , hızlı çekim video:D:D bu seçenek için ne dersiniz??
    "

fuji x-s1 sınıfında iyi makinadır...lens aralığı çok iyi, dslr'de böyle bir aralığa sahip olmak için servet gerekir...

Benim amacım zaten fotograf çekmek. Bu durumda x s1 i mi öneriyorsunuz hicam ????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Orijinalden alıntı: obyilmaz

Orijinalden alıntı: baberti

@obyilmaz,

"

Benim amacım zaten fotograf çekmek. Bu durumda x s1 i mi öneriyorsunuz hicam ????

aynen öyle...1800'den fazla vermemek şartıyla hiç düşünmeden alınabilir...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

18-55
    55-250
    bir tanede 50mm 1.8

çok teşekkür ederim genel kanı bu yönde sanırım bende öyle yapacağım

18-135 arıyordum ben de. Meğerse tavsiye edilmiyormuş. Aydınlanmış oldum. Ben de konuyu açan arkadaş gibi yeniyim.

İlave olarak Canon 650D ile de bu lensleri kullanmam mantıklı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

18-55
    55-250
    bir tanede 50mm 1.8

çok teşekkür ederim genel kanı bu yönde sanırım bende öyle yapacağım

18-135 arıyordum ben de. Meğerse tavsiye edilmiyormuş. Aydınlanmış oldum. Ben de konuyu açan arkadaş gibi yeniyim.

İlave olarak Canon 650D ile de bu lensleri kullanmam mantıklı olur mu?

Alıntıları Göster
    canlandıralım 6 yıl sonra.
    18-135 çok mu kötü? tak çıkar yapmamak için indirim bekliyordum:(
    18-55 orjinal canon ve 70-300 tamron var makinemde şu anda...

• Ben olsam 17-50 2.8
    alırdım ayrıca kesinlikle 50mm 1.8
  • quote:

Orijinalden alıntı: multimatom

Ben olsam 17-50 2.8
    alırdım ayrıca kesinlikle 50mm 1.8
    teşekkür ederim. 50 mm var kardeş bir heves aldım. pek kullanamadım. nerelerde kullanırım daha çok. portrede kullanıyorum. ama benim gibi amatör takılana çok lazım değil sanki:)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.