18-55 Kit Lens olupta fotoğraf eklemeyenleri varya
harbi harbi süper fotoğraflar 18-55 lense aşık oldum :D sharks hocam benim şuanda makinem yok alınca hmeen paylaşıcam
Eyvallah bekliyorum fotoları
@Sh@rKs-PoWeR, Valla sizin fotografları görünce benim fotografları buraya koymam resmen topiğe ihanet olacaktı. Lensin iyi olduğunu biliyordum ama kullanmayı da bilmek gerekiyor. Baştan sona tebrikler, Çok güzel çalışmalar.
Çok çok teşekkür ederim hocam
18-55 İle makro nasıl çektiniz hocam çektiğim fotoğraflarda Uzaylı çektiğimi sanıyorum arka plan bulanıklaşması yerine bir nevi gözleri falanda bulank
Hocam tam olarak nedemek istediğiniz anlayamadım doğrusu
quote:
Orijinalden alıntı: bipekkan
@Sh@rKs-PoWeR, Valla sizin fotografları görünce benim fotografları buraya koymam resmen topiğe ihanet olacaktı. Lensin iyi olduğunu biliyordum ama kullanmayı da bilmek gerekiyor. Baştan sona tebrikler, Çok güzel çalışmalar.
Tam buna benzer bir şey yazacaktım.
18-55'le o fotoğrafların nasıl çekildiğine dair ders isterim Sh@rKs-PoWeR. O yakın çekimler, o uçaklar.Nasıl oluyor da oluyor?
Hepsinin altında " Crop " yatıyor
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
18-55 Manyağı yaparım burayı demiştim
quote:
Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR
Hocam gözlere odaklamaya çalışıyorumfakat Çektiklerimin %50'sinde başka yere odaklanıyor Arka plan oluyor fakat Gözlerde Flu oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: vahocan
quote:
Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR
Hocam gözlere odaklamaya çalışıyorumfakat Çektiklerimin %50'sinde başka yere odaklanıyor Arka plan oluyor fakat Gözlerde Flu oluyor
Bu sorun bendede oluyor ara sıra.Bu nedenle herzaman 3-4 foto çekerim
Şunda mesela arkadaki o bulanıklık nasıl oldu? (bokeh deniyordu galiba) Daha doğrusu 18-55'in diyaframı bu kadarına izin veriyor mu? Yoksa farklı bi şey mi yapmak lazım? 55 mm'de f/5,6 oluyor malum.
O fotoğrafı ben F/8 ile çekmişim.Önemli olan 55mm ile objeye en yakından çekebilmek.Gersi kolay zaten
flaş patladıktan sonra böceğin görme yetisinde bir kayıp oluyor mu acaba merak ettim
Geçici olarak oluyor.Bu yüzden macroda flaş çok önemli
quote:
Orijinalden alıntı: malumatfuruş
flaş patladıktan sonra böceğin görme yetisinde bir kayıp oluyor mu acaba merak ettim
Davşan gibi flashı yiyince kalıyorlar herhalde
Pentax K-X + 18-55 AL II WR
Foto üstünde leke gibi duranlar martıdır. Yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim
Çok şükür başka paylaşım
@ yildiz portre 50 mm ile çekildi desen kimse hayır diyemez. @ Sh@rKs-PoWeR hepsi çok iyi tebrikler pentax 18-5 al canon 18-55 IS