Şimdi Ara

18 Eylül N11.COM Rezaleti /Lütfen Yukarı Taşıyalım / ÜCRET İADESİ YAPILDI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
169
Cevap
4
Favori
45.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
284 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    konuya eklediğim resimlerde satıcının diğer alıcılara yaptığı durumu anlattım ben. kendi ürünümü kullanmadım . resimlere bakın anlayacaksınız . satıcı kötü niyetli . o zaman eşya satarken yanına 50 kuruşluk princo cd koyup cd var diye iade almayalım. bu mudur yani ?
  • N11'in 10 Kasım'daki rezaletinden sonra hala alışveriş yapan sonuna kadar haketmiştir. Üzülmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

yasal olarak haklısınız ama sanki n11 ve gg. gibi sitelerin böyle olduğunu ilk defa öğreniyor muşsunuz gibi başlık ve sözler artık iyice sıkmaya başladı

her mağdur olan xxx den uzak durun diye akıl vermekten bıkmadı gitti
    n11 ve gg. da sistem böyle kardeşim ,hatta hb. sitesinde satıcı farklıysa aynı durumlar yaşanıyor

biz anlaşılan bu internet alışverişini düzgün yapamayacağız ,art niyetli satıcı ve alıcı kaynıyor ülkede
    14 gün iade hakkım var diyerek bunu suistimal eden çok kişi olduğu gibi ,böyle bir hakkı umursamayan satıcılarda git gide çoğalıyor

geçen sene birisi anlatmıştı ,düğüne yakın bir zamanda gelinlik damatlık alıp ,düğünde giyip işi bittikten sonra iade edenlerin varlığını

bu sistemde karşılıklı güven olmadığı sürece buna benzer durumlar hep yaşanacak demektir
    lakin işin ilginci konu sahibi bu kadar parayı vermeden önce ,satıcıyı araştırmadan nasıl alım yaptığı konusu tuhaf geliyor ?
    ben çoğu kez daha pahalıya satsa dahi olumlu dönüş yapılmış satıcılardan almaya özen gösteriyorum

dediğim gibi yasal olarak kesin hakkınız var ama birazda vicdan sahibi olmak gerekiyor (suistimal edenler için söylüyorum)
    göze almayan satış yapmasın diye bir savunma olmaz ,satıcılar kimsenin oyuncağı da değil ,düşmanımız da değil
    kasten onları zarara sokacak işler yapmak nasıl bir vicdandır (konu sahibi için söylemiyorum) ,sen sürekli birilerini zarara uğratırsan bir zaman gelir satıcı bulamazsın ve esnafın şefkatli kollarında bulursun kendini ,yada dürüst satıcılar git gide azalır ,onun yerine vur kaççılar çoğalır
    giyim kuşam etiketi koptuktan sonra iade alınmıyor . damatlığı etiketi ile giyen hiç görmedim . gelinlik zaten öyle alınıp giyilebilecek bir şey değil. 50 tane provası var . belki evli değilsiniz belki unuttunuz hatırlatayım.

• ReaLGz kullanıcısına yanıt
    o rezaleti bilmiyorum . üzülmesende sağol.
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Baya olay oldu duymaman kötü olmuş. N11 10 Kasım yaz çıkıyor tarayıcıda. Hiç bir güç bana bu çöplükten alışveriş yaptıramaz. Bir sürü başka site var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 20 Eylül 2019; 8:51:20 >
  • Ne kafanı yorup duruyorsun. Yapmış olduğun iade işlemlerinin bir nüshasını al ve tüketici hakem heyetine git. Sonuç lehine olacaktır. Artı satıcıya da vergi bilirkişi vs masraflar çıkacaktır. Paşa paşa da paranı verecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bozuk olan Xiaomi telefonu garantiye gönderdim. Arıza yok deyip geri gönderdiler. Sonra video vs çekip bozuk olduğuna dair kanıt gönderdim. Kabul ettiler kamera değiştiler. Fakat yine bazı fonksiyonlar çalışmadı. Tekrar gönderdim yazlilm atıp sorun yok dediler... Yine videolar çekip kanıtların. Bu sefer yine kabul etmediler.
    Bende tüketici hakem heyetinin yolunu tuttum. Karar lehime çıktı. Bilirkişi ve posta vs masraflriyla 300 TL ye yakın para cebinden gitti. Artı telefonun parasını verdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kutay2455

Ne kafanı yorup duruyorsun. Yapmış olduğun iade işlemlerinin bir nüshasını al ve tüketici hakem heyetine git. Sonuç lehine olacaktır. Artı satıcıya da vergi bilirkişi vs masraflar çıkacaktır. Paşa paşa da paranı verecektir.
    ben n11 in cayma hakkımı gaspetmesine isyan ediyorum. herşeyi doğru yaptım 14 gün içinde iade ettim. satıcının kargosu ile yolladım, iade kodu aldım . ilgilenmiyorlar,ilgilenmedikleri gibi hakkımı gaspediyorlar . kargo daha satıcıya ulaşmadan adam satılma özelliğini kaybetti demiş. bunlarda o yüzden iade almazmış. dedim ki daha ona ulaşmadı nereden biliyor özelliğinin yittiğini? cevap yok ... sessizlik .

buradan ileri geri yazan bir iki arkadaş var onlarda ya satıcının hesabı ya o kafadan adamlar . adresinizi verin arkadaşlar ben de size bir kaç şey satayım.siz iade etmezsiniz .

• Ver kardeşim tüketici haklarına artık çaresi var böyle şeylerin tantana yapmaya gerek yok gerekirse icra yoluyla alırsın paranı. Kargo kodu ve hareketlerinin olduğu sayfanın çıktısını al.
  • 10 Kasımda, "Çanları susturuyoruz" diye reklam yapan firmadan alışveriş yaparsan çok normal bunları yaşaman.
    Gazete2023
    n11'den Ulu Önder M. K. Atatürk'e küstahlık
    http://www.gazete2023.com/gundem/n11-den-ulu-onder-m-k-ataturk-e-kustahlik-h82632.html

• 3 yıldan fazladır robot müşteri hizmetlerinden dolayı n11 den alışverişi bıraktım , rahatım tavsiye ederim.
  • Türk düşmanı bir firma.
    Daha önce muhabbeti çok döndü.
    Hiç bulaşmayın.
  • amazon geldi dert bitti. Ufak bir fiyat farkı olsa dahi ürünlerimi amazon'dan alıyorum. Sonrasında kafam rahat oluyor.
  • N11 kullanmayın, kullandırtmayın!

• Ben 1 ay kadar önce bir işlemci aldım n11den. Siparişimi kargoya verdiler, sipariş bana teslim edilmeden önce kampanyalı daha iyi bir işlemciyi daha uyguna buldum. Ve bu henüz bana teslim edilmeyen işlemciyi iade ettim. İade talebim reddedildi. Dediler ki ürün elimize ulaşmadı. Ürün kapıma geldi. İade gidiyor dedim gitti. 3-4 gün sonra tekrar satıcıya ulaştı. Tekrar iade talebi açtım. Birkaç saat sonra iade talebim onaylandı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tüm yorumları okudum hala anlamadım. arıza tespit cihazını alırken neye göre aldın? aldın ürün geldi.. neden hiç kullanmadan iade ettin? (hiç kullanuılmadı demişsin)

Madem hiç kullanılmadı ürünün ayıplı kusurlu bir kısmı mı vardı?

Her konuda kanun kanun demişsiniz... Sizinde masum olduğunuzu sanmıyorum..

Rezalet puanım 0 ortada bir rezalet yok
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Aslında Herşey kanundan ibaret... eğer aykırı davranacaksan sonuçlarına, uygun davranacaksan ve riskliyle zararına katlanman lazım

Misal adamın biri geldi karına tecavüz etti kızını öldürdü vs. Benim de adamı öldürmem gayet uygun düşer di mi ? Ama kanun öldürürsen suç olur diyor.

Bu olay da öyle, kanun dükkandan satmayacaksan ben tüketiciyi korurum bu riski satıcı üstlenir şeklinde. Tam tersi durumu düşünemiyorum bile. Dolayısıyla satacaksan 14 gün içinde seve seve iadeyi kabul edeceksin. Ya da satmayacaksın. Bu kadar net

• Bildiğim satıcılar hariç n11 den asla alışveriş yapmam. O satıcılarında hepsiburada da amazonda ilanı varsa ordan alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gallerkrali

tüm yorumları okudum hala anlamadım. arıza tespit cihazını alırken neye göre aldın? aldın ürün geldi.. neden hiç kullanmadan iade ettin? (hiç kullanuılmadı demişsin)

Madem hiç kullanılmadı ürünün ayıplı kusurlu bir kısmı mı vardı?

Her konuda kanun kanun demişsiniz... Sizinde masum olduğunuzu sanmıyorum..

Rezalet puanım 0 ortada bir rezalet yok
    zorunuza mı gitti ? kanun demeyelim ne diyelim mahmut mu diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IO

Ver kardeşim tüketici haklarına artık çaresi var böyle şeylerin tantana yapmaya gerek yok gerekirse icra yoluyla alırsın paranı. Kargo kodu ve hareketlerinin olduğu sayfanın çıktısını al.
    iade almazsa öyle yapacağım zaten ama n11 in alıcıya sahip çıkmaması ve satıcının mahkemeye ver pişkinliği takdire şayan.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.