Şimdi Ara

18 yaşındayım Saçlarım Dökülüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
38.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim de çok dökülüyordu. Saç ekim merkezine gidiyorsun hocam. Mezoterapi yaptırıyorsun. Haftada 3 gün kafana 10 tane iğne vuruyorlar. Minoxil forte sprey sabah akşam 5er fıs. Bir de ilaç veriyor doktor. Malesef tek çaresi bu. Biraz masraflı ama 6-8 seans arası dökülme duruyor ve 6 ay içinde 18 aya kadar dökülen saçlarn geri geliyor. İlaçları ve spreyleri kullanmaya devam edersen (sprey yalnızca 6 ay) Dökülme olmuyor. Ben gittim yaklaşık 1 ay oldu neredeyse dökülme yok. Doktora ilk gittiğimde böyle dökülmeye devam ederse 1 seneye kel kalırsın demişti. Şu an gürleşmeye başladı bile saçlarım tavsiye ederim. Yoksa dökülürse ektirme çok masraflı ve sıkıntılı. Dediklerimi yapmazsan ne yaparsan yap dökülme durmaz. Mezoterapi yaptırmadan sprey kullanırsan spreyi bıraktığın an dökülme artacaktır. Ve dökülmeyi tam olarak engellemez.
    edit. Mezoterapi yaptırırsan kullandığın şampuanın bir önemi yok. Şampuan yalnızca kozmetik dökülmeye pek bir etkisi olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice King -- 29 Temmuz 2012; 3:36:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Devilsbutcher

minioxidil farklı bişey mi minoxil var mavı kutulu %5 yazıyor üstünde aynı şeyden mi bahsediyoruz ???

Ayni sey. Etken maddesi Minoxidil.

Rogaine, Regaine, Minoxil Forte, Rogan, Kirkland sadece ürün farklilastirmalari.
  • Aynen bende 18 yasindayim sacim dokuluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatore17

peki bu bioxcin tarzı şampuanları ömür boyumu kullanıcaz bırakanların saçları tekrar dökülüyormuş dökülmesin diye 50 lere kadar kullanmak zorundamıyız

Sampuanlari bir kenara birakalim, FDA onayli Minoxidil ve Finasteride birlikte kullanilarak kellik 5-6 sene ertelenebiliyor. Finasteride icin bile söylenen 5-6 sene icerisinde efektifligini yitirecegi seklinde. Gerci son dönemlerdeki arastirma sonuclarina göre, hafta 1-2 kez 0.5 mg Dutasteride eklenerek bu sürec uzatilabiliyor.

Aslinda yabanci sac dökülmesi forumlarda bir cok kisi son dönemlerde experimental tedavileri deniyor. BİM, ASC-J9, CB-03-01, RUM, RU gibi.

Kisa bir zaman sonra temin edilebirlikleri olabilir, o zamana kadar deneyenlerin sonuclari hakkinda bir fikir sahibi olabiliriz.

quote:

Orijinalden alıntı: Fan of Canada

Durum bundan ibaret arkadaşlar.Eskiden 1 tel bile dökülmezdi dalgalı ve gürdü.Son 3-4 aydır saçım ıslakken elimi gezdirdiğimde bir sürü saç teli kalıyor elimde.Şimdiye kadar hiç düzenli olarak şampuan,sabun vs. kullanmadım.Elimin altında ne varsa onu kullandım düşünmeden.Onun da etkisi olabilir.Bir de 2 aydır falan günde en az 2 kere duş alıyorum belki şehir suyunun kalitesizliğindendir.Berber defne sabunu tavsiye etti dün 5 liraya 1 kalıp aldım.Bu sabah da 2. kere kullandım ama sanki daha çok döküyor bu.Yardım edin ya bu genç yaşta kel kalmak istemiyorum

Herseyden önce iyi bir dermatologa gitmelisin. Ne yazikki doktorlar sac dökülmesini pek umursamiyorlar. Bu anlamda doğru dermatologu bulman önemli.

Ayrica, günlük 100 sac teline kadar dökülme normal sayiliyor. Kasinti, sebum, iltihaplanma, sac yogunluğunda azalma, saclarda incelme, minyatürlesme aslinda sac durumun hakkinda bir fikir verebilir. Agresif bir DHT saldrisi varsa, Dhtnin sac folikülünü etkiledigi kasintidan belli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

Benimde saçlarım dökülüyor da berber senin saçların gür ondan dökülüyor dedi fazlalıkları atıyormuş

Bizim 17 yasinda bi arkadasin saclarinin yuzde 50 si beyaz ama adam hic takmiyor sen sakrak sen de oyle olmalisin.

• Aşırı testesteron da dökebilir.Hormonsal bir bozukluktan da dökülebilir.Çok rahatsızsan bir doktordan randevu al derim
  • Arkadaşlar benim yaşım 17 ama gören herkes ileride kel kalacaksın diyor. Bende dermatoloğa gitmeyi planlıyordum ama herkes iyi bir dermatoloğa git yoksa pek önemsemez demiş. Gidenlerden yada bilenlerden öğrenebilir miyim iyi dermatologları?

• ya benım artık saçın onu ve arkası baya açıldı yani bu saatten sonra şu minoxil ve mezoterapi işe yarar mı bilmiyorum ama 3 senedir bioxcin sampuan kullanıyorum ve bir ara iki kutu bioxcin serumda kullanmıstım
  • beyler şu an elimi saçıma götürdüğümde ne kadar zorlarsam zorlim saç dökülmüyor ama banyodayken şampuanlarken elimde sçaları görüyorum sizce bende de dökülüyomudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Divided We Stand

quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

Benimde saçlarım dökülüyor da berber senin saçların gür ondan dökülüyor dedi fazlalıkları atıyormuş

Bizim 17 yasinda bi arkadasin saclarinin yuzde 50 si beyaz ama adam hic takmiyor sen sakrak sen de oyle olmalisin.

Evet pek umursamıyorum açıkçası sonuçta stres yaparsan daha fazla dökülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhotoShop Man

benimde dökülüyor bakarsın 5 seneye kellik kalmaz dünyada 1-2 bin liraya saç ektiririz komple teknoloji gelişiyor hala var aslında ama 3000-4000 liradan aşağı değil mübarek
    bkz : Şükürler olsun arkadan dökülmüyor yanlardan dökülüyor ama oda kötü duruyor

Ah be sadıcım 5 değil 7 sene geçti aradan ama kellik hala var. Bu pazarı bırakır mı adamlar su gibi para akıyor...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.