Şimdi Ara

180 HZ GSYNC Mİ 240HZ Mİ HANGİ MONİTÖR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet hocalar hacılar arkadaşlar sistemim temel anlamıyla 1080 Gigabyte Winderforce Oc,Ryzen5 2600,Corsair 2400Mhz 16gb ram. Bu sisteme Asus pg248q 1ms 180hx gsync monitörümü alsam yoksa Allienware Aw2518H 1ms 240hz freesync(işime yaramaz ekran kartım nvidia) olan monitörü mü olmalıyım. 2.el alcam ve fiyat olarak Asusu 1700 e Allienware yi 1750 liraya buldum. Oyun olarak da ağırlıklı olarak fps oyunları yani Cs go,Rainbow,Pubg biraz da bf1 oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sah-ı Merdan -- 27 Temmuz 2018; 8:35:35 >

• ASUS bu tür konularda iyidir şahsen ben öneririm monitörü almanı, zaten ikinci elde bulmuşsun fps tarzı oyunlar oynadiğin icin hem göz yormaz hemde kaba bir monitör değil.
  • HuseyinCanKirik kullanıcısına yanıt
    Benim değinmek istediğim 180hz gsync mi yoksa 240hz mi hangisi daha efektif olur ? Marka olarak ben asus da benq da dell de kullandım. Aoc ve Viewsonic harici bu markalarda kalite çok farketmiyor
  • Her ikisininde videolarını izledim sahsen 144HZ bile yeterli olucaktır sana fakat illa ki yükseğini almak istiyorum dersen tercihimi 240HZ tarafından yaparım.
  • HuseyinCanKirik kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam ilgininiz için. 240hz alcam gibi. İlk başlarda 144hz kullanıyordum sonrasında BenqXL2540 ile ilk 240hz tecrübemi yaşadım ardından 144hz geçtim tekrar ve yapamadım bundan dolayı üst segmente çıkmak istedim geri. Gsync faktörünü sadece merak ettim ne kadar etkiler diye
  • Aldınız mı monitoru? Bende şuan xl2411z var ancak freesync ve nvidia beraber olmadığı için değiştirmeyi düşünüyorum. Asus pg258q var aklımda.
  • Sheldon-Cooper S kullanıcısına yanıt
    Aldım hocam Alienware 1ms 240hz AW2518HF modelini.
  • Hayırlı olsun. Daha önce hangi monitoru kullanıyordunuz? Şuan farklar nasıl?
    Benq2411-AocG2460Pf-BenqXL2540(240Hz)-Benq2430T-Alienware Aw2518Hf(240Hz) monitörlerini kullandım. Aralarında en kaliteli hem renk açısından hem parlaklık açısından hem yenileme açısından Benq XL2540 modeli kullananın kesinlikle pişman olmayacağı bir model. Onun ardından Alienware Aw2518Hf tasarımsal olarak muhteşem. Yenileme olarak da gayet iyi, bazı monitörler gibi 240Hz yenilemsi kağıtta değil renkleri de iyi ama parlaklık konusunda bir tık geride kalmış. Kullandığım yukarıdaki kalan 144Hz ler arasında da hepsinin birbirinden artısı ve eksisi var. Aoc g2460pf modelinin parlaklığı iyi ama renk kalitesi kötü. Benq 2430T nin de parlaklığı kötüydü. Benq2411 in de vasat bir model oldupunu söyleyebilirim fiyat performans açısından bekleneni veriyor bence.
  • Baya detaylı olmuş teşekkür ederim. Benim gözlerim alerjik monitoru araştırırken düşük mavi ışık ve göz sağlığı öncelikti. 144hz'de cs go için iyi. Aldık ama en basit şey olan nvidia + freesync'yi atladım. Bakalım şuan bi acelem yok ama dolar kuru iyice arttı. Karar verirsem rahatsız ederim sizi tekrar.
    Hocam sisteminiz özellikleri nedir. Gsync özelliği her sistemde aynı etkiyi göstermez.
  • Evga gtx980ti clas.
    6700k 4.5ghz

Cs go 300+ fps devamlı 5v5
    Hocam cs go tarzı oyunlar ounuyorsanız kesinlikle 240hz monitörlere yönelin çok fsrkediyor
  • üstad şuan benq monitor kullandığım için eğer değiştireceksem farklı bir model olsun istiyorum. Aw2518Hf tasarımı harika. Dediğiniz gibi gerçek 240 değil mi bu monitor? Bunun g-sync olanı da var galiba
    Hocam monitör gayet kaliteli ben memnunum. Yenileme kalitesi ve renk kalitesi olarak gayet iyi sadece parlaklık biraz az kalmış. Fiyat performans babında bence kişiyi memnun eder. Hocam gsync modeli arasında 1000 liraya yakın fark var önermem gsynci. Sisteminizdeki 980ti zaten gayet kaliteli bir anakart işlemcide uyumluysa ani fps dropları yemez ve oyunların genelinde +240 fps alırsınız bu sebepten boşuna gsync almayın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sah-ı Merdan -- 5 Ağustos 2018; 18:56:3 >
  • Üstad 240 altına hiç düşmüyor. Bu gsync yorumlarında monitorun desteklediği hz değerinin üstünde fps alıyorsanız gerek yok diyorlar. Şimdi bu monitorun hem freesync hemde gsync olmayan 3. bi modeli mi var? Ben 2 tane buldum. Aw2518hf: freesync
    Aw2518h: gsync. 2500 ve 3500 civarı fiyatlar.
    Hocam evet dediğim gibi gsync almanıza gerek yok çünkü sisteminiz gayet yeterli fps keri alır ve anlık droplar yemezsiniz. Bu monitörün freesync özellikli olanını aldığınız takdirde zaten yokmuş gibi olacak. AW2518HF modeli benim satışımda var ilgilenirseniz. 0 almak istiyorsanız da şu an itopya pc de indirim var 2300liraya düştü AW2518HF ordan indirim bitmeden alabilirsiniz.
    Düzenleme Not: 3.modeli yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sah-ı Merdan -- 5 Ağustos 2018; 22:53:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.