Şimdi Ara

1800 - 2000 Tl Aralığında Kasa Donanım Tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

taş devrinden kalma bilgisayarımı artık yenileme kararı aldım. Yalnızca kasaya ihtiyacım var ve duruma göre 2 bin tl civarına kadar bütçe ayırabilirim.

Bilgisayarı ne amaçla kullanacağıma gelirsek; oynayacağım tek oyun World of Warcraft. Bunun dışındaki güncel oyunlar pek ilgimi çekmiyor, çekse de oynayacak pek vaktim yok zaten. Wow oynama durumum da kesin sayılmaz, fırsat bulabilecek miyim henüz belli değil. Bunun dışında bilgisayar yalnızca internette gezinmek için kullanılacak.

i5 işlemcili bir bilgisayar düşünüyorum, harddisk 1 tb, ram olarak buradaki bana makul geldi.

Donanım konusunda bildiklerim sıfıra yakın!

- i5 işlemci ama hangi i5?
    - Ekran kartı ama hangi ekran kartı?
    - Kasa fakat ne kadar güçlü bir kasa? gibi.

Bu soruların cevabı bende mevcut değil, paramla rezil olmamak ve kazık yememek için de tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ekran kartı, tek oyun üzerine sistemi kurduğumdan benim için en az önemli parça. İleride değiştirebilirim, şimdilik beni idare etmesi yeterli gelecektir. Bilgisayarı Vatan Bilgisayar' dan toplamayı düşünüyorum.

Yorumlarınızın/tecrübelerinizin benim için çok mühim olduğunu belirtmek isterim. Yönlendirmelerinize göre hareket edeceğim.

Teşekkürlerimle.

• Üstte önerilen i5 + H97 çipsetli + R9 280'li sistemi aynen toplayabilirsin, kasanın arkasına ek egsoz fan ilavesi yaparsan gayet iyi olur, önünde tek fan var, üst ve yana da ayrıca fan takılabiliyor, ihtiayç duyarsan sonradan alırsın;

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/aerocool-lightning-12cm-led-kirmizi-fan.aspx
  • 01 - AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    02 - 970 yongalı anakart ( ASUS / GIGABYTE / MSI markaların ucuz olanını alabilirsiniz)
    veya
    01 - INTEL Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Cache 22nm İşlemci
    02 - ASUS H81M-C Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 DVI Anakart

03 - GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    04 - WD Caviar Blue / SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

05 - ASUS / SAPPHIRE - R9 280X 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı (Ya da GTX 770 Asus / Zotac)
    06 - PSU'suz Kasa ile 80+ verimli ve 12v kanalından ~40A, 480W güç verebilen PSU'yu ayrı ayrı alabilirsiniz. (veya CORSAIR 550W PSU'lu MidT KASA)

Bu haliyle 1800 TL

01 - İntel anakartta anakartın ön panel USB 3.0 konnektör özelliği yok. Kasa ön panelindeki USB 3.0 portunu kullanabilmek için; kasa ön panelinde USB 3.0 desteği ve anakartın ön panel USB 3.0 konnektör özelliği olmalıdır. (Bu özellik sizin için önemli ise bu özelliği destekleyen H81 yongalı ucuz anakart seçebilirsiniz.)
    02 - İntel sistemde H97/Z97 yongalı anakart yok, H97/Z97 yongalı anakart alırsanız ileride İntel işlemciyi yeni çıkacak İ. Core İ5 / İ7 işlemcilere yükseltebilirsiniz. (Böyle bir düşünceniz varsa H97/Z97 yongalı ucuz anakart seçebilirsiniz.)
    . . . . . Oyun sistemi için ayırdığınız bütçeden para artarsa (veya bütçeniz bol ise) sırasıyla;
    03 - ~ 150 TL daha verip İ. Core İ5 işlemcili intel sistem toplayabilirsiniz.
    04 - Bellek 4GB tek modül, ileride 4GB bellek daha alınarak (2x4GB) DUAL olarak kullanılabilir. (Bütçeniz bol ise 2x4GB sistem toplarken alabilirsiniz.)

. . . . Yukarıdaki tavsiyelere göre değiştirilebilecek donanımlar.
    01 - ASUS H81M-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart
    02 - H97 / Z97 yongalı anakart ( ASUS / GIGABYTE / MSI markaların ucuz olanını alabilirsiniz)
    03 - INTEL Core i5 4590 Soket 1150 işlemci (ya da İ5 4460)
    04 - GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 4 Aralık 2014; 9:19:58 >

• Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Birkaç değişiklik yaptım müsaadenizle, bu haliyle sistemin nasıl olduğunu danışmak isterim.

Ekran kartı dışında tüm parçalarla alakalı aklımda soru işareti yok diyebilirim. Ekran kartı beklediğimden daha pahalı ve benim için biraz üst düzey gibi görünüyor.

Ekran kartı için daha uygun fiyatlı bir tavsiyeniz var mıdır, yoksa 100-150 tl için bu kartı bırakma, al mı dersiniz?

Vatan' ın internet sitesinden bu parçaları topladığımda ilk fiyat olarak 2100 tl görünüyordu, bugün kontrol ettiğimde 2173 olduğunu gördüm. İki günde fiyatlar bu düzeyde değişebiliyor mu? İnternet sitesiyle, mağazaladaki fiyatlar arasında fark var mı? Yani sitede 2173 görünürken, mağazada 2300 e çıkabilir mi, ödemeyi peşin yapacağım.

• Kardeşim güzel olmuş sistem, kasanın psu'su kaliteli ama soğutması çok iyi değil, tek fanla geliyor, ek 12cm'lik fan ilavesi mutlaka yap.
  • 01 - INTEL Core i5 4460 Soket 1150 işlemci (ya da ~ 50 TL daha verip İ. Core İ5 4590)
    02 - H97 / Z97 yongalı anakart ( ASUS / GIGABYTE / MSI markaların ucuz olanını alabilirsiniz)

03 - GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    04 - WD Caviar Blue / SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

05 - ASUS / SAPPHIRE - R9 280X 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı (Ya da GTX 770 Asus / Zotac)
    06 - CORSAIR 550W 80+ PSU'lu MidT KASA (veya PSU'suz Kasa ile 80+ verimli 12v kanalından ~40A, 480W güç verebilen 550/600W PSU'yu ayrı ayrı alabilirsiniz. )
  • Tekrar merhaba arkadaşlar.

Bilgisayarım bugün geldi yalnız şöyle bir problemim var; monitörümde hdmi çıkışı yok, hdmi den bağlayamıyorum haliyle, vga dan bağlıyorum fakat görüntü alamıyorum. Kullandığım monitör dışında bir monitörüm daha mevcut, onun da vga girişini denedim yine sonuç alamadım. Problemin kaynağı nedir anlayamıyorum.

Üreticisinin sitesinde vga sürücüleri falan mevcut, bunlar kurulu olmadığı için mi acaba sıkıntı yaşıyorum?

http://tr.msi.com/support/mb/Z97_PC_Mate.html#down-driver&Win7%2064

Hdmi kablosu edinsem, bu hdmi kablosuyla kasayı televizyona bağlasam, buradan sistemi kurabilir miyim? Durduk yere yeni monitör almak istemiyorum.

• koalaxy kullanıcısına yanıt
    monitoru ekran kartına baglıyorsunuz degil mi? yanlıslıkla anakarta balamayasınız?
  • Ekran kartı kutusundan DVI'dan D-Sub'a dönüştürücü çıkması lazım.Siz ekran kartınızın DVI çıkışına önce bu dönüştürücüyü monteleyecek,ardından da dönüştürücünün diğer ucu olan D-Sub'a monitörünüzden gelen kabloyu bağlayacaksınız.Böyle olması gerekiyor.
  • Kasa şu durumda, monitörün kablosu tek bir girişe uyuyor yalnızca. Anakarttaki vga girişi çalışmıyor mudur ya da kapalı durumda mıdır, ekran kartına takmak için monitörü, aparat mı almam gerek?

•  1800 - 2000 Tl Aralığında Kasa Donanım Tavsiyesi?

Sanirim sundan lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kosedekibalici -- 14 Aralık 2014; 10:33:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koalaxy kullanıcısına yanıt
    aynen oyle kardeşim. ekran kartı takılıyken anakarttan goruntu alamazsın ekran kartından alırsın.
    normalde ekran kartının içinden DVI-VGA donusturucu cıkması lazım. eğer cıkmadıysa satın alman gerekicek. oyle pahalı bir parça değildir.
  • Aynı olay banada olmuştu zenixtanın dediği parça 3-4 tl al keyfine bak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.