Şimdi Ara

18000 btu klima tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • izmirdeyim 24 m2 icin dusunuyorum.(1500 ytl max).Bosch baktım orjinal olmadıgını duydum.bu hafta almayı dusunuyorum.tavsiyelerinizi bekliyorum.iyi forumlar.

• Bosch klimaların orjinal olmadığı konusunda bilgi verebilirmisiniz?Ben de klima almayı düşünüyorum da.Teşekkürler.
  • Bosch tüm üretimini almanya fkat klimasını çin de ürretiyo oda kalitesiz bi ürün cidden ki bosch bayisinin sahibinde bile mitsubisih takılmıştı :)
  • Beyaz eşyasının da %90 nı polonya,Bulgaristan veya made in Turkey onlarında Made in Germany si çok az.Bosch ata sözü bile dama atıldı.
    quote:

Orijinalden alıntı: eina

Bosch tüm üretimini almanya fkat klimasını çin de ürretiyo oda kalitesiz bi ürün cidden ki bosch bayisinin sahibinde bile mitsubisih takılmıştı :)
  • ya evet aynen ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derakles01 -- 16 Eylül 2009; 19:56:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Beyaz eşyasının da %90 nı polonya,Bulgaristan veya made in Turkey onlarında Made in Germany si çok az.Bosch ata sözü bile dama atıldı.
    quote:

Orijinalden alıntı: eina

Bosch tüm üretimini almanya fkat klimasını çin de ürretiyo oda kalitesiz bi ürün cidden ki bosch bayisinin sahibinde bile mitsubisih takılmıştı :)

yaw o şekilde düşünürsen zaten hangi klima hangi beyaz eşya tam tamına aynı yerde üretiliyor ben asıl teknolojisi asıl üsretim yerlerinden bahsediyorum atıyorum full japon denilen cihaz yada full american denilen bi cihazda en azından ufacık parçasıda olsa değişik yerlerde üretiliyor zaten.

• arkadaslar tavsiyelerinizi bekliyorum:) please
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AYDIN İLİNDE OTURUYORUM KLİMALARI TAKİP ETMEK İÇİN BU SİTEYE ÜYE OLDUM ANCAK ANLADIM Kİ YORUMCULARIN YORUM YERİNE YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞTIKLARINI FARK ETTİM

MİTSUBİSHİ 18000 İNVERTIRLAR 3500 FİLAN
    TOSHİBA 1600 3000
    DİĞERLERİNİ YAZMIYORUM

DEMİRDÖKÜM A ENERJİ 3,62 COP DEGERLİ KLİMA 1400 GİBİ BEN KENDİM İÇİN BİR 12000 BTU 1 TANEDE 18000 BTU A SINIFI KLİMAYI 1800 TL YE 10 TAKSİT ALIYORUM BU ŞEKİLDE ÇOOOK ÖNERİLEN KLİMLARDAN ALSAYDIM 5500 TL FİLAN VERİRDİM HER HALDE ARADA NE KADAR VAR 4100 TL BUNUNLA HERHALDE BİR 5 YIL ELEKTRİK MASRAFINI KARŞILARIM.
    ŞİMDİ HEMEN YORUMLAYANLAR DEĞİLDE YÖNLENDİRİCİLER DİYECEK Kİ O KLİMA BAŞINA BELA OLUR, İŞTE AL GÖR FİLAN DİYECEKLER AMA BENİM SANA TAVSİYEM DEMİRDÖKÜMÜN SON HALİNİ KATALOĞUNU İNCELEMEN ÇOK PARA VERMEMEN OLUR SAYGILAR
  • Tek tavsiyem iklimsadan 12000 btu inverter klima olacaktır. Sharp Mitsubishi Heavy yada General marka klimalardan istediginiz ve aklınıza en cok yatan hangisi olursa almanız olacaktır. Neden iklimsa derseniz fiyatlar uygun %30 indirimli kampanyadan faydalanacaksınız 1500-1600 TL gibi bir fiyata alınabilir. İnverter ozellikte istemezseniz o zaman muhakkak R410 A gazı kullanılan split klimalara yonelin... Yaz kıs sorun yasamazsınız. Bana gore General ASHA12 serisi tam ideal olacaktır eger cok kotu konumda degilse eviniz.

Not: Demirdokumun klimalarında R22 gazı kullanılmaktadır bilginize...
  • Samet arkadaş doğru söylemiş. 12000 inverter eğer yalıtım da iyiyse işini görür.
    Malum elektriğe zamda yolda. 18000 cihazda saatte yaklaşık 1700-2200 watt harcarsın. 12000 btu da ise 900-1300 arası gibi
    bir şey harcarsın. (Sadece zibro da 765 W harcarsın.) mitsubishi-Fujitsu-Zibro-General-Toshiba hepsi işini görür.

Isınma konusunda emin olmak istiyorsan ara modellere yönelirsin 14000 btu olan. Bunlar Zibro ve Fujıtsu-General de var.
    yada mıtsubishinin hyper modelleri.

İzmir de oturuyorum demişsin. İzmir ikliminde klima seni üzmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manas35 -- 20 Eylül 2009; 1:31:34 >
  • Not: Demirdokumun klimalarında R22 gazı kullanılmaktadır bilginize...
    SAMET ARKADAŞIMIZ DEMİRDÖKÜM KLİMA İÇİN BU NOTU DÜŞMÜŞ R410 GAZININ DOĞAYA ZARARI VAR BU YÖNDE UYARIYORSA HAKLI AMA KLİMANIN ÇALIŞMA PRENSİBİNDE BİR SORUN YOK ŞU AN DÜNYA VE TÜRKİYE GENELİNDE KULLANILAN KLİMALARIN YÜZDE 99 R22 KULLANIYOR

BENİM DİKKATİNİ ÇEKMENİZİ İSTEDİĞİM KONU ESAS OLARAK O DEĞİLDİ BEN BURAYI TAKİP ETMEDEN ÖNCE EER DEĞERİ VEYA COP DEĞERİNİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM BU FORUM SAYFASI SAYESİNDE BUNLARI ÖĞRENDİM VE DEMİRDÖKÜMÜN BU DEĞERLERİNİN OLABİLECEK EN ÜST DÜZYE YAKIN OLDUĞUNU GÖRDÜM TEK SORUN KULLANILAN GAZ ANCAK BENİ ÖRNEK ALIRSAK 6-7000 TL VERMEK YERİNE 1600-1800 TL VEREREK KLİMA ALIP ARADAKİ FARK OLAN 4-5000 TL Yİ ELEKTRİK PARASINA VERMEK MANTIKLIMI DEĞİLMİ?

İŞTE BU KONUDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selefkos74

SAMET ARKADAŞIMIZ DEMİRDÖKÜM KLİMA İÇİN BU NOTU DÜŞMÜŞ R410 GAZININ DOĞAYA ZARARI VAR BU YÖNDE UYARIYORSA HAKLI AMA KLİMANIN ÇALIŞMA PRENSİBİNDE BİR SORUN YOK ŞU AN DÜNYA VE TÜRKİYE GENELİNDE KULLANILAN KLİMALARIN YÜZDE 99 R22 KULLANIYOR

BENİM DİKKATİNİ ÇEKMENİZİ İSTEDİĞİM KONU ESAS OLARAK O DEĞİLDİ BEN BURAYI TAKİP ETMEDEN ÖNCE EER DEĞERİ VEYA COP DEĞERİNİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM BU FORUM SAYFASI SAYESİNDE BUNLARI ÖĞRENDİM VE DEMİRDÖKÜMÜN BU DEĞERLERİNİN OLABİLECEK EN ÜST DÜZYE YAKIN OLDUĞUNU GÖRDÜM TEK SORUN KULLANILAN GAZ ANCAK BENİ ÖRNEK ALIRSAK 6-7000 TL VERMEK YERİNE 1600-1800 TL VEREREK KLİMA ALIP ARADAKİ FARK OLAN 4-5000 TL Yİ ELEKTRİK PARASINA VERMEK MANTIKLIMI DEĞİLMİ?

samet arkadaş size çok güzel özetlemiş, satıcıların verdigi yada katalog fiyatların bir kalem geçiniz sıkı pazarlık ediniz ve gerçek klima markası alınız demirdökümün ne yaptıgı ne sattıgı belli degil bugün haier satar,yarın midea satar araya dandik çin koyar .

• Diamond pahalı ama kalite de ezer gecer
  • bende samet e katılıyorum fiyatla çok iyi dediğiniz rakamlar çok uzakta kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selefkos74

Simdi arkadasım buyuk harflerle yazmak esasen bagırmak olarak algınalır fakat sizin bu amacla buyuk yazmadıgınızı dusunuyorum,

Sizin onerinizi soyle kabaca ozetlemek istiyorum arkadasın 15000 TL si var araba alacak siz diyorsunuzki 13000 e 1900 cc. Bravo var cok iyi, bense arkadasa diyorum ki 15000 e 1400 cc. Toyota corolla var dizel:-) Her ne kadar ornek klima alımına uymasada buna benziyor bir ornek vermek icin yazdım...

R22 gazi ozon tabakasına zararlı bir gazdır yakın bir zamanda zaten tum dunyada yasak olacaktır. Fakat benim R22 dememdeki kasıt dıs hava sıcaklıkları 7 derecenin altına indiginde R22 gazi performans kaybetmeye basladı demektir, hele birde (-) derecelere dustugu anda R22 gaz kullanan bir makinadan ısıtma performansı beklemek hayal oluyor. Bende R22 de var R410A da var. R410 gazının calısma aralıgı -15 derecelere kadar ısıtma yapılmasına olanak veriyor. Diger yandan R22 gazı izah ettigim gibi tabiri caizse kitleniyor....

Cop degerlerine gelince siz mecburen 18000 lik oneriyorsunuz, Demirdokum 18000 Btu cop 3,62 diyor inanıyoruzki oyledir. Fakat General ASHA 12LG de Cop 4,12 gozukuyor. Avrupada hatta Rusyadaki sitelerde dahi... Simdi

1- Buradan Cop degeri olarak %13 luk birk artı fark geldi Genaral ASHA 12LG ye
    2- Genaral ASHA 12LG inverter oldugu icin diger split klimalara oranla en az %20 - %30 daha tasarruflu
    3- Sizin tercih ettiginiz 18000 Btu benim tavsiyem 12000 Btu inverter elektrik tuketimleri arasında ısıtmada Demirdokum 1649 Watt harcar iken General ASHA 970 watt harcıyor. Her saat basına farkı siz hesap edin...
    4- Cok soguk kıs gunlerine geldigimizde Demirdokum cevrimdısı (offline) iken General aktif faaliyete devam edecek....
    5- Filtrelemelerde General her turlu fersah fersah otede demirdokumde sadece toz tutma filtresi var. General yazın ic unıtesini kendi kurutabiliyor kapattıktan sonra vs. vs.

Yani bircok avantajı olmasa nicin biz bu klimayı arkadasa tavsiye edelim? Sonucta yeni nesil ve teknolojinin gereklilikleri mevcut karar arkadasımızın. General ASHA yaz kıs kullanımda emin olun elektrik faturasında aradaki fiyat farkını sadece 1 mevsimde bile kapatabilir.

Demirdokum 18000 Btu fiyatı 1299 TL - General ASHA 12000 Btu fiyatı 1500 TL

Simdi tum yukarıdaki farklılıkları gorerek siz hala demirdokum 18000 btu al diyorsanız ben size baska birsey diyemem ama bu fiyatada (Kampanya bu ay sonmus) Generali bir daha zaten bulamayacak arkadas yorum sizin ve tum arkadasların iyi bayramlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 21 Eylül 2009; 5:27:31 >

• Arkadaşlar doğru olmakla beraber çok acı bir Atasözü var "Tecrube yenilen kazıkların bileşkesidir" Malesef hala geçerli yapacak bir şey yok.Ya tecrubeye inanacaksın yada yaşayıp göreceksin,tabi bedelinide ödeyeceksin.

Karar kiinin kendine kalmış????
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Arkadaşlar doğru olmakla beraber çok acı bir Atasözü var "Tecrube yenilen kazıkların bileşkesidir" Malesef hala geçerli yapacak bir şey yok.Ya tecrubeye inanacaksın yada yaşayıp göreceksin,tabi bedelinide ödeyeceksin.

Karar kiinin kendine kalmış????

dediklerin baya açıklayıcı olmuş gerçekten deneyip görmek lazım :)
  • Klima araştırması yaparken MBİROL arkadaşımızın, kimi yerlerde ZİBRO için yönlendirici yorumları olsa da, insanlara yardımcı olmaya çalıştığını farkettim. 1983 yılında aldığım zibro ısıtıcı, aralıklarla toplamda en az 15 yıl kullanılmış olmasına rağmen, hala yepyeni. Biraz ona güvenerek, daha ziyade de MBİROL beyin verdiği teknik bilgileri kullanarak birçok klimayı inceledim ve elemeler sonucunda fiyat, verimlilik ve artı 5 YIL GARANTİ seçeneği, beni Zibro S2035 ve S2041 modellerine yönlendirdi. Bu arada Zibro S1526 klasik modelide (A sınıfı) kampanya kapsamında 650 TL.ye verdiklerini öğrenince Zibro S2041+S1526 modellerini 200 peşin kalanı 12 taksik 2.650 TL ye aldım. Evde bulunabileceğim 10.10.2009 tarihinde klimalarımı takacaklar. Satan kişilerde, keşif için gelen montaj ekibide çok saygılı kişilerdi. Şu geceleri komşularımı uyutmayan klimadan da kurtulacağım artık. ZİBRO klima alanında pek bilinmiyor ama ben çok kısa bir zamanda Türkiye'nin en iyi klimaları arasına gireceğine inanıyorum. Bu kış verimliliklerinden memnun kalırsam yazlık için de 2 adet alacağım. Umarım bu kararımdan ben pişman, MBİROL Beyde mahcup olmayacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.