Şimdi Ara

19/02/2007 de açıklama gelmezse indirim falan olmaz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw bu kadar beklediğimize değecek birşey olsa gam yemeyeceğim. Ha 1 Mart ha 1 Aralık. Yapacakları indirim (olursa) bir sandviç parasını ya geçer ya geçmez. Bir ay bile ertlesek deli kar ederiz diye olacağı varsa da Nisan'a atabilirler topu. Yapacakları max. 3 YTL indirim onun için de milleti kıvrandırıyorlar. Allah bunlara fırsat vermesin ne diyeyim.
  • Adamlar sabit telefonlara zam yapıyor adsl indirim yapacaklar bence aynı oranda yani bi değişiklik olmayacak.Sonra ADSL yi ucuzlattık diyecek aynı parayı belki daha fazlasını yine alacak.Taktikleri bu
  • sevgili paul
    seni anliyorum,
    malum, kuzudan post, gavurdan dost olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: felmali

sevgili paul
    seni anliyorum,
    malum, kuzudan post, gavurdan dost olmaz

Doğru da okkaaaa yüklenmeyin Paul'e; adam her ne kadar "sömürge valisi" fizyonomisinde olsa dahi emir kulu hatta belki de "patronlarının sesi"... Ayrıca bir yerlerde okuduğuma göre kendisi "Yabancı Damatlarımızdan" oluyormuş... Tanrı tamamına erdirsin, ne diyelim.

• Arkadaşlar bu saattenten sonra Sevgili Paul'un söylediklerini tekrar düşünürsek 2007 sonlarına doğru büyükşehirlerde fiberler döşenecek
    Fiberler döşenmeden ciddi bir indirim beklenemez. Ancak fiberler döşenene kadar mevcut bakır hatların sınırlarını zorlayacaklarını da söylemişti.
    Bu da 2048 VE 1024 Sınırsızın ucuzlayacağı 256'nın kalkacağı anlamına geliyor. 512 sınırsız 59 veya 69 olur. Ancaaakkk
    Bence indirim tarihi yine 1 AĞUSTOS 2007 olacaktır.
    Kanımca en gerçekçi tahmin budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gentilemania -- 21 Şubat 2007; 15:54:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gentilemania
    Bence indirim tarihi yine 1 AĞUSTOS 2007 olacaktır.
    Kanımca en gerçekçi tahmin budur.

1 Ağustos mu? 1 Mart lafları dolaşıyor ortada, bazıları da onaya gönderildiğini söylüyor, bence yakında yüksek hızlarda bir indirim olacak, kotalılarda 1 GB artacak gibi.
  • quote:

1 Ağustos mu? 1 Mart lafları dolaşıyor ortada, bazıları da onaya gönderildiğini söylüyor, bence yakında yüksek hızlarda bir indirim olacak, kotalılarda 1 GB artacak gibi.

bunları telekommu yapacak
  • Hala açıklama yapmadılar ya
  • Ya bunlar iyi birşeyler yapsalardı tarifeyi söylemeseler bile çok iyi bir indirim yapacaklarını söylerlerdi. Fırtına öncesi sessizlik gibi şu hale bak ya Daha kaç yıl 256 kullanacağım ya yeter artık. Kotalı internet kullanmak da istemiyorum
  • yaa hala ses seda yok yaaa..hani 1 marttan itibaren yeni kampanya olacaktı..neyse daha var 1 hafta hadi hayırlısı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Izzet

Bence 3 olasılık var:

1) Süper iyimser olasılık (bu gerçekten indirim olur, ama TT bunu yapmaz)

512/128 39 YTL
    1024/256 69 YTL
    2048/512 109 YTL
    4096/1024 189 YTL

2) İyimser olasılık (sadece hızların bir üst kademeye geçirilmesidir)

512/128 49 YTL
    1024/256 89 YTL
    2048/512 139 YTL
    4096/1024 229 YTL

3) Kötümser olasılık (bu aslında gizli zam olur, bindirme olur)

512/128 59 YTL
    1024/256 99 YTL
    2048/512 159 YTL
    4096/1024 249 YTL

NOT: Yenilik dedikleri hız seçeneği olarak 4Mbit eklenmesi olabilir
    Olasılık listelerime bunu da ekledim

Bunlar çok mantıklı, büyük ihtimalle 2 yada 3 ten birisi olacak. Eğer 3 olursa telekomun bugüne kadar yaptığı bindirimlere yenisi eklenmiş olacak. Çok şaşırmam ama tepki olurmu olmazmı bilemiyorum? Yıllardır 49 ytl öderken birden bire fazlasını vermeye zorlanmak beni epey kızdırır

• TT nin çivisi çıkmış zaten .....TT nin kendi içinde bir iletişimsizlik var...zaten bunu aştıkları zaman her şey hallolacak...TT nin başkanı POL DENYOU denen ecnebi..TT yi satın alanlar ARAPLAR yönetim kurulu üyeleri ve denetçiler arap geri kalan ayak takımında çalışanlar TÜRK ...gerisini siz tahmin edin...kimse birbiri ile anlaşamıyo...o yüzden halen karar veremediler yoksa indirimler çoktan gelirdi...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: theone01

Türk Telekom şu anda üst limiti 2 Mbit olan ADSL (hızlı internet erişimi) bağlantı hızını önümüzdeki yıl yapacağı fiberoptik kablo yatırımının ardından 20 Mbit seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, ADSL bağlantısı için kullanılan mevcut bakır kabloların 2 Mbit bağlantı hızına imkân verdiğini, bundan fazla hız kapasitesinde ADSL nin verimli çalışmadığını hatırlatarak, önümüzdeki yıl yapacakları fiberoptik kablo yatırımının ardından, 20 Mbit hız seviyesine ulaşılacağını açıkladı.

Paralel hat geliyor

Doany, yapacakları yatırımın öncelikle büyük şehirlerden başlayacağını ardından da 2007 yılı sonunda tüm Türkiye yi kapsayacağını bildirdi.
    ADSL için kullanılan eski bakır kabloları söküp fiberoptik kablo ile değiştirmenin hem hizmetin aksaması hem de maliyet yüksekliği nedeniyle tercih edilmeyeceğini söyleyen Paul Doany, bunun için bakır hatta pararel fiberoptik kablo yatırımı yapılacağını sözlerine ekledi.

Özel şirketler için

Türk Telekom olarak sokaklardaki telefon kutularına kadar fiberoptik kablo yatırımını yapacaklarını söyleyen Doany, bundan sonrasını anlaşacakları özel şirketlere devredeceklerini açıkladı.

Bu yöntemle Telekom, sokaklara kadar 20 Mbit için altyapıyı kurup, pazarlamasını özel şirketlere devretmiş olacak. Özel şirketler de sokaktaki kutulardan evlere kadar yeni bir bakır hat kuracak ve fiberoptik, bakır ile sonlandırılarak 20 Mbit hız kapasitesi yakanalacak.

Fiberoptik kabloların kullanılma gerekçesi ise, mesafe arttıkça bakırda hız kaybı yaşanıyor olması ve verimli internet erişiminin sağlanamaması.
    Fiberoptik kablo sayesinde veri kaybı ortadan kalkıyor ve 20 Mbit hatta daha hızlı erişim sağlanabiliyor. Doany, 20 Mbit hızın tarifeleriyle ilgili olarak ise şu aşamada bir açıklama yapmadı.

Toplam ADSL abonesi 2.2 milyon kullanıcıyı aştı

Yıllar ADSL abonesi (kişi)
    2002 2.299
    2003 56.624
    2004 452.398
    2005 1.539.477
    2006* 2.250.000

Alıntıdır.

Yukarıdaki haber Eylül 2006 da yayınlandı.
    Okuduğumda sevinmiştim. Ama üzerinden 6 ay geçmiş nerdeyse
    Paul, söylediklerin Guiness Rekorlar kitabına girmeye aday
    En uzağa desteksiz atmakta tabii...

Al bendende o kadar.
    Ayrıca arkadaşlar bağzılarınız rüyalarında indirimli tarifeler fln görüp onları buraya yazmaya başlamış gördüğüm kadarıyla
    Telekomun sayfasındaki resmi açıklama, 1 martta da sabit hatlarda telefon görüşme ücretlerine değişiklik yapılacağı şeklindedir.
    Hanginiz 1 martta adsl indirimi yapılacağına dair resmi bir açıklama okudunuz.
    İndirim istiyorsanız kablointernette hazır indirilmiş bir tarife varhttp://online.turksat.com.tr/ yapılacak en güzel şey 4440126 yı arayıp bulunduğunuz yerde kablointernet olup olmadığını sorup varsa bağlatmaktır.

• Ya ciddi kafayı bozmaya başladım; geçsemmiki kabloya?
  • ben geçtim bile telekoma para ne kadar az kazandırırsam kar...
  • ohannesss
    256 sınırsız 29YTL
    512 sınırsız 59YTL

ama bizim burda yok kabloTV
  • quote:

Orjinalden alıntı: mus_efe

ohannesss
    256 sınırsız 29YTL
    512 sınırsız 59YTL

ama bizim burda yok kabloTV

Al bendende o kadar. Dünyanın hangi ülkesinde devlet kar edip üstelik tekel olduğu bir sektörü özel sektöre satar. Başka bir internet teknolojisi gelsin (wimax vb) ADSL aboneliğini ilk iptal ettirecek benim. Serbest piyasa bumu yaw? Gitti devlet tekeli geldi daha kötü özel sektör-üstelik yabancı kaynaklı- tekeli
  • http://www.ttnet.net.tr/hizli_olun.htm burada yeni bir kampanyadan bahsediliyor acep bu kampanyaya katılsak mı yoksa şu gelmez ola 1 Mart ımı bekleyelim
  • 24 ay ne demek arkadaş. Pranga gibi birşey. 24 aya millet MArs'a gidecek ne ADSL'i daha. O güne kim öle kim kala. Uyanık Telekom Tekel durumdayken bağlayabildiğini bağlamaya bakıyor. Yarın birgün rakibi çıksa wimax falan mümkün olsa milleti kendine bağlamak amaç. Ben olsam Telekom azami 6 ay katlanırım olmadı hadi 1 yıl taahhüt olsun. 2 yıl taahhüt ne demek. O zamana kadar zam mı yapacak, fahiş fiyat mı uygulayacak. Kendisi bir taahhüdün altına giriyor mu ki biz gireceğiz.

Ben hiç kimseye önermiyorum böyle şeyi 24 ay taahhüt kazık atmaya çalışmalarının apaçık yansıması. Diyorlar ki bizim bir halt yiyeceğimiz yok. Seni buraya esir edelim paşa paşa öde bu parayı. Haraç alır gibi alacaklar ondan sonra.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.