Şimdi Ara

19'UNCU MOT.P.TUG.K.LIĞI EDREMİT BALIKESİR (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
9
Favori
130.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim usta birliğim 19'UNCU MOT.P.TUG.K.LIĞI sıhhıye bölüğü eylül bası geleceğim nasıl bir yerdir özellikle sıhhıye bölümü ne ıs yapar ben öğretmenim
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan3288

arkadaşlar benim usta birliğim 19'UNCU MOT.P.TUG.K.LIĞI sıhhıye bölüğü eylül bası geleceğim nasıl bir yerdir özellikle sıhhıye bölümü ne ıs yapar ben öğretmenim

Oncelikle hayırlı olsun kardesim bende sihhiyede yaptm askerligimi daha yeni geldim kisa donem olarak mi gidiyosun ben kisa donemdim sihhiye yi oyle revir ambulans olarak dusunme sağlıkci olarak fln gitmiyosun tugaydaki rahat boluklerden biridir bunu soyliyim askerler 5/2 lerin hepsini gormedim ama genel itibariyle cocuklar iyidir bi kac problemli adam vardir ama heryerde var spor yaparsin nobet tutarsin boluk astsubayi ve uzman cavus cok iyi biridir sıkıntı yapmana gerek yok hiç baska sorun varsa msj atarsin muhtemelen sen yarin fln acemi birligine gitceksin dimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay önce kısa dönem olarak orada askerlik yaptım. arkadaşlarımızın ortak kanaatine katılıyorum öncelikle piyadeye düşmediyseniz iyi ben piyadedeydim üstelik 2 tabur en berbat olanı ve 5.bölük olduğumu da eklersem siz düşünün derim. Kapıdan girdiğimde abi yamyam bölüğüne geldiniz kaç kurtar gelme diye dalga geçmişlerdi aldırış etmedim, bizde sert büyüdük semt çocuğuyuz derken içeri girdiğimde gördüklerim Allahım ne günah işledim ben dedirtti. Burada o komutanı tanıyorum yok akrabam albay sökmüyor, eğitim var efes tatbikatı var baharda gelecekler için söylüyorum kışı sert hiç egeye benzemiyor soğuğu ayrı ayazı ayrı, eğitim helikopter pisti ile başlayıp, 3km koşu ve hiç bir yerde atamayacağınız kadar çok kurşun atma ile sürüyor. Nöbetten çavuş olmadıkça zor yırtarsın biz çavuştuk yine de yırtamamıştık asker azdı, sıracılık tugayda hakim devrecilik 2.tabur 4.5.6. bölüklerde kandini gösterir. Kavga etmeme olasılığın yoktur. Kısa döneme en başta komutanlar dahil gıcıktır çünkü spor yapamaz,koşamaz,poftur azı laf yapar olarak bakılır.Uzun dönem ve kısa dönemler arasında görülmeyen bir sınır vardır uzun dönemin vay haline, tugay çok rahattır güzeldir ama 90 kişilik bölükte en az 10 tane uyuşturucu satıcısı hapse girmiş veya kendini doğrayan uyuşturucudan hastanelik olan vardır her bölükte. Bizimkini saymıyorum. Ne yaşadın veya ne gördün diyebilirsiniz sayayım o halde. yeni gelen askerin bütün kıyafetleriyle soyulması, geceleri koğuşa yangın hortumu veya kova ile su basılması, nöbete kendi yerine yollayan üst devre üstelik kış günü nöbet kulubesine terk edlmiş zavallı titreyen alt devre, küfür kıyamet bonzayi yazma gari bile diyebilirsiniz, alt devren gelene kadar günde en az 3 kere mıntıka,koğuş temizliği ve üst devrelerinin ayakçılığını yapıp kantinden yiyecek taşıma,ışık kapatarak koğuşta dövülme, komutanlar tarafından alt devreye ızdırap hamlesi var. Hep üst devreyi tutar komutanlar buna hiç şüpheniz olmasın bizim gibi dik olsanız bunlardan yırtabilirsiniz fakat dolaplarda kilit yok ortak sıkıntı çalınmadık donunuz bile kalmaz. Allah yar ve yardımcınız oldun.

• 19 UNCU MOT.P.TUG.LOJ.DES.K.LIĞI KH. VE KH.TK. / BALIKESİR EDREMİT / BALIKESİR. Nasıl bi yerdir arkadaşlar bilgisi olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affedilmeyen_

19 UNCU MOT.P.TUG.LOJ.DES.K.LIĞI KH. VE KH.TK. / BALIKESİR EDREMİT / BALIKESİR. Nasıl bi yerdir arkadaşlar bilgisi olan var mı

Gel evladım ben orada askerlik yaptım anlatayım. Torunum benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: quanch

quote:

19 UNCU MOT.P.TUG.LOJ.DES.K.LIĞI KH. VE KH.TK. / BALIKESİR EDREMİT / BALIKESİR. Nasıl bi yerdir arkadaşlar bilgisi olan var mı

Benim dedem vefat etti be hacı :D Nası bi yer anlatta öğrenelim .d
  • quote:

quote:

quote:

Öncelikle hayırlı tezkereler. Oraya gidelecek en doğru zamanda gidiyorsunuz. Günler kısalacak ve komutanlar erken kaçacak. Burada en önemli şey nasıl komutanlara düştüğünüz. Ben yapalı yaklaşık 2 yıl olacak. O yüzden komutanlarda değişmeler vardır. Tam net bir şey denemez ama sen gördüğüm kadar lojistik komutanlığına düşmüşsün. Orada fazla arkadaşım olmadı ama olanlar da kötü şeyler söylemedi. Bizim tugayda sıkıntılı taraflar piyadeler. Yani yolun üst tarafı. Yol deyince ne demek istediğimi gidince anlayacaksın. Piyade taburları ile lojistik ve komuta destek tabuları yolun alt ve üst tarafına ayrılır. Nerede sıkıntılar hoop piyade tabularına. O yüzden şanslısın diyebiliriz. Ama ne olursa olsun iş sana denk gelen komutanlarla alakalı. İyi geçinip iyi niyetli adamlara denk gelirsen nereye düşersen düş rahat edersin ama kötü komutana denk geldin mi Allah yardımcın olsun. Piyadelerde adamlar kötü olduğu için komutanlarda kötü oluyor haliyle. Velhasıl kelam askerlik yapılacak güzel bir yerdesin ama inşallah komutanların düzgün olur.

Sıracılık ve devreciliğe gelince, sıracılık ayrı devrecilik ayrıdır. Sıracılık yeni gelenlerin eskilerden görevleri almasıdır. Senin de alt devren gelince sende işlerden düşersin ki sıracılık benim desteklediğim bir şeydir. Herkes zamanında çalışşsın zamanı gelince düşsün ama değil mi? Sıracılık olmazsa son güne kadar ne kadar amele iş varsa hep beraber yaparsınız. Gerçi şöyle bir durum var ben işlerden düşünce acayip sıkıldım ve iş yapayım diye yalvarır oldum. Alt devrelerle birlikte her işe gittim ama bazende işime gelmedi kaçtım.

Devrecilik ise devrelerin birbirini tutması ve alttakini afedersin sikmesi. İşte bu boktan bir şey. Bu bizden önce bizim tugayda varmış ama bizden 3 ay önce Mehmet Topçu adında bir tuğgeneral geldi ve ne sıracılık bıraktı ne devrecilik. Onunla birlikte bu tugayın inanılmaz düzeldiğini söyleyenler oldu. Açıkçası ben de buna şahit oldum. Belki devrecilik bizden önce bitmişti ama inanılmaz olanaklar getirdi adam. Sana şöyle söyleyeyim son 1 ay ps3 oynayarak askerlik geçirdim. Tugaya ps getirdi adam. Maçlar desen zaten vardı. Her hafta sonu gazinoda futbol şöleni vardı. Her türlü ihtiyacımızı kantinde buluyorduk. Bir de kart çıkardılar ziraatten onla alış veriş yapar olduk. Böylece kantincilerin sana kayma şansı da kalkmış oldu.

Kış soğuk geçer. Tedarikli git. boyunluk bere al yanına. Eldiven de al. Tugay komutanı bunları kullanmanı emre tabi tutuyor gerçi ama yine de kendin kullanırsın kimse görmeden çok sorun olmaz. Termal içlik al 2 tane alt ve üst olacak şekilde. 1 hafta birini giy sonra çıkar yıka sonraki hafta daha önce temiz olanı giy. Hafta hafta değiştir. Üşümezsin. Gece nöbetinden bir şekilde kaçma yolunu bul derim sana çünkü kış günü o nöbet hiç hoş olmuyor. Başka ne bileyim aklıma bir şey gelmedi. Bunun harici soracakların var ise buyur.

Bir arkadaş özel mesaj attı. Ona cevap vermiştim sana da kopyala yapıştır yapayım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle hayırlı tezkereler. Oraya gidelecek en doğru zamanda gidiyorsunuz. Günler kısalacak ve komutanlar erken kaçacak. Burada en önemli şey nasıl komutanlara düştüğünüz. Ben yapalı yaklaşık 2 yıl olacak. O yüzden komutanlarda değişmeler vardır. Tam net bir şey denemez ama sen gördüğüm kadar lojistik komutanlığına düşmüşsün. Orada fazla arkadaşım olmadı ama olanlar da kötü şeyler söylemedi. Bizim tugayda sıkıntılı taraflar piyadeler. Yani yolun üst tarafı. Yol deyince ne demek istediğimi gidince anlayacaksın. Piyade taburları ile lojistik ve komuta destek tabuları yolun alt ve üst tarafına ayrılır. Nerede sıkıntılar hoop piyade tabularına. O yüzden şanslısın diyebiliriz. Ama ne olursa olsun iş sana denk gelen komutanlarla alakalı. İyi geçinip iyi niyetli adamlara denk gelirsen nereye düşersen düş rahat edersin ama kötü komutana denk geldin mi Allah yardımcın olsun. Piyadelerde adamlar kötü olduğu için komutanlarda kötü oluyor haliyle. Velhasıl kelam askerlik yapılacak güzel bir yerdesin ama inşallah komutanların düzgün olur.

Sıracılık ve devreciliğe gelince, sıracılık ayrı devrecilik ayrıdır. Sıracılık yeni gelenlerin eskilerden görevleri almasıdır. Senin de alt devren gelince sende işlerden düşersin ki sıracılık benim desteklediğim bir şeydir. Herkes zamanında çalışşsın zamanı gelince düşsün ama değil mi? Sıracılık olmazsa son güne kadar ne kadar amele iş varsa hep beraber yaparsınız. Gerçi şöyle bir durum var ben işlerden düşünce acayip sıkıldım ve iş yapayım diye yalvarır oldum. Alt devrelerle birlikte her işe gittim ama bazende işime gelmedi kaçtım.

Devrecilik ise devrelerin birbirini tutması ve alttakini afedersin sikmesi. İşte bu boktan bir şey. Bu bizden önce bizim tugayda varmış ama bizden 3 ay önce Mehmet Topçu adında bir tuğgeneral geldi ve ne sıracılık bıraktı ne devrecilik. Onunla birlikte bu tugayın inanılmaz düzeldiğini söyleyenler oldu. Açıkçası ben de buna şahit oldum. Belki devrecilik bizden önce bitmişti ama inanılmaz olanaklar getirdi adam. Sana şöyle söyleyeyim son 1 ay ps3 oynayarak askerlik geçirdim. Tugaya ps getirdi adam. Maçlar desen zaten vardı. Her hafta sonu gazinoda futbol şöleni vardı. Her türlü ihtiyacımızı kantinde buluyorduk. Bir de kart çıkardılar ziraatten onla alış veriş yapar olduk. Böylece kantincilerin sana kayma şansı da kalkmış oldu.

Kış soğuk geçer. Tedarikli git. boyunluk bere al yanına. Eldiven de al. Tugay komutanı bunları kullanmanı emre tabi tutuyor gerçi ama yine de kendin kullanırsın kimse görmeden çok sorun olmaz. Termal içlik al 2 tane alt ve üst olacak şekilde. 1 hafta birini giy sonra çıkar yıka sonraki hafta daha önce temiz olanı giy. Hafta hafta değiştir. Üşümezsin. Gece nöbetinden bir şekilde kaçma yolunu bul derim sana çünkü kış günü o nöbet hiç hoş olmuyor. Başka ne bileyim aklıma bir şey gelmedi. Bunun harici soracakların var ise buyur.

Bir arkadaş özel mesaj attı. Ona cevap vermiştim sana da kopyala yapıştır yapayım.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim öncelikle, hepsini dikkatle okudum. Lojistik destek komutanlığı ile piyade taburlarının ayrı olması güzel sanırım. Çünkü piyadeler için fazlasıyla olumsuz yorumlar mevcut. İki sorum olacak. Birincisi acemilik burada, BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / BALIKESİR MERKEZ hakkında bilginiz var mı ? Gerçi 20 küsür gün olduğu için çok sorun etmeyeceğim. İkincisi de benim usta birliği bölümünde sınıf olarak "ikmal" yazıyor. Bunu nette biraz araştırdım ama tam kafamda oturduğunu söyleyemicem. Bu durum hakkında da bilginiz varsa makbule geçer. Zaman ayırdığınız için teşekkürler ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim öncelikle, hepsini dikkatle okudum. Lojistik destek komutanlığı ile piyade taburlarının ayrı olması güzel sanırım. Çünkü piyadeler için fazlasıyla olumsuz yorumlar mevcut. İki sorum olacak. Birincisi acemilik burada, BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / BALIKESİR MERKEZ hakkında bilginiz var mı ? Gerçi 20 küsür gün olduğu için çok sorun etmeyeceğim. İkincisi de benim usta birliği bölümünde sınıf olarak "ikmal" yazıyor. Bunu nette biraz araştırdım ama tam kafamda oturduğunu söyleyemicem. Bu durum hakkında da bilginiz varsa makbule geçer. Zaman ayırdığınız için teşekkürler ...

Ben Edremitte yaptım acemiliği o yüzden Balıkesir için yorum yapamam. Oradaki sınıflara çok takılmayın. Göreviniz daha önemli. Ikmal diyor ama orada yazıcı olursunuz ne bileyim nöbetçi Onbaşı olursunuz ne ikmal kalır ne başka bir şey. Siz bir hayırlısı ile acemiliği bitirin de ustada bir şekilde işler yoluna girer.

• konu biraz eskimiş ama en azından gidecek arkadaşlara belki bişeyler söylemiş olurum, ben askerliğimi edremitte yaptım üstelik piyade taburunda :D piyade taburu demek senin sıçtığının resmidir demek hele üstüne benim gibi 1.tabura düşersen işte o zaman ızdırap dolu günlerin başlar gerçekten ızdırap her yönden gelen uzun dönem askerin %80'i sabıkalıdır kesin geri kalanlarda müptezel olarak gelir ben bizim bölükte 1-2 kişi gördüm uyuşturucu kullanmayan ama zamanla alışırsınız gidince askerlerin %90'u doğu bölgesinden doğal olarak birde üzerine doğunun sabıkalı kişileridir ne saygı vardır ne sevgi insanlık namına hiç bişey almamış insanlar bildiğin hapishane! Kafasını duvara vuran gördüm yataklara kafa atan gördüm camlardan atlayan gördüm hatta bir yerden sonra o kadar duyarsızlaşıryorsunuz ki benim önümde çocuk camdan atladı kılımı kıpırdatmadım.. Zihinsel engelli insanın askerlik yaptığı yerdir özellikle piyade taburu,,suratının yarısını traş eden diğer yarısını 'edemeyen' şizofren bir arkadaş vardı mesela, hayalet görüp kaçanlar..Piyade taburunda özellikle 1.taburda her akşam kavga vardır kaçarı yoktur..Yani şurda anlatsam her akşam için bi hikaye bulurum, kısa dönemim ben komutanlar bana bişey yapmaz diye de gitmeyin ben hiç adam ayırdıklarını görmedim, sağlık raporunuz yoksa isterseniz kalbiniz yerinden çıksın sizi hala spora sokarlar öyle hafif sporda değil 3km koşu petlanton ipe çıkma mekik şınav aklına ne gelirse silahlı/silahsız hareketler bıkarsın artık..Denetlemelere denk gelirseniz eğer zaten sıçtınız ben helikoptere binmiştim mesela, bizim bölüğünde Rpg-7 atıcısıydım silah kullanmayı sevenler için bi nevi iyi, lav silahı el bombası bir sürü şey kullanabilirsiniz.

Yemekler yenmez hızlı kilo verirsiniz ben 6ayda tam 20 kilo verdim, ekmeğin içinden tütün sarması izmarit çıkınca ekmeğide kesmiştim.
    Duşlar akmaz piyade taburunun sıcak su bi 100 derece gelir cildin yara olur bir saniye sonra buz gibi gelir donarsın :)
    Kısa dönemler bizim zamanımızda çavuş olurdu tek artısı maaşı onun dışında çoğu günler çavuş olduğunuza isyan edersiniz içtima saatleri adam aramaktan, herif bi köşede içer uyuşturucuyu kalır onu ararsın yada kafanda acaba firar mi etti diye düşünürsün, firarlara zaten alışırsınız.
    Havası efsane değişiktir kışları soğuktan neredeyse burnun kopucak gibi hissedersin, bir çocuğun elinin donduğunu gördüm kendi gözümle..Yazları ise efsane sıcaktır kafan buharlaşır resmen ki ben haziran ayında terhis olmuştum...
    Eksi yönlerini saysam sabaha kadar sayabilirim

artı yönleri ise;

Eğer yazıcılık, revirci gibi görevler size yapabilirmisiniz diye sorarlarsa direk atlayın hiç düşünmeyin bune diye bölükten kurtulmak için en iyi yoldur en azından yukarda anlattıklarımın yarısını yaşamazsınız
    gazinosu bana göre Türkiye'nin çoğu yerinde ki gazinolara göre iyidir bence içersinde ps, langırt, hava hokeyi, gibi çeşitli oyuncaklar vardır zaman geçirir
    hafta sonları hava güzel ise Akçay'a gidersiniz kafa dağıtırsınız biraz bana göre tek artıları bunlar..

Ben 6 ay boyunca küfür etmediğim gün kalmamıştı, birde son gün çıkana kadar dahi ben neden buraya düştüm diye düşünürsünüz..Ama zaman geçer bi şekilde geçmez gibi gelir ama geçiyor.. :) gideceklere şimdiden Allah sabır versin inşallah oraya düşmezsiniz...

Haa birde Efes Tatbikatı vardır tabi ben nasıla şansım dönmüştü bölük komutanımız beni Efes'e götürmemişti tek şansım oydu diyebilirm, dediğim gibi gitmedim ama gelen arkadaşlar açık arazide yattıkları için çıyanlarla koyun koyuna yattık demişlerdi birde bilimum helikoptere binmişler..Banyo yokmuş dediklerine göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deftonez -- 1 Şubat 2016; 0:06:43 >

• Kardesim sa , askerligim kisa cikti ve usta birligim 19. Mot.p.tug.lojistik destek komutanligi kh. Ve kh tk. Balikesir Edremite cikti.sinifim piyade . Yorumlara baktigimda cok urkutucu gozukuyor biraz bilgilendirir misin ozellik lojistik destek komutanligi ne oluyor nasil gecer askerligimiz

• Evet an itibariyle yerim belli oldu usta birliğim istihkam olarak 19 UNCU MOT. P.TUG. KOMUTA DESTEK TB. İS.SVŞ.BL. / BALIKESİR EDREMİT / BALIKESİR çıktı kısa dönem gidiyorum
  • Var mı kasım celbinde buraya gelecek olan? Esas: Komuta destek taburu Tow bölüğü
  • merhaba arkadaşlar bende acemi birligim edremit usta birligim burhaniyede yapıcam.
    whatsap grupları kurduk isteyen arkadaslar katilabilir

edremit linki acemi bittikten sonra usta birligide acemide olanlar grupta devam edebilirler.

https://chat.whatsapp.com/invite/BDFkB15zKOE8bMxk2ZABwO

usta burhaniye

https://chat.whatsapp.com/invite/JepP62h3SmH55HCTzIAEsm

• gd24 kullanıcısına yanıt
    linkler sorunlu acemilik benimde edremit usta birlği bergama
  • evet tertipler acemide edremit usta birliğide edremit olanlar benide eklesinler gruba
  • Acemi Edremit usta birliği Burhaniye kısa dönem olarak geliyorum 2 Kasım da teslim olacagim sınıf: topçu yazıyor askerliğini buralarda yapmış arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktsahmt -- 30 Ekim 2017; 23:30:27 >
  • Güzel yerdi, güzel zamanlardı. Aynı koşullar ve aynı kafadan insanlar tekrar olsa bir daha yaparım dedirten güzel anılar bıraktı:)

Not: Askerliği kötü geçen arkadaşlar küfür etmesinler şimdi. Herkeste aynı etkiyi bırakacak diye bir durum söz konusu olmamalıdır..
  • beyler benim usta birliğim 19 UNCU MOT.P.TUG. KOMUTA DESTEK TB. MEBS BL. / BALIKESİR EDREMİT / BALIKESİR çıktı. Sınıfım muhabere. Edremit'te muhabere sınıfı ile ilgili bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok müteşekkir olurum.
  • 1997 de kısa dönem olarak, o zaman adı 19. Piyade Tugayı iken askerlik yapmıştım, o günden bugüne çok değişmiştir. O zamanlar eğitim oldukça sıkıydı, 95 kilo gidip 78 kilo dönmüştüm.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.