Arkadaşlar dizüstü bilgisayarımın adaptörü yandı. Ben de eski bir adaptörü pc'ye bağlamayı düşünüyorum. Sorum da buradan geliyor. Orijinali 19v - 3.9A olan adaptörü pc'ye 20v - 4.5A olan bir adaptör kullansam ne olur. Bir yerde tersi durum için pc'ye eksik güç gittiği için yanar dendi. Bu durum hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilir mi? Bu arada eski adaptörün güç kablosunu kesip yenisine lehimleyeceğim.
Her adaptör 19 volt yazdığı halde 19 vermez. Mutlaka bir fark vardır. Kimisi 19.3 verir kimi 18.9 kimi abartır 19.7 bile verebilir ve bunu notebook tolere edebilir. Sizin durumunuzda 20 yazıp 20.6 veriyorsa risk taşır bu. Ama diyelim ki 19.9 veriyor tolere edebilir ama yinede risk olur bu uzun vadede sorun çıkartabilir . Bir ölçün adaptör kaç volt veriyor bakın. 20 den fazlaysa takmayı düşünmeyin bile. Multimeter ile artı ucu içe siyah ucu dışa dokundurun ölçün. Ama yine söyleyeyim riskli bir iş yapmamanızi öneririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme